Bijzondere tegel vormen


De meeste tegels die je tegenkomt aan de muren en op de vloeren van badkamers, keukens en toiletten zijn rechthoekig of vierkant. Maar naast de rechthoekige en vierkante tegels, zijn er nog heel veel andere tegel vormen. Bijzondere tegel vormen die elke ruimte in huis een hele bijzondere uitstraling kunnen geven. Sterker zelfs, een muur of een vloer die betegeld is met een bijzondere tegel vorm kan dé blikvanger van je interieur worden!

bijzondere tegel vormen

Er zijn heel veel verschillende bijzondere tegel vormen. Door de bijzondere vorm is het iets lastiger om ermee te werken, maar daarna heb je wel iets heel bijzonders. Vandaag willen we de populairste vormen laten zien.

Hexagon tegels

Hexagon tegels zijn op dit moment super hot. Ze worden zowel op de vloer als aan de muren gebruikt en worden gecombineerd met bijvoorbeeld rechthoekige of vierkante tegels. Door de zeshoekige vorm worden de hexaontegels ook wel honingraat patroon tegels genoemd. Vind je hexagon tegels mooi? Neem dan een kijkje in de chique badkamer met vrijstaand bad in slaapkamer en de mooie kleine badkamer die ontworpen is met oog voor detail.

Hexagon tegel vorm

Hexagon tegel vorm

Hexagon tegel vorm

Ronde tegels

Ronde tegels klinken niet heel gek, maar tóch komt het niet heel vaak voor. En soms zijn het hele kleine ronde mozaïektegeltjes, waardoor ze niet eens opvallen in een keuken of een badkamer. Wij vinden ronde tegels in ieder geval helemaal te gek.

Ronde tegel vorm

Ronde tegel vorm

Ronde tegel vorm

Schubben tegels

Een andere bijzonder tegel vorm die we de laatste tijd steeds vaker tegenkomen zijn schubben tegels. Tegels in de vorm van schubben. In het Engels worden ze ook wel Mermaid tiles genoemd, oftewel zeemermin tegels. De schubben tegels worden voornamelijk aan de wanden gebruikt. Super mooi!

Schubben tegel vorm

Schubben tegel vorm

Schubben tegel vorm

Marokkaanse lantaarn tegels

Als je het hebt over bijzondere tegel vormen, dan mogen de Marokkaanse lantaarn tegels zéker niet ontbreken in het lijstje. We hebben het over Marokkaanse lantaarn tegels, maar het kunnen ook Spaanse of Portugese tegels zijn.

Marokkaanse lantern tegels vorm

Marokkaanse lantern tegels vorm

Marokkaanse lantern tegels vorm

Geometrische tegels

Naast de hexagon en ronde tegels zijn er nog heel veel andere mooie geometrische tegels. Denk aan tegels in een ruitvorm, tegels in een driehoekvorm , noem maar op. Hieronder zie je een aantal mooie voorbeelden.

Geometrische tegels

Geometrische tegels

Geometrische tegels

Geometrische tegels

3 Comments

 1. Karin Coenders Reply

  Goede middag,
  Op de eerste foto onder het kopje Marokkaanse lantaarn tegels staat een foto met een muur met verschillende kleuren lantaarn tegels met een wasbak en kraag ervoor.
  Wij zijn zelf op zoek naar deze tegels. Heeft u tips waar wij deze kunnen kopen?
  Bij voorbaat dank!
  Groeten,
  Karin Coenders

 2. Creffier An Reply

  Hoi,
  Ik ben hopeloos op zoek waar je de blauwe Marokkaanse lantaarn tegels kan vinden. Telkens ik zoek kom ik die mooie blauwe tegen maar nergens een verdeler van deze tegeltjes. 🤔😔
  Mvg An Creffier

  • Waar zijn de zwart witte lantaarn vloertegels te koop
   die in jullie zwart witte badkamer van 2 juli 2018 te zien zijn?

 3. Mira Smeekes Hendriks Reply

  Boven het woord geometrische tegels staat een foto met lantaarntegels (lichtblauw). Deze kan ik nergens vinden. Kunt u mij vertellen waar ik deze kan vinden?

  Mvg Miranda

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate