Bijzonder wonen in Amsterdam


Het is sowieso bijzonder om te wonen in Amsterdam, maar het wordt hélemaal bijzonder als je in een bijzondere woning woont. Wil jij in Amsterdam wonen, maar niet in een standaard nieuwbouwwoning, rijtjeshuis of appartement? Op Funda vonden wij 10 bijzondere woningen, waarmee bijzonder wonen in Amsterdam een feit kan worden!

Wonen in Amsterdam is voor velen een droom, zowel voor mensen uit binnen- als buitenland, die bekend staat om de prachtige grachten, verbluffende architectuur en veel dingen om te doen en te zien. Het leven in onze hoofdstad is over het algemeen rustiger dan mensen zouden verwachten. Weg van de toeristische gebieden, is Amsterdam ook een ontspannen en gezinsvriendelijke plek. Hoewel het niet goedkoop is om te wonen in Amsterdam, is het nog niet zo duur als in andere West Europese hoofdsteden, zoals Londen en Parijs.

Naast dat de stad zelf heel bijzonder is, vind je in Amsterdam ook de meest bijzondere woningen – van grachtenpanden tot verbouwde loft appartementen. Is het ook jouw droom om in een bijzonder huis te wonen in Amsterdam? Wij hebben alvast een aantal hele bijzondere woningen voor je  gevonden op Funda, waar je direct in kunt trekken. Het enige wat je nog moet doen is het huis inrichten.

1. Grachtenpand

Wonen in een grachtenpand is voor velen een droom, helemaal als het huis ook nog eens super mooi en stijlvol is ingericht. Dit grachtenpand gelegen aan de Prinsengracht, is van top tot teen tot in de puntjes hoogwaardig afgewerkt. Het heeft een totale woonoppervlakte van maar liefst 308m2 en het heeft een tuin van 72m2 – wat uniek en super bijzonder is in de grachtengordel. De woning heeft een speelse indeling met een splitlevel tussen de woonkamer en keuken, en oude karakteristieke details, zoals de bakstenen muren en houten balken, zijn gecombineerd met moderne voorzieningen. Meer informatie vind je op de website van Heeren Makelaars.

bijzonder wonen amsterdam grachtenpand

2. Watervilla

Iets wat heel anders is dan een grachtenpand, maar waar je ook bijzonder kunt wonen aan het water in Amsterdam, is een watervilla! Deze watervilla is gelegen in IJburg West, heeft een woonoppervlakte van 123m2 en drie slaapkamers. Alleen de gevel is al bijzonder genoeg, die volledig blauw is. Daarnaast vormt duurzaamheid de rode draad in deze voornamelijk uit hout opgetrokken woning. Wil jij ook heel het jaar door een vakantiegevoel hebben? Neem een kijkje op de website van Bert van Vulpen makelaars + hypotheken.

bijzonder wonen amsterdam watervilla

3. Kalverstraat

Op de PC hooftstraat na, is de Kalverstraat dé meest bekende straat in Amsterdam. Ooit al eens willen weten hoe het is om te wonen in de Kalverstraat? Dan is dit je kans. Dit appartement heeft een woonoppervlakte van ongeveer 117m2 verdeeld over drie verdiepingen. Naast dat alle voorzieningen op loopafstand bevindt, is het ook gewoon heel bijzonder dat je uitkijk top het winkelend publiek. Lijkt het je wat? Neem een kijkje op de website van DMC Overveen.

bijzonder wonen amsterdam kalverstraat

4. Dam

Een misschien nog wel bijzonderdere locatie dan de Kalverstraat en de PC Hooftstraat, is de Dam. Een trekpleister voor alle toeristen, het adres van de Bijenkorf en Madam Tussaud. Hoe tof en bijzonder is het om daartussen te wonen? En het wordt helemaal bijzonder, dankzij het DAM3, een project van internationale grandeur, omvat in totaal 19 exclusieve appartementen en penthouses. Je krijgt de kans nu óók in Amsterdam een ‘high life’ te ervaren die tot dusver enkel voorbehouden was in steden als New York, Parijs, Singapore, Hongkong en Londen. Onder toeziend oog van internationaal gevierd interieurarchitect Cees Dam is dit royale en buitengewoon luxe appartement op het allerhoogst denkbare niveau afgewerkt. Interesse? Neem een kijkje op de website van Amsterdam At Home Makelaars.

bijzonder wonen in amsterdam dam

5. Sky Villa

Heb jij weleens gehoord van een Sky Villa? Deze luxe penthouse bevindt zich helemaal bovenin het complex BOLD. Het heeft een totale woonoppervlakte van maar liefst 359m2, verdeeld over twee volledige verdiepingen van het complex. Op een hoogte van 75 meter heb je een heel bijzonder uitzicht tot aan de duinrand bij IJmuiden.En als je goed luistert, dan hor je in de verte een scheepshoorn op het IJ. Wil je meer dan alleen een mooi uizicht, en ben jij een luxe paardje? Neem dan een kijkje op de website van Hallie & Van Klooster Makelaardij.

bijzonder wonen in amsterdam sky villa

6. Oude koffiebranderij

Deze woning in Amsterdam is inmiddels verkocht, maar omdat het zó bijzonders is, wilden we het tóch even laten zien. Het is namelijk een oude koffiebranderij die verbouwd is tot een geweldige stoere loft met een woonoppervlakte van maar liefst 550m2 – en dat gelegen op een top locatie in het centrum van Amsterdam, vlakbij de 9-straatjes. Oude details zijn in tact gebleven, waaronder de bijzondere achttien ijzeren boogramen.

bijzonder wonen amsterdam oude koffiebranderij

7. Kantoor aan huis

Tegenwoordig is het heel normaal om thuis te werken, vooral de afgelopen twee jaar, waar we kampten met restricties rondom Covod-19. De meeste mensen hebben een thuiswerkplek of thuiskantoor ingericht. Maar hoe tof zou het zijn als je een écht kantoor aan huis hebt? Deze flexibele woon-/werkruimte van ca. 217 m2 strekt zich uit over twee verdiepingen en is gelegen op een prachtig stuk aan de Keizersgracht in Amsterdam. En het is vooral de manier waarop ze de inrichting en het Japanse interieur hebben gedaan, wat het zo bijzonder maakt om in dit huis te wonen. Meer informatie vind je op de website van DSTRCT Amsterdam.

bijzonder wonen amsterdam kantoor aan huis

8. Houten en stalen skelet

Houten balken en stalen binten zijn prachtig, maar heel bijzonder zijn ze niet perse. Maar dit huis in Amsterdam is daar absoluut een uitzondering in. Het pand heeft maar liefst een oppervlakte van 536m2, die je zelf volledig naar wens kunt indelen en inrichten. Het betreft namelijk een intern afbouwproject. Neem een kijkje op de website van Cocq Makelaars voor meer informatie.

bijzonder wonen amsterdam houten stalen skelet

9. Woonboot

Met alle wateren en grachten in Amsterdam, vind je in de hoofdstad heel veel woonboten. Is het ook een droom voor jou om te wonen op een woonboot in Amsterdam? Dan is dit je kans. Dit is geen normale woonboot, woonschip Generaal Praag is in alle opzichten indrukwekkend. Met een enorme lengte van wel 50 meter herbergt het schip niet minder dan 2 woonvertrekken met bijbehorende keuken, 6 slaapkamers en 5 volledige badkamers – groot genoeg dus om er ook een B&B van te maken. Deze luxe woonboot staat te koop bij AWN Makelaardij.

bijzonder wonen amsterdam woonboot

10. voormalige drukkerij

Dit pand, gebouwd in 1871, is een voormalige drukkerij, wat vooral te zien is aan de bijzondere structuur en details bij de entree. De grote open ruimte kenmerkt zich door de grote dakramen en prachtige hoge plafonds. En wat fijn is, is dat de ruimte multifunctioneel en naar eigen smaak in te delen is. Er is zelfs een tuin aanwezig, waarmee dit pand absoluut de potentie maakt om een droomhuis te worden.

bijzonder wonen amsterdam voormalige drukkerij

Bekijk ook:
Karakteristiek loft appartement aan Amsterdamse gracht
Mooi karakteristiek appartement uit Amsterdam op Funda
10x Woningen in Rotterdam op Funda waar je direct in kan!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate