3x Verschillende zitmeubelen in het interieur


Zitmeubelen in het interieur zijn natuurlijk onmisbaar. Het is het meubelstuk waar je tot rust kunt komen na een lange dag, of waar je gezellig verhalen met elkaar kunt delen aan de eettafel. Daarnaast kunnen ze ook juist als stukje opvulling van het interieur dienen, door bijvoorbeeld een fauteuil in de hoek van de kamer neer te zetten.

Om bij de verschillende interieurstijlen te passen, zijn er ook veel verschillende praktische zitmeubelen die passen in verschillende stijlen. Zo zijn er meubels voor de industriële stijl, maar ook voor de moderne woonstijl zijn er veel verschillende zitmeubelen te vinden. De mogelijkheden hiermee zijn dan ook eindeloos.

De verschillende stoffen van zitmeubelen

Door de enorme mogelijkheden aan stoffen die er zijn voor de zitmeubelen, passen zitmeubelen altijd binnen een woonwens. Een stof draagt bij aan de eenheid van het interieur en de stijl die je wilt dat het interieur uitstraalt. De stoffen die veel worden gebruikt voor de verschillende zitmeubelen zijn de volgende:

  • (Eco)leer
  • Velvet
  • Bouclé
  • Microvezel
  • Stof

Natuurlijk zijn er nog veel meer materialen die mogelijk zijn! Het ruime aanbod biedt enorm veel mogelijkheden. Daarnaast passen ook de andere stoffen weer goed binnen verschillende

Een industrieel en stoer interieur maak je helemaal af door (eco)-leer te gebruiken. Deze sluit helemaal aan bij het gebruik van de natuurlijke materialen die nodig zijn voor het robuuste uiterlijk. Wanneer je een klassiek of modern interieur hebt, passen velvet stoffen hier weer goed tussen.

#1 Fauteuils

Een comfortabele fauteuil is het perfecte meubelstuk om heerlijk tot rust te komen. Na een lange dag plof je hier heerlijk in neer. Om het extra comfortabel te maken, kun je kiezen om er een bijpassende hocker bij te plaatsen. Heerlijk de beentjes omhoog! Inclusief een goed boek en een heerlijk kop thee zit jij de rest van de avond helemaal goed. Of schuif de fauteuil wat meer richting de tv voor je eigen

Naast dat een fauteuil een heerlijk zitmeubel is om tot rust te komen, kan deze ook als decoratiestuk dienen in het interieur. Dit kan bijvoorbeeld super goed met een vlinderstoel! Dit zijn echte designmodellen en zijn zeer geschikt om een hoekje gezellig aan te kleden. Daarnaast nemen vlinderstoelen ook niet heel veel ruimte in beslag. Wil je liever geen vlinderstoel, maar wel een fauteuil voor een gezellig hoekje? Ga dan voor een kleiner en smaller model. Ook leuk: maak het hoekje compleet met wat groen van verschillende kamerplanten. Je kunt gaan voor een plant op de grond, maar een andere manier is om een plantje te hangen! Met hangplanten kun je een andere dimensie geven aan het interieur.

soorten zitmeubelen interieur

#2 Eetkamerstoelen

Een eettafel is natuurlijk iets wat niet mag en kan missen, maar daar horen natuurlijk ook heerlijke eetkamerstoelen bij. Zo kun jij comfortabel aan tafel zitten en heerlijk lang natafelen. Een betere manier om de dag door te nemen met familie is er niet! Of juist om de avond met vrienden door te brengen op een gezellige spelletjesavond. Match de eetkamerstoelen met de rest van het interieur, of laat juist deze eruit springen. Of maak een echte woonkeuken van de eetkamer!

Ga voor een model met armleuningen, of toch zonder armleuningen. Heb je wat minder ruimte aan tafel, maar wil je wel een aantal stoelen hier aan kwijt? Een stoel zonder armleuningen is de perfecte oplossing waarbij je helemaal niets inlevert op comfort. Iets meer ruimte aan tafel en wil je graag iets meer ondersteuning? Ga dan voor een model met armleuningen. Wil je weten hoe veel stoelen je aan tafel kwijt kunt? Reken zo ongeveer 70 cm per stoel aan tafel. Dit is voldoende ruimte voor stoelen met en zonder armleuningen om comfortabel te kunnen zitten.

soorten zitmeubelen eetkamerstoel

#3 Barkrukken

Steeds vaker zien we ook barkrukken terug komen in het interieur. Waar deze eerder voornamelijk echt in de bar gezien werden, is dat nu niet meer de enige plek waar we deze meubels vinden. In een huidig interieur zien we steeds vaker barkrukken. Aan het kookeiland, of zelfs aan een bartafel in huis! Aan het kookeiland zien we vaak een minimalistische barkruk staan. Dit zorgt voor een strak design en geeft rust in de keuken.

Wanneer je een barkruk aanschaft is het soms moeilijk om te bepalen hoe hoog deze moet zijn om comfortabel te kunnen zitten. Een handigheidje om hierbij achter in het hoofd te houden is dat er ongeveer 25-30 centimeter aan ruimte moet zitten tussen de zithoogte van de barkruk en de onderkant van het tafelblad. Zo heb je voldoende ruimte voor de benen en zit je niet te hoog aan de tafel, maar ook zeker niet te laag.

soorten zitmeubelen barkruk

Combineer verschillende stoffen met elkaar

Het is gebruikelijk om in een interieur voor een eenheid te gaan door dezelfde stoffen en materialen te gebruiken. Dit zorgt namelijk voor een eenheid en een rustig gevoel in het interieur. Daarnaast heb je dan natuurlijk een volledig industrieel, modern of Scandinavisch interieur. Maar wist je dat je ook heel goed de verschillende materialen met elkaar kunt combineren? Dit zorgt juist voor een speels effect dat niet druk oogt. Vaak wordt er gedacht dat een combinatie van verschillende materialen voor een druk geheel zorgt, maar niets is minder waar. De verschillende stoffen en materialen kunnen elkaar juist complimenteren!

zitmeubelen woonkamer

Bekijk ook:
Verschillende stoelen aan de eettafel
25x Fluwelen banken
Stoffen bank vs leren bank
Leuke barkrukken

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate