De beste afwasbare verf voor de keuken


Wil jij de muren in je keuken verven? Nice! Wel is het belangrijk om te kiezen voor een goede en kwalitatieve afwasbare verf met schrobklasse 1 – verf die afneembaar en reinigbaar is, zodat je de onvermijdelijke vlekken en spetters op de keukenwand eenvoudig kunt schoonmaken. Op deze pagina lees je er alles over, en natuurlijk hebben wij ook de beste afwasbare verf voor de keuken voor je op een rijtje gezet!

Een mooie muurverf uitkiezen kan best uitdagend zijn, vooral als het gaat om de verf voor de keuken. Het is niet zo eenvoudig als het kiezen van een mooie kleur – natuurlijk is het belangrijk dat je de kleur mooi vindt, maar in ruimte als de keuken is het belangrijk dat je kiest voor de beste afwasbare verf. Keukenwanden krijgen veel te verduren: stoom, spatten, vet en zelfs rook. Daarom is het een must om de beste afwasbare verf te kiezen voor je keuken, die sterk genoeg is om regelmatig te worden afgeveegd, gewassen en geschrobd, zonder te vervagen of vlekken achter te laten.

Ben jij dus binnenkort van plan om de muren of de keuken achterwand te verven? Hieronder hebben we de beste afwasbare verf voor je op een rijtje gezet van de hoogwaardige en kwalitatieve merken Sigma, Sikkens en Histor. Deze zijn allemaal verkrijgbaar in standaard kleuren en eenvoudig te mengen in elke kleur naar wens.

1. Sigma Pearl Clean Matt

De Sigma Pearl Clean Matt verf is jarenlang één van de meest verkochte muurverf voor in de keuken en badkamer. Waarom? Simpelweg omdat het één van de beste, zo niet de beste, afwasbare verf die verkrijgbaar is op markt. Het kenmerkt zich met schrobklasse 1 en reinigbaarheidsklasse 1, wat niet alleen betekent dat je vlekken en vuil eenvoudig kunt verwijderen van de muur, maar ook dat de muurverf goed aan de muur blijft.

Een ander groot voordeel van de Sigma Sigma Pearl Clean Matt is de relatief korte droogtijd. Slechts na twee uur tijd is de eerste laag verf al stofdroog. Is het de eerste keer dat je de keukenwand verft, dan is het resultaat het mooist bij twee lagen. Het beste is om de tweede laag aan te brengen na 4 tot 6 uur. Dit betekent dat je meerdere lagen op dezelfde dag kunt aanbrengen. Let wel de verf bij een lage temperatuur trager droogt dan bij een hoge temperatuur.

Sigma Pearl Clean is verkrijgbaar bij De verfzaak in 1 liter, 2,5 liter, 5 liter en 10 liter.

Prijs: €25,59 per liter

afwasbare verf sigma pearl clean matt

2. Sikkens Alpha Rezisto Mat Easy Clean

Een andere kwalitatieve afneembare verf met schrobklasse 1 van een ander topmerk is de Sikkens Alpha Rezisto Mat Easy Clean. Het is de opvolger van de verf Sikkens Alpha Rezisto Mat. De naam ‘Mat Easy Clean’ zegt het al – het is een matte muurverf die je erg eenvoudig kunt schoonmaken. De Stainshield Technology waarover deze afwasbare verf beschikt, wordt de keukenmuur beschermd tegen veelvoorkomende vlekken en vuil. Het is een formule die grondig is getest in de laboratoria van Sikkens, geanalyseerd en vergeleken met standaard muurverf om een hoogwaardige duurzame verf te creëren, die vlekvrij en onbeschadigd blijft bij elke scrobtest.

De Stainshield Technology vormt een sterke onzichtbare laag dankzij een toegevoegde hars, met een efficiënte water en vlek afstotende eigenschap. Net als de beste regenbestendige kleding, kunnen vloeistoffen het verfoppervlakte niet doordringen, waardoor het bijna onmogelijk wordt dat etenswaren of vloeistoffen sporen achter te laten, hoe vet ze ook zijn.

Ook heeft de Sikkens Alpha Rezisto Mat Easy Clean het EU Ecolabel en Indoor Air Quality A+ certificering.

Prijs: €24,37 per liter

afwasbare verf sikkens Alpha Rezisto Mat Easy Clean

3. Histor Monodek Clean

Ook Histor heeft een hele goede afwasbare verf die geschikt is voor keukenwanden, genaamd Histor Monodek Clean. Vlekken en vuil zijn ook met deze matte muurverf eenvoudig te reinigen, zonder dat je de verflaag aantast. En wat vooral erg fijn is, is dat de muur niet gaat glimmen na dat je het hebt schoongemaakt met een nat doekje. Op die manier blijft een matte verf gewoon mooi mat.

Dit is te danken aan de NoSpot Technology™, die ervoor zorgt dat vlekken en vuil niet in de muur kunnen trekken. Daarnaast zorgt de Ultra Dense Technology voor een hogere dichtheid van de verf. Hierdoor heeft de muur een optimale dekking.

Net als de Sigma Sigmapearl Clean Matt, heeft ook deze verf een snelle droog tijd. Gemiddeld zou een geverfde muur 6 uur moeten drogen voordat de tweede verflaag aangebracht kan worden.

Staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij jou? Een bijkomend voordeel is dat de emmer van deze uitstekende afwasbare verf gemaakt is van 90% gerecycled plastic. Dat scheelt maar liefst 90% CO2 vergeleken met de oude emmer.

Prijs: €25,99 per liter

afwasbare verf histor mondek clean

Bekijk ook:
Keukenkastjes verven tips
Muur verven

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate