50x Badkamers voorbeelden


Moderne badkamers

Een moderne badkamer kan je zien vanuit twee kanten. Je kunt het hebben over een moderne badkamer, omdat het ingericht is met moderne gemakken. Denk aan een inloopdouche, een apart bad, inbouwkranen, een radiator, etc. Maar met een moderne badkamer kan je ook de stijl bedoelen. Een modern badkamer ontwerp kenmerkt zich met strakke lijnen, die je terug kan laten komen in bijvoorbeeld strakke tegels, een moderne strakke badkamermeubel, een glazen douchewand noem maar op. Dit betekent echter niet dat alle moderne badkamers op elkaar lijken. Deze stijl kan juist heel divers zijn. Hieronder vind je een aantal mooie moderne badkamers voorbeelden, die allemaal heel verschillend zijn.

1. Dit badkamerontwerp is niet het typische ontwerp die je verwacht van een moderne badkamer. Strakke lichtgrijze vloertegels zijn gecombineerd met donkere wandtegels. Desondanks straalt de badkamer heel veel warmte uit. Dit is vooral te danken aan de houten elementen, die in dit ontwerp terugkomen in de vorm van een houten wastafelblad op maat, een houten wandkast en houten wandbekleding rondom het stoere zwarte vrijstaande bad. De zwarte vrijstaande cilindervormige zijn van dezelfde lijn als het bad. Dat geldt ook voor de inbouwkranen, douche en badkraan.

Moderne badkamer met vrijstaand bad

2. Ook in deze moderne badkamer is erg gekozen voor grijze tegels. De grote muur bij de inloopdouche is volledig betegeld met hele leuke grijze zeshoekige hexagon tegels, die gecombineerd zijn met een lichtgrijze gietvloer. De scheidingsmuur, die tussen de inloopdouche en het betonnen vrijstaande bad is geplaatst, is betegeld met super leuke blauwgrijze patroontegels. In dat muurtje is een inham gecreëerd boven het bad, waar kleine spullen in geplaatst kunnen worden. Passend bij het betonnen blad, is er ook een betonnen blad gecreëerd, waar dubbele wastafels geïntegreerd zijn. De kille uitstraling van al het grijs wordt in deze moderne badkamer gecompenseerd door de houten ladekast en de houten ladder.

Moderne grijze badkamer

3. Deze badkamer is volledig bewerkt met grijze betonstuc. Betonstuc muren, betonstuc plafond en ook de vloer is bekleed met hetzelfde betonstuc. Het geeft de badkamer een strakke minimalistische uitstraling. Maar ook hier is er gekozen is er gekozen voor een maatwerk houten wastafelmeubel en bijbehorende wandspiegel. Wat ook heel bijzonder is in deze moderne badkamer, zijn de rode kranen en de rode regendouche in het plafond.
Moderne badkamer betonstuc muren

4. Het ontwerp van deze badkamer is heel bijzonder. De badkamer zijn strak gestuukt en zwart geschilderd, die gecombineerd zijn met hele leuke grafische patroontegels op de vloer. Het plafond is ook strak zwart, maar het is vooral erg bijzonder, omdat ‘Het Meisje Met De Parel van Johannes Vermeer’ erop is geschilderd. Alles is super strak afgewerkt in deze moderne badkamer. De strakke inbouwkranen, de ronde spiegel aan de wand, de matzwarte designradiator, noem maar op. Wat ook erg bijzonder is, is at dat er een soort inbouwbad is gerealiseerd. De muren rondom het bad zijn betegeld met spierwitte tegels. Daarmee is er een heel sterk contrast gecreëerd in deze badkamer ten op zichte van de strakke muren en het strakke plafond.

Moderne badkamer zwart

5. Deze moderne badkamer is ingericht als een badkamer en suit. Een moderne en hele luxe badkamer en suite met een ontwerp gekenmerkt door voornamelijk zwart witte tinten. Voor de vloer is er gekozen voor witte pennytiles tegels, terwijl er voor de muren gekozen is voor een afwisseling van strak gestuukte wanden en verticale witte wandtegels. De inloopdouche is ruim en is voorzien van moderne luxe, zoals een regendouche in het plafond, een brede nis in de muur en een mooie glazen deur. Ook de badkamermeubel ziet er erg strak en modern uit, met daarop dubbele witte wastafels en strakke inbouwkranen.

Moderne badkamer met inloopdouche

Kleine badkamers

Natuurlijk is het ideaal om een grote badkamer te hebben, waar het mogelijk is om alle moderne gemakken te combineren. Een douche, een apart bad, dubbele wastafels, en als het even kan ook een toilet. Alle onderdelen die thuishoren in een droombadkamer. Dit betekent echter niet dat het een ramp is als je een kleine badkamer hebt. Kleine badkamers kunnen juist ook heel fijn zijn, mits het praktisch is ingedeeld en op een mooie manier is ingericht. Inspiratie nodig om jouw kleine badkamer in te richten? Hieronder vind je vijf inspirerende kleine badkamers voorbeelden, waar een aantal hele handige ideeën zijn toegepast.

6. Deze kleine badkamer is ingericht als een badkamer en suite van een hele stijlvolle moderne slaapkamer. Het lijkt een beetje op de badkamer van een luxe boutiquehotel. De lijn van het ontwerp van de slaapkamer is doorgetrokken naar het badkamerontwerp. Je hebt hier wel echt heel weinig ruimte, maar dankzij een de praktische indeling, is het tóch een hele fijne badkamer geworden. Links vind je de inloopdouche met een glazen wand en schuifdeur, rechts vind je de wastafel, en daartussenin vind je het toilet. Omdat alles op maat is gemaakt, zijn alle centimeters in deze kleine badkamer optimaal benut.

Kleine badkamer met inloopdouche

7. Deze kleine badkamer is nog geen 3.5m2. En tóch is het mogelijk om er een een bad en een ruime inloopdouche in te richten. Er is gekozen voor een op maat gemaakte glazen douchewand, die helemaal tot aan het plafond loopt. Dit ziet er niet alleen strak uit, het maakt de kleine badkamer ook ruimtelijker. Er is bovendien ook gekozen voor lichte kleuren. Dat helpt natuurlijk ook!

Kleine badkamer met bad en inloopdouche

8. Het ontwerp van deze kleine badkamer kan je omschrijven als modern Scandinavisch. Donkere kleine hexaon tegeltjes zijn gecombineerd met met strak gestuukte wanden. Aan de muur waar de badkamermeubel aan gemonteerd is, is een smalle lambrisering gecreeerd, die betegeld is met witte metrotegels. Deze metrotegels vind je ook terug aan de muren van de inloopdouche.Kleine badkamer ontwerp

9. In deze kleine badkamer was het niet mogelijk om een bad én een aparte douche te nemen. Daarom hebben ze die twee gecombineerd. Hierdoor is het tóch mogelijk om te douche en in bad te gaan. De glazen douchewand is wel belangrijk, om te voorkomen dat het douchewater alle kanten op gaat. Alle wanden zijn bewerkt met grijze betonstuc. Ook de op maat gemaakte wastafelblad is bewerkt met hetzelfde betonstuc.

10. Opbergruimte is altijd fijn, vooral in een kleine badkamer. In deze kleine badkamer is een op maat gemaakte spiegelkast gebouwd, die over de gehele lengte van de badkamer loopt. Het loopt helemaal van het toilet door naar boven het bad. Naast de kastruimte, zijn de spiegels ook heel erg fijn. Deze zorgen er namelijk voor dat de kleine badkamer optisch ruimer lijkt.

Kleine badkamer inrichting

Luxe badkamers

Een luxe badkamer kenmerkt zich luxe voorzieningen. Daarnaast zijn luxe badkamers ook super strak afgewerkt. Dat straalt namelijk ook een bepaalde luxe uit. Luxe sanitair wordt gecombineerd met luxe meubels en luxe materialen. Bekijk onderstaande voorbeelden en raak geïnspireerd!

11. Het ontwerp van deze badkamer straalt één en al luxe uit.  Naast dat het ingericht is moderne voorzieningen, zoals de ruime inloopdouche en het vrijstaande bad, is het ook direct te zien dat alles kwaliteit is. De geblindeerde glazen douchewand op maat, de luxe inbouwpotjes in het plafond, en de luxe wastafel. De visgraat houten vloer past natuurlijk ook perfect bij de uitstraling van deze luxe badkamer.

Luxe badkamer met inloopdouche en vrijstaand bad

12. Dit badkamerontwerp hebben we gevonden bij COCOON. Een Nederlandse designlabel, die in samenwerking met bekende ontwerpers zoals Piet Boon, prachtige luxe producten maakt voor de keuken en de badkamer. In deze luxe badkamer vind je dat terug in de vorm van het mooie ovalen bad, de waskommen en de luxe kranen. Voor de wanden is er gekozen voor een mix van betonstuc en pebblestone. Ook de vloer is bekleed met hetzelfde pebblestone.

Luxe badkamer met pebblestone

13. Wat een super mooie badkamer is dit. Het kenmerkt zich met een luxe en exclusief ontwerp, wat te danken is aan de bijzondere indeling en de mooie luxe materialen. Er is een grote spiegelwand geplaatst, die als roomdivder wordt gebruikt tussen de inloopdouche en de rest van de badkamer. Tegen de spiegelwand vind je het prachtige carrara wit marmeren bad. En ook de luxe wastafel is van hetzelfde marmer gemaakt. Het marmer hebben ze gecombineerd met hele chique gouden accenten, die onder andere terugkomen in de kranen, de spiegel en de regendouche.

Moderne luxe badkamer

14. Zowel de vloer als alle muren zijn in deze badkamer betegeld met grote grijze tegels.Mooie natuurstenen tegels, die de badkamer een hele luxe uitstraling geven. Maar ook de rest van de inrichting past perfect bij de luxe uitstraling. De zwarte accenten, zoals de regendouche, de designradiator en de inbouwkraan. Het ovalen vrijstaand bad. En de glazen deur van de inloopdouche loopt helemaal tot aan het hoge plafond. Prachtig!

Luxe badkamer inspiratie

15. Deze luxe badkamer ziet er weer heel anders uit als bovenstaande ontwerpen. Ondanks dat het super strak en ook super strak is afgewerkt, straalt het heel veel warmte uit. Dit is te danken aan de luxe houten wandbekleding, waarmee de muren zijn bekleed. Daarnaast vind je nog veel meer luxe elementen in dit ontwerp, zoals de glazen douchewand tot aan het plafond, de verlichting in de inloopdouche, de witte cilindervormige wastafels met de vrijstaande zwarte kranen, het vrijstaande bad bij het panoramische raam, noem maar op.

Strakke luxe badkamer

Landelijke badkamers

Landelijke badkamers zijn niet meer zo populair als voorheen. Maar nog steeds kiezen heel veel mensen voor een badkamer in landelijke stijl. Vooral in landen als Italië, Spanje en Frankrijk zijn landelijke interieurs erg populair. Een landelijke badkamer betekent niet perse dat alles landelijk moet zijn. Het kunnen ook bepaalde elementen zijn, die een landelijke uitstraling hebben. Onderstaande landelijke badkamers voorbeelden laten zien wat we daarmee bedoelen.

16. Het ontwerp van deze landelijke badkamer is ontworpen door een koppel die mee had gedaan met het TV programma The Block uit Australië. Ze hebben een prachtige badkamer ontworpen met stoere donkergrijze betonlook tegels. Als raamdecoratie is er gekozen voor landelijke witte shutters, die bijna over de gehele buitenmuur loopt. Het is bovendien voorzien van moderne gemakken zoals het vrijstaande bad, een ruime inloopdouche en een mooie rustieke houten badkamermeubel met daarop dubbele wastafels.

Landelijke badkamer met shutters

17. De ruimte van deze badkamer past perfect bij de landelijke stijl. Het hog plafond met het puntdak en rustieke houten balken zijn prachtig. De muren zijn strak gestuukt en wit geschilderd en zijn gecombineerd met grote donkergrijze vloertegels. Het zwarte vrijstaande bad is modern, maar tegelijkertijd heeft het ook een landelijke uitstraling.

Landelijke badkamer houten balken

18. Dit is een heel mooi voorbeeld van een landelijke badkamer. Het is heerlijk natuurlijk licht, dankzij de dubbele glazen deuren met het Franse balkon. Daarnaast is de badkamer ook ingericht met een heel mooi licht kleurenpalet. Op de vloer tref je een hele mooie hoogglans wit geschilderde houten vloer, die gecombineerd is met strakke witte wanden. De blikvanger wordt gevormd door de ruime inloopdouche, waar de muren en de vloer bekleed zijn met mooie pebblestone. Let ook op de kleine details, die heel mooi passen bij de landelijke stijl, zoals de houten ladder, de gevlochten wasmand en de stoel bij het raam.
Landelijke badkamer met witte houten vloer

19. Houten lambrisering past heel mooi bij de landelijke interieurstijl. In dit badkamerontwerp speelt de lambrisering dan ook een hele belangrijke rol. Prachtige hoge lambrisering die in een mooie gebroken witte kleurtint is geschilderd. Dit hebben ze gecombineerd met een hele chique zwart witte ruiten tegelvloer. Het klassiek bad op pootjes past er ook heel mooi bij.

Landelijke badkamer met bad op pootjes

20. Betonstuc is super veelzijdig. Het kan heel stoer zijn in een industrieel of modern interieur, maar betonstuc past ook heel mooi in een landelijke stijl. Deze badkamer is daar een heel mooi voorbeeld van. De wanden zijn volledig bekleed met grijze betonstuc, die gecombineerd zijn met een hele chique houten vloer. De stalen deur, de regendouche en de badkraan zien er ook geweldig uit.Landelijke badkamer met betonstuc muren

Klassieke badkamers

Klassieke badkamers zijn misschien wel de minst populaire stijl onder de jongeren. Die kiezen eerder voor een strakke moderne badkamer of een industriële badkamer. Maar in sommige woningen is een klassieke badkamer het mooist. Bijvoorbeeld in een karakteristiek herenhuis of een grachtenpand. En laten we eerlijk zijn, klassieke badkamers kunnen er schitterend uitzien. Onderstaande klassieke badkamers voorbeelden zijn daar het bewijs van!

21. In deze badkamer zijn de onderdelen niet perse heel klassiek. Het is vooral de ruimte die deze badkamer heek klassiek maken. Het kenmerkt zich met een prachtig hoog plafond met schitterende sierlijsten. En ook de grote ramen zien er geweldig mooi uit. Daarbij zijn objecten gekozen, die heel mooi bij de karakteristieke ruimte passen. Een ovaal vrijstaand bad, een marmeren wastafel, een stalen deur, een zwarte kraan, een gouden lamp, etc.Klassieke badkamer ornamenten plafond

22. Marmer is super populair. Maar als je aan marmer denkt, dan denk je vaak aan carrara wit marmer. Maar ook andere marmersoorten kunnen heel mooi zijn. Deze klassieke badkamer is bijvoorbeeld helemaal betegeld met groen marmer, ook wel bekend als Verde Alpi. De gouden details maken het geheel nóg chiquer!

Klassieke badkamer met groen marmer

23. In deze kleine badkamer is er wel gekozen voor het populaire witte marmer. De vloer is met marmeren tegels betegeld, en ook de muren in de inloopdouche zijn met dezelfde tegels betegeld. En ook hier vind je een gouden douche, een gouden wastafelkraan en een mooie gouden ronde spiegel. De geblindeerde douchewand past er heel mooi bij. Hetzelfde geldt ook voor de klassieke zwarte wastafelmeubel, die afgewerkt is met een marmeren blad.

Klassieke badkamer met gouden details

24. Dit is één van de meest bijzondere klassieke badkamers ontwerpen in deze lijst. Op de vloer tref je super leuke patroontegels aan, terwijl de muren met witte metrotegels zijn betegeld. Maar het is vooral de blauw geschilderde lambrisering, die deze badkamer een hele chique klassieke sfeer geven. De grote blikvanger wordt echter gevormd door het grote IXXI kunstwerk met de roze Flamingo!

Klassieke badkamer met lambrisering

25. Ook deze klassieke badkamer ziet er geweldig uit. De patchwork tegels doen een beetje denken aan Delfts blauw. Ze staan bovendien prachtig bij zowel de gouden als de zwarte accenten in deze badkamer. De zwarte gietijzeren radiator, het klassiek zwart bad op pootjes, de klassieke kraan en douche, de gouden radiator, de gouden spiegel… Wij zijn verkocht!

Klassieke badkamer met bad op pootjes

Industriële badkamers

De industriële interieurstijl is de afgelopen jaren super populair geworden. Vroeger kwam je industriële interieurs alleen tegen in oude pakhuizen en fabrieken in steden zoals New York, maar tegenwoordig is het ook helemaal hot in ‘normale’ woningen. Van industriële details, zoals stalen balken, bakstenen muren en de super populaire stalen deuren en kozijnen, tot complete industriële woningen. Ook de badkamer kan je inrichten met een stoere industriële uitstraling. Hieronder vind je een aantal hele stoere industriële badkamers voorbeelden.

26. Deze stoere badkamer is weliswaar niet heel groot, maar het is wel erg praktisch en vooral super stoer ingericht. Betonnen wanden, betonnen plafond en een betonnen vloer geven de badkamer de perfecte industriële basis. Er is een inloopdouche ingericht met glazen wanden en schuifwanden, die ondersteund worden door zwarte stalen frames. En ook de wastafel past perfect bij het industriele plaatje. Ze hebben namelijk een industriële olievat van Castrol gebruikt als wastafel. Super leuk!

Industriële badkamer met olievat als wastafel

27. Deze badkamer is niet super industrieel. Er zijn hele normale materialen gebruikt zoals de houten badkamermeubel, de ronde spiegel en de leuke zwart witte patchworktegels. Dankzij de grote muur, die volledig bekleed is met OSB platen, heeft het ook een stoer industrieel tintje gekregen. Nice!Industriële badkamer met OSB muur

28. Voor dit badkamerontwerp geldt eigenlijk hetzelfde als bovenstaande badkamer. Het is in de basis een hele moderne en strakke badkamer, waarvan de vloer volledig betegeld is met hele leuke kleine vierkante roze tegeltjes. Deze tegeltjes lopen ook door op de muur waar de badkamermeubel is gemonteerd. De badkamermeubel is gemaakt van stoere underlayment planken. Ook de wandspiegel daarboven is van hetzelfde materiaal gemaakt.

Industriële badkamer met multiplex meubel

29. Hier heb je wel weer te maken met een echte stoere industriële badkamer. Staal, hout en beton zijn op een hele stoere manier met elkaar gecombineerd. Er is gekozen voor een betonnen vloer, vintage houten planken aan de muren en het plafond, en de muren rondom het betonnen blad zijn bekleed met stalen golfplaten. De wastafel is ook van beton, ondersteund door een stoer onderstel van industriële steigerbuizen. Ook de douche met de koperen regendouchekop en buizen zien er erg stoer uit.

Industriële badkamer met golfplaten muur

30. Hieronder zien jullie ook een heel mooi voorbeeld van een hele stoere industriële badkamer. Je treft hier een hoog plafond aan, dat bekleed is met OSB platen en ondersteund wordt door zwarte stalen balken. De muren zijn bekleed met grove betonstuc, die gecombineerd zijn met een bijpassende industriële vloer. Er is een soort grote inham gecreëerd, waar de open douche en het toilet zijn ingericht. Dit gedeelte is volledig betegeld met rode tegels. Net buiten dat gedeelte vind je de wastafel. Een knalgele industriële ton, waar een witte wastafel op is geplaatst.

Industriële badkamer met stalen balken

Vintage badkamers

Vintage is eigenlijk geen stijl. Het is eigenlijk een ander woord voor oud, positief oud. Dat geldt voor vintage mode, vintage auto’s, vintage electronica en ook vintage interieurs. Hieronder hebben we vijf hele mooie vintage badkamers voorbeelden op een rijtje gezet, die er allemaal anders uitzien. Maar stuk voor stuk zijn het hele mooie badkamerontwerpen.

31. We beginnen met de meest chique vintage badkamer in dit rijtje. Er zijn hele mooie materialen gebruikt, zoals de hexagon tegels en de super mooie gouden kranen. De gebruikte kleuren passen ook heel mooi bij de vintage uitstraling. Zwart, goud en ook verschillende bruintinten. Dit badkamerontwerp bewijst dat vintage ook heel chique kan zijn.Vitnage badkamer met gouden kraan

32. Deze vintage badkamer ziet er totaal anders uit dan bovenstaand ontwerp. Er is hier gekozen voor een lichte badkamer met een lichtgrijze gietvloer en strakke witte muren. Met vierkante witte tegels is een lambrisering gecreëerd, terwijl de gouden accenten het geheel heel chique maken. In de hoek van de badkamer, naast de wastafels, is een vintage medicijnkast geplaatst, die als badkamermeubel wordt gebruikt. Loving it!

Vintage badkamer met vintage medicijnkast,

33. Dit is een vrij kleine badkamer, maar wel een hele leuke kleine badkamer. De douche is gecombineerd met het bad. De zijkant van het bad is bekleed met vintage houten planken, terwijl de grote muur bij het bad helemaal betegeld is met wit blauwe patchwork tegels. De regendouche, de radiator, de badkraan, de ronde spiegel en de wandlamp zijn allemaal vintage. Dat geldt ook voor de super leuke groene badkamermeubel.

Vintage badkamer met vintage meubel

34. Dit is weer een heel chique ontwerp. Kleine zwarte hexagon tegels op de vloer zijn gecombineerd met prachtige hoge witte plinten. De muren zijn grotendeels strak gestuukt en wit geschilderd, maar de muur bij het bad is betegeld met marmeren tegels. De blikvanger wordt gevormd door het zwarte vintage bad op gouden pootjes. Daarboven is een gouden reling gemonteerd voor de douchegordijnen. De gouden douche past er natuurlijk ook perfect bij.

Vintage badkamer met bad op pootjes

35. Deze badkamer is een heel mooi voorbeeld van een moderne badkamer, die een vintage tintje heeft gekregen. De vloer is betegeld met grote matzwarte hexagon tegels, gecombineerd met strakke moderne witte metrotegels aan de wanden. Ook hier is er gekozen voor een zwart bad op pootjes, maar deze ziet er een stuk moderner uit dan bijvoorbeeld het bad van bovenstaand ontwerp.

Vintage badkamer met hexagon tegels

Open badkamers

Heb je weleens overwogen om een open badkamer in te richten? Open badkamers zijn erg populair als tweede badkamer, die ingericht worden als en suite badkamer van de master bedroom. Het open karakter geeft je slaapkamer een echt suite gevoel, zoals dat ook vaak is in mooie hotelkamers. Omdat het open is, is ventilatie wel super belangrijk, zowel in de badkamer als in de badkamer. Geen idee hoe dat eruit kan zien? Bekijk onderstaande mooie open badkamers voorbeelden!

36. We beginnen gelijk met een heel mooi ontwerp van een open badkamer. Het is niet volledig open, maar dankzij de op maat gemaakte glazen wanden, heeft het wel een transparante karakter gekregen. Hierdoor kan de badkamer ook mee profiteren van de natuurlijke lichtinval in de slaapkamer. De badkamer is slechts 2m2, maar veel meer ruimte heb je heir niet nodig. De gehele badkamer is bovenden volledig groen afgewerkt!Kleine open badkamer

37. Ook hier hebben ze een half open badkamer gecreëerd. Er is een scheidingswand gebouwd, waarvan de onderkant een vaste witte muur is, terwijl de bovenkant afgewerkt is met glazen wanden en stalen kozijnen. Super stoer. De badkamer ligt bovendien iets hoger dan de slaapkamer. Daarom is er een klein trapje gerealiseerd.Open badkamer met glazen scheidingswand

38. Om de open badkamer nog meer bij de slaapkamer te betrekken, hebben ze in deze slaapkamer suite de strakke betonlook gietvloer doorgetrokken naar de badkamer. Er zijn zelfs dezelfde kleuren gebruikt in beide ruimtes. Heel chique!Open badkamer met kast als scheidingswand

39. Wil je een echte luxe slaapkamer suite, en je hebt de ruimte, dan zou je ook kunnen kiezen voor een slaapkamer-inloopkast-badkamer combinatie. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld. De slaapkamer is ingericht naast de open inloopkast. En vanuit de inloopkast heb je toegang tot de open badkamer met een inloopdouche, wastafel en aparte toilet.Open badkamer en inloopkast

40. Deze open badkamer is de meeste ruime badkamer uit dit lijstje. Het is ingericht in een hele luxe zolder slaapkamer suite. Middels strakke schuifdeuren heb je hier bovendien ook toegang tot een ruime luxe inloopkast.

Luxe open badkamer

Rustieke badkamer

Rustiek is een term, die je vaak tegenkomt in de interieur wereld. Rustiek geeft aan dat iets zo natuurlijk mogelijk is gelaten. Het wordt vaak gekoppeld aan houten materialen. Een rustieke houten vloer kenmerkt zich bijvoorbeeld met een hele mooie natuurlijke uitstraling, waar de noesten nog heel mooi zichtbaar zijn. Hoe je dat terug kan laten komen in de badkamer? Bekijk onderstaande rustieke badkamers voorbeelden.

41. Een houten vloer wordt meestal afgeraden, vanwege de werking van hout als reactie op vocht en water. Deze rustieke badkamer bewijst dat het wel degelijk mogelijk is, zolang het niet te nat en vochtig wordt. Daarom hebben ze hier een inloopdouche ingericht, die volledig is afgesloten met glazen deuren, en voorzien is van een goede ventilatie. Naast de houten vloer, vind je hier ook een prachtige rustieke houten badkamermeubel, die afgewerkt is met een granieten wastafelblad en wastafel.Rustieke badkamer met houten vloer

42. Ook dit badkamerontwerp vinden we helemaal geweldig. Het heeft een echte rustieke sfeer gekregen, dankzij verschillende afwerkingen. De houtlook tegels op de vloer en de wanden en de houten badkamermeubel bijvoorbeeld, maar het is vooral de houten wandbekleding die deze badkamer de ultieme rustieke sfeer geeft.

Rustieke badkamer met houten wandbekleding

43. Deze rustieke badkamer vinden we het mooist van deze vijf voorbeelden. Het heeft een minimalistische uitstraling gekregen, dankzij de donkergrijze betonstuc op de wanden en de vloer. Het rustieke plafond met de houten balken en de grove stenen muur geven deze badkamer de perfecte rustieke uitstraling. Perfecter kan niet!Rustieke badkamer met houten plafond

44. In deze badkamer vind je verschillende houten accenten, die voor de natuurlijke rustieke sfeer zorgen. De dikke houten balken aan het hoge plafond, de houten vloer, de houten badkamermeubel, de houten bekleding van het bad en de houten wandplanken aan de strakke witte wanden.Rustieke badkamer met houten bekleding en houten balken

45. Een betonnen vloer en een combinatie van strakke witte metro wandtegels en rustieke houten wandbekleding. De houten balken aan het plafond zijn zwart geschilderd. Ondanks dat alles super strak is afgewerkt, straalt deze badkamer tóch heel veel sfeer en warmte uit.

Rustieke badkamer met rustieke muur

Minimalistische badkamer

Houd je van clean en helder? Kies dan voor een minimalistische badkamer. Je kunt een badkamer inrichten met heel veel poespas, maar in een minimalistische badkamer neem je alleen hetgeen wat nodig is. Less is more. In het ontwerp kan je dat terug laten komen door bijvoorbeeld naadloze wanden en vloeren. In plaats van wanddecoratie, laat je alle wanden juist kaal en niet gedecoreerd. De onderstaande minimalistische badkamers voorbeelden laten heel goed zien wat er bedoeld wordt.

46. Naadloze vloer en naadloze wanden. Alles wat je nodig hebt vind je in deze minimalistische badkamer, niet meer en niet minder. Het dakraam is overigens een heel goed idee, die voor de nodige zonlicht zorgt in deze badkamer.

Minimalistische badkamer met betonstuc

47. Deze Scandinavische badkamer is minder minimalistische dan bovenstaande badkamer, maar nog steeds is het erg minimalistisch. De blikvanger wordt hier gevormd door de vloer, die betegeld is met hele leuke carrara witte marmeren hexagon tegels. De muren zijn strak wit en ook het sanitair is eenvoudig wit. De plantjes en het houten krukje geven de badkamer meer sfeer en kleur.Minimalistische badkamer met marmeren hexagon vloer

48. Dit is de badkamer van een stoer industrieel appartement. Dat kan je in deze badkamer terugzien aan de bakstenen muur, die volledig wit is geschilderd. Deze hebben ze gecombineerd met strakke witte wanden en een strakke witte gietvloer. De originele paal is hier de eyecatcher, die heel leuk blauw is geverfd.

Minimalistische witte badkamer

49. Een hele strakke, moderne en vooral minimalistische badkamer. Het is ingericht met moderne gemakken zoals een ruime inloopdouche met glazen wanden, een ovaal vrijstaand bad en vrijstaande moderne wastafels. Alles is strak wit: de vloer, het plafond, de muren en alle inbouwkasten.

Minimalistische badkamer met glazen schuifdeur

50. Een kleine badkamer, die minimalistisch mooi is ingericht. Op de vloer vind je witte terrazzo tegels, die je ook terugziet aan de wanden in de inloopdouche en de badkamermeubel en wastafel. Ondanks dat het geheel erg minimalistisch is, maken de spikkels van het terrazzo het ontwerp tóch spannend.

Minimalistische badkamer met terrazzo muren

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate