Modern appartement in Londen met natuurlijke materialen en kleurtinten


Dit super stijlvol ontworpen appartement is ontworpen door architectuurstudio Proctor & Shaw. Het appartement is gelegen in het centrum van Londen, op de derde verdieping van een vier verdiepingen tellend woonblok in Marylebone. Naast een nieuwe praktische indeling, hebben de Engelse ontwerpers ook een geweldig mooi interieurontwerp gerealiseerd, gekenmerkt door prachtige natuurlijke materialen en kleurtinten.

Nieuwe indeling door houten scheidingswand

Het appartement ligt op de bovenste verdieping van het historische gebouw, dat dateert uit het begin van de 20e eeuw. Nadat het bomschade had opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd in de jaren vijftig herbouwd met een concreet structureel raamwerk. Hierdoor konden de architecten de niet-dragende muren in het appartement vrij herschikken, waar de klanten een royale woonkamer en twee dubbele slaapkamers met eigen badkamer wilden. Het appartement had formeel slechts één slaapkamer en een studeerkamer die van elkaar waren gescheiden door een korte gang.

Modern appartement in Londen met natuurlijke materialen en kleurtinten

interieur houttinten modern appartement londen

moderne zwevende tv meubel

Een scheidingswand van volledige hoogte gemaakt van lichtgekleurde latten van Douglas-sparhout loopt nu in de lengte door het midden van het 75 vierkante meter grote appartement en verdeelt het in woon- en slaapvertrekken.

Leestip: 15x Scheidingswand inspiratie

Een open eet- en zithoek bevindt zich op de voorgevel van het appartement, verlicht door vier grote schuiframen die uitkijken op de straat.

In de ontwerpfase leverde de klant een Pinterest-moodboard met afbeeldingen van ruimtes en materialen die ze mooi vonden. Daarnaast hadden ze ook interessante voorbeelden van hun favoriete kunstwerken en keramische objecten meegestuurd. We hebben hieruit een gemeenschappelijk thema gehaald van natuurlijke en zachtere aardetinten en -texturen, afgezet tegen vrij gedurfde tonale contrasten, die inspiratie gaven voor de materialen van de ruimtes die we hebben gecreëerd.

Natuurlijke kleuren en materialen

De ene kant van de kamer wordt gedomineerd door de keuken, die is afgewerkt met bijna zwarte MDF-kasten en donkere betonnen werkbladen. Tarwekleurige strostoelen omringen de stalen eettafel, waarboven twee mooie hanglampen zijn opgehangen.

moderne zwarte keuken appartement londen

Aan de andere kant van de kamer staat een witte L-vormige bank en fauteuil, neergestreken op een beige vloerkleed geborduurd met geometrische vormen. In overeenstemming met het neutrale kleurenpalet zijn ook een sepia-kleurig portret en een glazen vaas gebruikt om de ruimte aan te kleden.

houten wandbekleding modern appartement londen

Samen met de koelkast zijn twee frameloze deuren naadloos geïntegreerd in de houten scheidingswand. Deze leiden naar de slaapkamers, die ook eenvoudig zijn afgewerkt met Douglas spar hoofdeinden en bijzettafels.

geïntegreerde koelkast inbouwkast houten wandbekleding

Vervolgens is microcement aangebracht op de muren, het plafond en de badmeubels in de ensuite-faciliteiten, in een poging om te creëren wat de studio omschrijft als een ‘sensuele, coconachtige sfeer’.

moderne badkamer betonstuc donkergrijs

Fotografie: Stale Eriksen

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate