Histor muurverf inspiratie


Histor is één van de grootste namen op het gebied van muurverf. Het Nederlandse verfmerk is opgericht in 1949 en is sinds 2007 onderdel van PPG Industries. Daarmee is het één van de grootste en innoverende namen geworden in de wereld van verf. Hun missie is dan ook om Nederland op te helpen door nieuwe producten, kleuren en inventieve oplossingen te ontwikkelen die niet alleen het resultaat, maar ook de weg ernaar toe zo veel aangenamer maken.

De muur kleuren in huis bepalen voor een groot deel de sfeer en uitstraling in je interieur. Tegelijkertijd weten we dat het niet eenvoudig is om de perfecte muurkleur uit te kiezen. Daarom willen we jullie op weg helpen en inspireren met de mooiste Histor muurverf kleuren, die we gevonden hebben in verschillende afleveringen van vtwonen – Weer verliefd op je huis, uit de seizoenen zeven, acht en negen. Welke Histor muurverf vind jij het mooist?

1. Histor muurverf Sprankelend S 2010 B10G

Toen stylist Marianne binnenstapte in het huis van Joop en Lisette viel er één ding direct op: alles was bruin! De vloer, de meubels, de trap, noem maar op. Dat past helemaal niet bij deze jonge hippe mensen. De houten vloer als basis was niks mee, maar het was wel heel oranje. En omdat oranje een hele dominante kleur is, dus kan je er met andere kleuren niet nog een keer overheen gaan. Dan zal het veel te gek worden. Marianne heeft gekozen om de basis rustig te houden, voor Joop. Daarom koos ze voor natuurlijke tinten voor de grote meubels. En daaroverheen heeft ze een pallet van verschillende kleurtjes toegevoegd, waar Lisetta zo van houdt.

Er is gekozen voor één accentkleur in de woonkamer, namelijk lichtblauw. Met de Histor muurverf Sprankelend S 2010 B10G, is de grote muur in de woonkamer lichtblauw geverfd. Dat geeft heel veel ruimtelijkheid qua kleur en dat kan deze kleine ruimte wel gebruiken. En het vormt een heel mooi contrast met de oranjekleurige houten vloer. Daarnaast komt de foto van Monument Valley zoveel beter uit. Klik hier om meer te lezen over deze aflevering.

Leestip: 12x Blauwe muur

Histor muurverf Sprankelend S 2010 B10G

2. Histor muurverf Samenspel S 2010 Y10R

Stylist Frans werd overdonderd door de kakofonie aan kleuren, verschillende soorten meubels, allerlei stijlen in het huis van Jasper en Cato. Cato is van de bloemetjes, rood, paars en kristalletjes. Casper wilde eigenlijk meer straks en mannelijks in huis. Frans begon met de vloer, die veel te geel was. Die mocht een mooie grijstoon krijgen.

De lange wand heeft Frans enerzijds geschilderd in een oker, goud-gele kleur. Er is gekozen voor de Histor muurverf Samenspel S 2010 Y10R. En bij de zithoek is hij overgegaan in een ton sur ton, goud glans behang. Het is weliswaar dezelfde kleur, maar je krijgt er toch een spannend effect door. De twee prachtige schilderijen die gemaakt waren door de inmiddels overleden moeder van Cato, hebben een ereplaats in het interieur gekregen. Deze staan perfect bij de nieuwe muurkleur!
Klik hier om meer te lezen over deze aflevering.

Leestip: Okergeel in je interieur

Histor muurverf Samenspel S 2010 Y10R

3. Histor muurverf Middelpunt S 2010 G30Y

Het eerste wat styliste Marianne opviel toen ze binnenkwam bij Shanne en René, was de gedateerde vloertegels. En voor de rest vas het een ratjetoe van spullen die met elkaar in conflict waren. Sanne houdt heel erg van pasteltinten, de Scandinavische stijl en accessoires. Rene houdt juist van stoer en industrieel. Marianne is begonnen met de basis, en koos voor een nieuwe kindvriendelijke PVC vloer.

Als basis heeft ze ook gekozen voor een lichte kleur groen op de muur, die super mooi bij de houtlook PVC vloer past. Het leuke is dat er aan de onderkant van de muren een soort hoge plint is geschilderd, met de iets donkere Histor muurverf Parallel. De hoofd muurkleur is geschilderd met de lichtgroene muurverf Middelpunt van Histor. Klik hier om meer te lezen over deze aflevering.

Leestip: 12x Groene muur

Histor muurverf Middelpunt S 2010 G30Y

4. Histor muurverf Opblaasbaar S 4010-B10G

Kim en Dave hadden al een best mooi interieur, maar er waren wel een paar verbeteringen mogelijk. Kim is echt een liefhebber van kleuren, vooral de volheid in kleuren. En Dave houdt daar helemaal niet van. Hij is juist van de donkere kleuren en vooral heel veel staal.

Marianne heeft van de muur, waar ze vanuit de bank tegenaan kijken, een kunstgalerij samengesteld waar de televisie onderdeel van is. Deze muur is stoer grijsblauw geschilderd, met de Histor muurverf Opblaasbaar S 4010-B10G. Over de hele breedte van die muur is een kastensysteem geplaatst van lage kasten. De kleurrijke kunstwerken en de op kleur gesorteerde boeken in de boekenkast, komen heel mooi naar voren. Klik hier om meer te lezen over deze aflevering.

Histor muurverf Opblaasbaar S 4010-B10G

5. Histor muurverf Opblaasbaar S 4010-B10G

Stylist Fietje ging aan de slag met het interieur van Patrick an Elyna. Na een hectische periode was het namelijk tijd voor een frisse start. Elyna is een liefhebber van bohemian met het gebruik van veel kleuren, terwijl Patrick juist van strakke minimalistische interieurs houdt. Fietje heeft een ontwerp bedacht, dat een schot in de roos was.

Ze heeft voor verschillende muurkleuren gekozen. De grote muur in de woonkamer is geschilderd met een warme lichtgrijze muurverf van Histor, namelijk Damp S 1500-N. De muur bij de eethoek en de trap is een stuk donkerder geworden. Met Histor muurverf Kiezel S 3500-N is het een heel stoer gedeelte geworden. Het zelfgemaakte zwarte wandbord aan de muur is ook een heel leuk idee. Klik hier om meer te lezen over deze aflevering.

Histor muurverf Opblaasbaar S 4010-B10G

6. Histor muurverf Bestudeerd S 3010-G90Y

Arno en Mariska wonen al een kwart eeuw in hun voormalig dijkhuisje in Alkmaar. Na meerdere verbouwingen, hebben ze besloten om zich op te geven voor Weer verliefd op je huis van vtwonen. Stylist Frans zag heel veel potentie, maar er moest wel heel wat veranderd worden. Het leuke is dat hij heel veel dingen had hergebruikt, zoals de grote robuuste eettafel, die doormidden zij gezaagd en als bankjes zijn gebruikt in de woonkamer.

De muurkleuren zijn wel compleet nieuw. De grote muur waar de TV meubel tegenaan is geplaatst is gedecoreerd met het mooie Reunited van Eijffinger, terwijl de muur daartegenover in een hele stijlvolle warme kleur is geschilderd, met de Histor muurverf Bestudeerd S 3010 G90Y. De nieuwe groene fluwelen bank staat er perfect bij! Klik hier om meer te lezen over deze aflevering.

Histor muurverf Bestudeerd S 3010-G90Y

7. Histor muurverf Soft Blush 07809

Maaike en Jelmer wonen in een prachtige jaren ’20 woning, gekenmerkt door super mooie authentieke elementen. Om een ruimtelijk effect te creëren, heeft stylist Marianne gekozen voor een poederroze kleur, van voor naar achter in de woning. En als tegenhanger van de poederroze kleur, heeft ze gekocht voor een bruine kleur. Deze gaat de verbinding aan met de roze kleur, waardoor er balans ontstaat in het interieur. Een super leuk zeldzaam kleurenpalet die je niet zo heel vaak ziet.

Voor meerdere muren, zoals de muur achter de bank, en de grote muur bij de eethoek, is er de Histor muurverf Soft Blush 07809 gebruikt. De vloer staat er prachtig bij, en de sierkussens in verschillende roze en rode tinten op de eetbank staan er ook geweldig bij. Klik hier om meer van deze aflevering te bekijken.

Histor muurverf Soft Blush 07809

8. Histor muurverf Definitie B 5010-G30Y

Stylist Wendy was de grote brein achter de make-over van het interieur van Jolanda en Sander uit Bovenkarspel. De gedateerdheid van het interieur van Jolanda en en Sander was het eerst wat opviel. Vergeelde raambekleding, de oude lambrisering en het oude behang zijn daar goede voorbeelden van. Maar het was vooral de lelijke tegelvloer die duidelijk aan vervanging toe was. Het eerst wat Wendy deed, was dus het plaats van een mooie nieuwe houtlook PVC vloer, waarmee een mooie rustige basis is gecreëerd.

Groen is de belangrijkste kleur in het nieuwe interieur. Naast een mix van verschillende mooie groene planten, zijn er ook een aantal muren in een mooie groen geschilderd. De muur in de woonkamer waar de groen geverfde TV meubel tegenaan is geplaatst is een mooi voorbeeld, en zoals je in onderstaande foto kunt zien, is de grote muur bij de eethoek met dezelfde groene muurverf geschilderd. De stylist heeft gekozen voor de mooie Histor muurverf Definitie S 5010 G30Y. Klik hier om meer te lezen over deze aflevering.

Histor muurverf Definitie B 5010-G30Y

9. Histor muurverf Evolutie S 6020 B70G

Els en Marcel hebben een heel charmant huis. Volgens stylist Frans was het probleem is dat het heel vol was, qua dessins, materialen en meubels. Daarnaast was er niet zo goed omgegaan met de ruimtelijkheid. Het plan van Frans was gebaseerd op de mooie houten vloer in de woonkamer.

Het huis vroeg om kleur, voor frisheid, gezelligheid en een warme uitstraling. Frans heeft gekozen voor een hele mooie petrol kleur, die op verschillende muren toegepast is. Een van de muren in de woonkamer is petrol geworden en bepaalde gedeeltes in de stoere eetkamer. Hier is de Histor muurverf Evolutie S 6020 B70G voor gebruikt. Deze mooie kleur is afgewisseld met witte muren, waarvan sommigen gecombineerd zijn met een stoere zwart geschilderde lambrisering. Klik hier om meer te lezen over deze aflevering.

Histor muurverf Evolutie S 6020 B70G

10. Histor muurverf Forel S 2005-Y50R

Danielle en Hans wonen in een leuke jaren ’60 bungalow, waar ze direct op verliefd raakten bij de eerste bezichtiging. Na de hele woning gemoderniseerd te hebben, misten ze nog warmte en gezelligheid in het interieur. Stylist fietje schoot te hulp!

Fietje heeft een mooie u-vormige zithoek gecreëerd met een mooie bank. Een kleine wand is behangen met een behang met gouden bollen patroon. Deze is gecombineerd met muren die geschilderd zijn met de Histor muurverf Forel S 2005-Y50R, een super mooie warme taupe-achtige kleurtint. Onder andere deze muurkleur heeft geholpen om van een kale saaie ruimte te veranderen in een mooie intieme woonkamer. Klik hier om meer te lezen over deze aflevering.

Histor muurverf Forel S 2005-Y50R

Alle mooie foto’s zijn gemaakt door fotografe Barbara Kieboom.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate