Beamer in huis!


We hebben het hier vaak gehad over de TV in huis, op verschillende manieren. We hebben het gehad over hoe je de TV kunt combineren met de open haard. We hebben het gehad over de TV aan de muur. En we hebben het ook gehad over de TV meubels, zoals op maat gemaakte TV meubels en mooie zwevende TV meubels. Vandaag willen we het niet over de traditionele televisie hebben, we gaan het hebben over een beamer in huis!

Beamer in huis

Beamer vs televisie

De beamer kennen we oorspronkelijk van bedrijven en scholen. Een modern variant van de diaprojector en de overheadsprojector. Scholen en bedrijven gebruiken de beamer voornamelijk voor het bekijken van video’s en het geven van presentaties. Maar er zijn ook heel veel mensen die een beamer in huis hebben, in de woonkamer of in de slaapkamer. Als vervanging van de traditionele televisie of gewoon als een extraatje naast een TV. Het grootste voordeel van een beamer, ten op zichte van een gemiddelde televisie, is natuurlijk het grote scherm. Je hebt een veel groter scherm. Super leuk om er bijvoorbeeld voetbalwedstrijden op te kijken. En met een beamer kan je zelfs je eigen thuisbioscoop creëren!

Beamer in huis

Beamer in huis

Voordelen en nadelen

Er zijn twee belangrijke elementen bij een beamer, namelijk de beamer zelf, oftewel de projector, én een wit vlak. Dit kan een speciale beamerscherm of projectiescherm zijn, maar dit kan bijvoorbeeld ook een grote witte kale muur zijn. Voor mensen die de televisie een lelijk ding vinden, is een beamer dé uitkomst. Een beamerscherm kan je namelijk heel eenvoudig inrollen en opbergen. Dat gaat natuurlijk een stuk minder eenvoudig met een grote televisie.

Iets waar je wel goed op moet letten bij een beamer, is het licht. Als je overdag gebruik wilt maken van de beamer, is het belangrijk dat je goede raamdecoratie in huis hebt. Het natuurlijke zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat het beeld niet goed zichtbaar is. Sommigen beschouwen dit als een nadeel van de beamer.

Beamer in huis

Beamer in huis

Waar plaats je de beamer?

Naast het witte scherm, moet je ook nadenken over de locatie van de beamer of de projector. Het is weliswaar niet een heel groot apparatuur, maar je moet wel nadenken waar je het plaatst. Sommigen plaatsen het gewoon op een kast of een wandplank. Sommigen creëren er een speciaal plekje voor aan de muur of tegen het plafond. Maar je zou het ook gewoon aan het plafond kunnen monteren. Dit ziet er super strak uit.

Beamer in huis

Beamer in huis

Beamer in huis

Beamer in huis

Beamer in huis

Beamer in huis

Beamer in huis

Beamer in huis

Beamer in huis

Beamer in huis

Beamer in huis

Beamer in huis

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate