10x Zwevende TV meubel


Een zwevende TV meubel is erg populair, net als heel veel andere zwevende elementen in huis. Zwevende wandplanken, zwevende badkamermeubels, zwevende bedden… Er worden zelfs zwevende keukens gerealiseerd. Het zwevende karakter geeft je interieur een moderne, strakke en exclusieve uitstraling. Maar is het eigenlijk wel zo’n goed idee om je TV meubel zwevend aan de muur op te hangen? Wat zijn de voordelen? En heeft het ook nadelen? Daar gaan we het vandaag over hebben. Daarnaast gaan we jullie natuurlijk ook inspireren met de mooiste en leukste inspiratie voorbeelden van de zwevende TV meubel!

Zwevende TV meubel

Tv op de meubel of aan de muur

De TV kan je op de TV meubel plaatsen, maar je kunt het ook aan de muur ophangen. Beide opties zijn mogelijk voor zowel een staande TV meubel op poten als een zwevende TV meubel. Dit maakt op zich niet uit. Echter, als je een liefhebber bent van de zwevende TV meubel, dan heb je vaak ook de voorkeur om de TV aan de muur op te hangen. Hierdoor wordt het geheel namelijk nog strakker en moderner. Iets waar je wel rekening mee moet houden, is dat je kabels van de televisie en het randapparatuur mooi wegwerkt. Dit kan je doen met behulp van gootjes.

Zwevende TV meubel

Zwevende TV meubel

De voordelen

  • Een zwevende TV meubel ziet er erg strak uit;
  • Met een zwevende TV meubel kan je zelf bepalen hoe hoog de TV meubel wordt opgehangen;
  • Door het zwevende karakter, ziet je woonkamer er ruimtelijker uit.

De nadelen

  • Afhankelijk van hoe hoog de TV meubel wordt gemonteerd, kan het lastig zijn om de ruimte onder de TV meubel schoon te maken;
  • Het kan soms uitdagend zijn om de TV meubel aan de muur te monteren. Je moet alles eerst strak afmeten. Daarnaast heb je ook een stevige muur hebben. Zo zou het een probleem kunnen zijn als je een muur hebt van gipsplaten;
  • Je moet de kabels nóg mooier afwerken, anders wordt het een zooitje.

Zwevende TV meubel

Op welke hoogte hang je de TV meubel aan de muur?

Heb je besloten om de TV meubel aan de muur op te hangen, dan is de volgende vraag waar je over na moet denken, op welke hoogte je de TV meubel dan moet ophangen? De ideale hoogte van de TV meubel is afhankelijk van een aantal factoren. Dit alles heeft te maken met de kijkhoek. Om ervoor te zorgen dat je nekklachten krijgt, is het namelijk het beste dat de TV op ooghoogte is gemonteerd. De hoogte van je bank speelt hierbij dus belangrijke rol, maar ook de hoogte van je TV meubel, en het formaat van je televisie. Zorg ervoor dat je nooit omhoog hoeft te kijken. Omlaag kijken is geen ramp. Het beste blijft dat je recht vooruit kijkt.

Zwevende TV meubel

Zwevende TV meubel

Zwevende TV meubel

Zwevende TV meubel

Zwevende TV meubel

Zwevende TV meubel

Zwevende TV meubel kopen

Er zijn heel veel verschillende soorten zwevende TV meubels. Zo zijn de IKEA Besta kasten super populair, die je zowel staand als zwevend kunt gebruiken. Het fijne van de Besta kasten, is dat het een modulair karakter heeft. Hierdoor kan je zelf bepalen hoe breed en groot je TV meubel wordt. Maar het aanbod is super groot. Hieronder hebben we nog een aantal hele mooie zwevende TV meubels voor je op een rijtje gezet die je kunt kopen. Welke vind jij het mooist?

Ruijch The Box zwevende TV meubel
Deze moderne strakke witte zwevende TV meubel is The Box van het Nederlandse merk Ruijch. Het is verkrijgbaar met twee kleppen (S) en drie kleppen (L). Deze kleppen zijn voorzien van een luchtpomp vering, waardoor de kleppen langzaam open kunnen. Achter de kast is een snoerdoorvoer aanwezig, waar de kabels doorheen kunnen. De kast is afgewerkt met een hoogwaardige krasvaste witte matlak. Hier verkrijgbaar!

zwevende tv meubel montana-2

zwevende tv meubel montana-2

zwevende tv meubel montana-2

Hierboven zien jullie de TV meubels van Montana. De Montana meubel heeft een breedte van 115,2 centimeter, een hoogte van 24 centimeter en een diepte van 38 centimer. De kast kan je op de metalen pootje op de vloer plaatsen, maar middels een rails aan de achterkant, kan je de meubel ook zwevend aan de muur ophangen. De Montana TV meubel is hier verkrijgbaar in verschillende kleuren, van neutrale kleuren zoals wit en zwart tot opvallende kleuren zoals roze en groen.

Zwevende TV meubel op maat laten maken

Kan je geen één vinden die helemaal voldoet aan jouw wensen? Dan zou je ook kunnen overwegen om een zwevende TV op maat te laten maken. Een op maat gemaakte TV meubel kost over het algemeen wel iets meer, maar je kunt dan wel helemaal zelf, in overleg met de meubelmaker of ontwerper, beslissen hoe de meubel eruit komt te zien. Je krijgt er dus iets unieks voor terug!

3 Comments

  1. Pingback: Op maat gemaakte TV meubel | HOMEASE

  2. Pingback: TV in de keuken | HOMEASE

  3. Wij willen graag wegen waar je het donkere dressoir kan kopen met punt en het hout voor op ?

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate