10x Houten wand


Een houten wand maken is een hele leuke manier om meer warmte en sfeer te creëren in een interieur. Dit kunnen meerdere houten wanden zijn die je met andere wandafwerkingen combineert, maar het is vooral ook een goed idee om een enkele wand te bekleden met houten wandbekleding – een houten wand die als accentmuur wordt gebruikt en alle ogen op gericht zullen zijn als mensen de ruimte betreden. Met alle verschillende legpatronen, houtsoorten en natuurlijk ook de creativiteit van mensen, zijn alle houten wanden anders. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben we de mooiste houten wand inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet, inclusief leuke ideeën en praktische tips. Kijk snel verder!

Een accentmuur is een binnen- of buitenmuur die een andere kleur, tint, ontwerp of materiaal kan hebben dan de andere muren eromheen. Het doel van een accentmuur is om de aandacht te vestigen op een deel van de kamer. Dit kan bijvoorbeeld de muur zijn achter of juist tegenover je bed in de slaapkamer, de muur achter de bank in de woonkamer, de grote muur in de hal, de muur boven het bad in de badkamer, noem maar op. Vandaag gaan we dus laten zien hoe leuk een houten wand is, die in heel veel gevallen worden gecreëerd als een accentmuur in het interieur. Een houten wand ziet er niet alleen super mooi uit, het geeft elke ruimte ook een warme, sfeervolle en natuurlijke uitstraling. Laat je inspireren door onderstaande inspiratie voorbeelden.

1. Houten wand met smalle houten latten

Deze super mooie woonkamer is ontworpen door LCAC Arquitetura, die het Panamby Apartment hebben gerealiseerd – een nieuwbouwappartement uit São Paulo met een woonoppervlakte van 137m2. Het appartement kenmerkt zich met stoere details, zoals betonnen muren en bakstenen muren. En ook de vloer heeft een industrieel tintje gekregen met de grote betonlook pvc vloer tegel. De woonkamer is knus, warm, sfeervol en vooral erg stijlvol. Dit is vooral te danken aan de houten wandpanelen aan de wand. Deze loopt zelfs door aan het plafond. Zo’n houten wand ziet er niet alleen mooi uit, het heeft ook een isolerende werking. In de wand is er rekening gehouden voor het ophangen van de TV. Klik hier voor meer foto’s.

houten wand smalle houten latten

2. Houten wand in industrieel interieur

Zoals gezegd, is een houten wand eenvoudige manier om meer sfeer en warmte te creëren in een interieur. Vooral in een industrieel interieur kan dit een goed idee zijn. In onderstaande industriële appartement, ontworpen door Architectenstudio Semerene Arquitetura Interior, is er gekozen voor veel beton en staal. Betonnen vloeren, betonnen muren en zelfs betonnen plafonds. Door verschillende wanden te bekleden met houten wandbekleding, hebben de ontwerpers meer warmte gecreëerd, zoals je in onderstaande hoek heel goed kunt zien. Klik hier voor meer foto’s.

houten wand en deur industrieel interieur

3. Houten wand wit verven

Het fijne van een houten wand, is dat het erg flexibel is in de afwerking. Met beits zou je het bijvoorbeeld donkerder kunnen maken, en met verf zou je de houten wand zelfs in een totaal andere kleur kunnen verven. Hieronder zie je een hele mooie witte slaapkamer met een grote glazen wand en stalen witte kozijnen, strak gestuukte witte muren, en een lichtgrijze gietvloer. De grote muur binnenin de slaapkamer is bekleed met houten wandbekleding, waar ook een deur in verwerkt is, en toegang biedt tot de inloopkast. Passend bij de rest van de slaapkamer, hebben ze besloten om die houten wand volledig wit te verven. Klik hier voor meer foto’s.

houten wand wit verven slaapkamer

4. Houten wandkast in slaapkamer

Een houten wand hoeft niet altijd perse alleen een wand te zijn. Je zou twee vliegen in één klap kunnen pakken, door bijvoorbeeld een grote houten wandkast te laten maken in een ruimte. Onderstaande slaapkamer laat dan heel mooi zien, gevonden in een project van FILD design thinking company. Het interieur- en ontwerpbureau heeft een geweldig mooi modern industrieel appartement van 82m2 ingericht, gekenmerkt door een mooi kleur- en materiaalpallet, bestaande uit voornamelijk beton, hout en glas. In de slaapkamer vind je de combinatie van een prachtige houten vloer, een betonnen muur, en strakke witte muren. Aan de grote muur tegenover het bed is een grote houten wandkast gecreëerd, die de hele muur bezet. Een kledingkast met zowel dichte kasten als open vakken. Loving it! Klik hier voor meer foto’s.

houten wandkast slaapkamer

5. Grote houten wand

Onderstaande houten wand behoort absoluut tot een van onze favoriet. Het appartement uit Londen is ontworpen door architectuurstudio Proctor & Shaw, die gekozen voor het interieur gekozen heeft voor super mooie natuurlijke materialen en kleurtinten. De meeste wanden zijn super strak gestuukt en wit geverfd en hebben het gecombineerd met een warme lichte houten vloer. In de leefruimte, waar de ruime lichte woonkamer en moderne open keuken is ingericht, is de muur bekleed met mooie houten wandpanelen die over de hele lengte van de ruimte loopt. In die houten wand zitten ook deuren verwerkt, die toegang bieden tot andere ruimtes van het appartement. Klik hier voor meer foto’s.

grote houten wand

6. Houten speelwand

Line Design Studio kreeg de opdracht om een woning in te richten voor een jong gezin van vier. Het ontwerp van deze mooie kindvriendelijke woonkamer is daar een belangrijk onderdeel van. Naast strakke witte muren en een wit geverfde bakstenen muur, zijn er ook houten wanden gecreëerd in deze ruimte met grote vierkante houten panelen. Deze houten wanden zijn ingericht als speelwand, met onder andere een klimrek, een optrekrek, en een krijtbord voor de kinderen. Klik hier voor meer foto’s.

houten speelwand

7. Donkere houten wand bij werkplek

Een grote wand is mooi, maar het kan ook een goed idee zijn om een kleine wand te bekleden met houten wandbekleding. De thuiswerkplek van Bre is daar een heel mooi voorbeeld van, die ze in een hoekje van haar slaapkamer heeft ingericht. De sfeervolle houten vloer heeft ze gecombineerd met voornamelijk strak gestuukte witte muren. In het hoekje heeft ze dus een accentmuur gecreëerd van verticale houten planken, die tevens een donkere kleur heeft gekregen. Nice! Klik hier voor meer foto’s.

donkere houten wand werkplek

8. Grove houten wand achter de bank

In Zweden is een oud herenhuis verbouwd tot een stoer modern turnkey woning van 71 vierkante meter verdeeld over twee woonlagen. De woonkamer is op de eerste verdieping ingericht, samen met de open keuken en eethoek. In de zithoek is een grote donkere houten wand gecreëerd, die de aandacht trekt – een grote grove houten wand achter de bank, die de woonkamer zowel een warm als een stoer tintje geeft. Met stijlvolle zwarte spotjes aan het plafond kan deze houten wand zelfs super mooi belicht worden. Klik hier voor meer foto’s.

grove houten wand woonkamer

9. Lichte houten wand en betonlook vloer

We gaan van een hele donkere houten wand naar een hele lichte houten wand. Het wordt meteen duidelijk wat voor verschil het heeft als het gaat om de uitstraling van de ruimte. Ook in onderstaande woonkamer zijn strakke witte muren gecombineerd met een betonlook vloer. En ook hier zijn meerdere muren bekleed met houten wandbekleding. Hier is echter gekozen voor een anders soort hout, wat ook een stuk lichter is dan de houten wand van bovenstaande woonkamer. Het staat super stoer bij zowel de betonlook vloer als de stalen kozijnen. Klik hier voor meer foto’s.

lichte houten wand betonlook vloer

10. Luxe walnoot houten wand in slaapkamer

De meeste mensen kiezen voor een eikenhouten wand. En zoals kunnen verschillende houtsoorten verschillende uitstralingen creëren. In onderstaande slaapkamer hebben ze een prachtige houten wand gecreëerd met walnoot hout, die bijdraagt aan de luxe uitstraling van de slaapkamer. Het bed is tegen de muur geplaatst, en wordt dus als een soort hoofdbord gebruikt. Aan de zijkant is er zelfs een kast gerealiseerd met deuren van hetzelfde walnoot hout. Klik hier voor meer foto’s.

walnoot houten wand slaapkamer

Bekijk ook:
Houten wandbekleding inspiratie
Muur kleuren
Houten plafond

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate