Boodschappen thuisbezorgen


Boodschappen thuisbezorgen was al een opkomende trend. Steeds meer mensen ontdekten het gemak van online bestellen bij supermarkten, die net als alle andere webshops de boodschappen thuisbezorgen. Wel zo makkelijk en vooral tijdsbesparend. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat je thuis vanuit de bank minder impulsaankopen doet. En dat heeft weer positief effect op de lijn! In verband met het Coronavirus is deze trend in een nog snellere tempo omhoog geschoten. Boodschappen thuisbezorgen is niet meer weg te denken. Maar welke supermarkten bieden deze service aan? Hoelang moet je op je boodschappen wachten? Wordt er een minimaal bestelbedrag gehanteerd? En wat zijn de bezorgkosten? Allemaal relevante vragen, waar wij hieronder antwoord op geven!

Voordelen van boodschappen thuisbezorgen

  • 24 uur per dag bestellen vanuit huis;
  • Je hoeft de deur niet uit;
  • Je hoeft geen zware tassen of dozen met boodschappen te sjouwen;
  • Je hoeft niet in de rij te staan voor de kassa;
  • Je houdt meer tijd over om andere leuke dingen te doen;
  • De kans op impulsaankopen zijn kleiner.

Nadelen van boodschappen thuisbezorgen

  • Je moet extra bezorgkosten of servicekosten betalen;
  • Je moet langer op je boodschappen wachten;
  • Je moet thuis zijn als je boodschappen thuis worden bezorgd.

Hieronder vind je een lijst met alle supermarkten die boodschappen thuisbezorgen. Let wel op dat vrijwel alle supermarkten niet door heel Nederland bezorgen. Check dus van tevoren een postcode check, om te zien of ze bij jouw thuis thuisbezorgen.

LET OP: In verband met het coronavirus worden voor vrijwel alle supermarkten aangepaste voorwaarden gehanteerd, waaronder langere bezorgtijden.

1. Picnic

boodschappen thuisbezorgen picnic

We beginnen deze lijst met Picnic, een online supermarkt die geen fysieke winkels heeft, en boodschappen thuisbezorgen dus hun core business is. Afgelopen jaar werd Picnic uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland. In 2015 begon het bedrijf in Amersfoort met vier 100% elektrische bezorgauto’s, en nu rijden er meer dan 800 door meer dan 70 plaatsen. Picnic staat bovendien bekend om hun lagere prijzen. Ze hanteren een minimale bestelbedrag van 35 euro, met gratis bezorging. Wil je jouw boodschappen laten thuisbezorgen door Picnic? Je komt wel eerst in een wachtrij te staan.

Waar: App downloaden
Minimaal bestelbedrag: 35 euro
Bezorgkosten: gratis
Bezorgtijden: vaste bezorgmomenten

2. Albert Heijn

boodschappen thuisbezorgen albert heijn

Naast alle fysieke supermarkten heeft Albert Heijn ook een volwaarde webshop met niet meer dan 27.000 artikelen, maar ook producten van Gall & Gall en Etos. Wel zo handig als je specifieke spullen nodig hebt van een drogist. AH hanteert servicekosten die tussen 3,95 en 12,95 euro variëren, afhankelijk van het bezorgmoment dat je kiest. Op dinsdag, woensdag en donderdag is het minimum bestelbedrag 50 euro. Op de overige dagen is het vanaf 70 euro.

Waar: AH website of AH app
Minimaal bestelbedrag: 50 – 70 euro
Bezorgkosten: 3,95 – 12,95 euro
Bezorgtijden: zelf te selecteren, op z’n vroegst de volgende dag

3. PLUS

boodschappen thuisbezorgen plus

Bij supermarkt PLUS kan je jouw online boodschappen al thuis laten bezorgen met een minimaal bestelbedrag van 25 euro. Hier hanteren ze vaste bezorgkosten van zes euro voor. PLUS werkt met bezorgdagen en -tijden per supermarkt. Daarnaast hebben ze ook de PLUS Express service, waarmee je twee uur later al je boodschappen thuisbezorgd krijgt. Voor deze handige service betaal je slechts 2,50 euro extra bezorgkosten.

Waar: PLUS website of PLUS app
Minimaal bestelbedrag: 25 euro
Bezorgkosten: 6 euro
Bezorgtijden: verschillend per filiaal

4. Jumbo

boodschappen thuisbezorgen jumbo

Bij supermarkt Jumbo kan je jouw boodschappen thuisbezorgen met de laagsteprijsgarantie. Ze hanteren wel een minimaal bestelbedrag van 50 euro. De bezorgkosten van Jumbo zijn zes euro, maar voor bepaalde actieproducten hoef je geen bezorgkosten te betalen. En als je meer dan 70 euro bestelt, dan krijg je twee euro korting op je bezorgkosten, wat dus op 5 euro uitkomt. De bezorgdagen zijn van maandag tot en met zaterdag, tussen 10.00 en 13.00 uur en tussen 18.00 en 21.00 uur. Als je op werkdagen bestelt, kunnen je boodschappen de volgende dag al bezorgd worden. Wat fijn is van Jumbo is dat je ook producten ná je bestelling kunt toevoegen, totdat je boodschappen worden bezorgd. Handig als je bijvoorbeeld iets vergeten was.

Waar: Jumbo website of PLUS app
Minimaal bestelbedrag: 50 euro
Bezorgkosten: 6 euro
Bezorgtijden: maandag – zaterdag, tussen 10.00 en 13.00 uur en tussen 18.00 en 21.00 uur

5. SPAR

boodschappen thuisbezorgen spar

Boodschappen thuisbezorgen is voor supermarkt SPAR niet iets nieuws, dit doen ze namelijk al 85 jaar. Vroeger ging dat via een bestelboekje, maar nu kan het natuurlijk gewoon via de website of de app. SPAR hanteert geen minimum bestelbedrag. Je betaalt 4,95 euro aan bezorgkosten, en bij bestellingen vanaf 50 euro worden de boodschappen gratis thuisbezorgd. Voor sommige SPAR filialen geldt vandaag besteld, morgen in huis. En je kunt kiezen uit drie bezorgblokken: 1. 08:00 – 12:00 uur, 12:00 – 16:00 uur of 3. 16:00 – 19:00 uur.

Waar: SPAR website
Minimaal bestelbedrag: geen
Bezorgkosten: 4,95 euro
Bezorgtijden: Keuze uit drie bezorgblokken: 1. 08:00 – 12:00 uur, 12:00 – 16:00 uur of 3. 16:00 – 19:00 uur

6. Coop

boodschappen thuisbezorgen coop

Ook bij Coop kan je jouw boodschappen thuisbezorgd krijgen. Boodschappen thuisbezorgen bij Coop kan vanaf 40 euro. De supermarkt met de oranje huisstijl hanteert standaard bezorgkosten van 4,99 euro. Bestel je meer dan 70 euro, dan zijn de bezorgkosten gratis. En net als heel veel andere supermarkten, zijn de bezorgtijdstippen per winkel verschillend van Coop.

Waar: Coop website
Minimaal bestelbedrag: 40 euro
Bezorgkosten: 4,99 euro
Bezorgtijden: bezorgtijdstippen verschillen per winkel

7. DekaMarkt

boodschappen thuisbezorgen dekamarkt

DekaMarkt is misschien niet de meest bekende supermarkt, maar het heeft in totaal tóch 80 DekaMarkt filialen in Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Flevoland. En op de website van DekaMarkt kan je ook jouw boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen. Het minimale bestelbedrag is 50 euro. Dit kost tussen de €2,95 en €4,95, afhankelijk van het bezorgmoment. Actieproducten worden gratis thuisbezorgd. DekaMarkt bezorgt duurzaam in hun 100% elektrische streetscooters, van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 uur en 21:00. Bij je bestelling kam je kiezen uit verschillende bezorgblokken.

Waar: Deen website
Minimaal bestelbedrag: 50 euro
Bezorgkosten: 2,95 – 4,95 euro
Bezorgtijden: maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 uur en 21:00

8. Crisp

boodschappen thuisbezorgen crisp

Crisp is een nieuwe speler op de markt, een online supermarkt voor iedereen die gespecialiseerd is in delicatessen en verse producten van verschillende partijen. Denk aan vis van vishandelaren, vlees van de slager, brood van speciale bakkers, noem maar op. In totaal kan je bij Crisp verse producten bestellen van meer dan 200 leveranciers. Omdat Crisp geen producten verkoopt zoals wc-papier of wasmiddel, is het niet echt een supermarkt voor je dagelijkse boodschappen. Via hun website kan je aanmelden. Je krijgt dan een email met een uitnodiging om hun app te downloaden. Het minimale bestelbedrag is 50 euro. Bezorgkosten zijn 2,95 euro, en vanaf 75 is het gratis. Crisp bezorgt elke doordeweekse avond tussen 18:00 en 22:00 uur.

Waar: Aanmelden via Crisp website
Minimaal bestelbedrag: 50 euro
Bezorgkosten: 2,95 euro
Bezorgtijden: elke doordeweekse avond tussen 18:00 en 22:00 uur

9. Ekoplaza

boodschappen thuisbezorgen ekoplaza

Ekoplaze is een bekende biologische supermarkt, waar je alleen maar biologische producten vindt. Sommige filialen bieden de service om de boodschappen thuis te bezorgen. Dit doen ze in samenwerking met Reviva. Voorwaarde is dat je minimaal voor 60 euro bestelt. Bezorgkosten zijn 4,50 euro. Afhankelijk van de postcode krijg je te zien op welke momenten ze bezorgen. Voor de landelijke bezorging geldt; vandaag voor 09.00 uur besteld, dan worden jouw boodschappen overmorgen geleverd. Op zondag wordt er niet bezorgd.

Waar: Ekoplaza website
Minimaal bestelbedrag: 60 euro
Bezorgkosten: 4,50 euro
Bezorgtijden: vandaag voor 09.00 uur besteld, dan worden jouw boodschappen overmorgen geleverd

Supermarkten die geen boodschappen thuisbezorgen

Zoals je kan doen de meeste supermarkten aan boodschappen thuisbezorgen. Er zijn echter ook een aantal supermarkten die dat nog niet doen. Aldi en Lidl zijn daar voorbeelden van. Hetzelfde geldt voor luxe supermarkt Marqt. De vraag is natuurlijk wanneer zij de trend gaan volgen en ook een webshop of app met bezorgservice gaan aanbieden.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate