7 Tips bij het onderhouden van jouw stacaravan


Een nieuwe stacaravan kopen betekent niet dat je hierna klaar bent. Onderhoud is cruciaal om de kwaliteit van je stacaravan te behouden en er zo lang mogelijk mee door te kunnen. De stacaravans van Stekelbos.nl geven een ruim aanbod. Ze komen in allerlei groottes en uitwerkingen. De meeste stacaravans worden tegenwoordig van kunststof gemaakt. Bij het kiezen van de juiste stacaravan die bij jouw wensen aansluit wordt je begeleid door een adviseur. Niet alleen tijdens het koopproces maar ook bij de nazorg staat Stekelbos voor je klaar.

Een aantal tips voor het goed onderhouden van jouw stacaravan:

  1. Was regelmatig de buitenkant van je stacaravan. Dit geeft niet alleen een mooie uitstraling van jouw stacaravan, maar het is daarnaast ook goed voor de kwaliteit van het materiaal. Let hierbij wel op de middelen die je gebruikt bij het schoonmaken. Niet ieder middel is geschikt voor het materiaal van een stacaravan.
  2. Een stacaravan staat in de meeste gevallen in de open lucht. Hierdoor krijg je natuurlijk gewoon te maken met regenval. Kijk daarom regelmatig of het tijd is om de afvoer van het regenwater te legen. Dit voorkomt extra problemen, zoals een verstopte afvoer. Daarnaast kan het zorgen voor lekkage in je stacaravan en dan ben je veel verder van huis.
  3. Door de verschillende weersomstandigheden waar jouw stacaravan in staat, kan het zo zijn dat deuren uitzetten. Het kan dus voorkomen dat deze stroever gaan werken. Kijk daarom regelmatig naar de werkbaarheid van jouw deuren en pas dit op tijd aan.
  4. De douche en wc wordt vaak vergeten. Voor een goed behoud is het belangrijk dat je deze ook regelmatig onderhoud. Voorkom kalkaanslag.
  5. Wanneer je voor een langere tijd jouw stacaravan niet gebruikt, vergeet dan niet om de gas- en watervoorzieningen uit te zetten. Het is zonde als deze onnodig aan staan.
  6. Iets wat gauw vergeten wordt, is het kitwerk. Vooral in vochtige ruimtes is kit toegepast. Denk hierbij aan de badkamer, zoals de douche. Maar ook de keuken, waar veel water gebruikt wordt. De kwaliteit van de kit kan in de loop van de tijd afnemen. Het is daarom van belang om dit regelmatig na te kijken en eventueel bij te werken.
  7. Om goed verzekerd te blijven, is het belangrijk om je cv-ketel en eventuele kachel regelmatig na te laten kijken in je stacaravan. Hierbij hoort ook het schoonmaken. Dit kan je laten doen door een professional.

Bekijk ook:
23x Containerwoningen
Containerwoning als buitenverblijf
De tiny house trend

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate