De mooiste senioren slaapkamer!


Een ‘normale’ slaapkamer inrichten kan soms al een uitdaging zijn, waarbij je een mooi balans moet vinden tussen functionaliteit en design. Die uitdaging is zelfs nog velen malen groter als het gaat om de inrichting van een senioren slaapkamer. Design heeft dan namelijk niet meer de hoogste prioriteit – Alles draait vooral om de veiligheid. Dit betekent echter niet dat je moet inleveren op hoe mooi het wordt. Sterker zelfs, ook een senioren slaapkamer kan heel mooi worden. Deze super mooie senioren slaapkamer is daar het bewijs van!

De slaapkamer is ontworpen door de Suite, een slaapkamerspecialist die bedden, kasten en complete slaapkamers ontwerpt en maakt met liefde, aandacht en vooral vakmanschap. Zij vertalen goed slapen en ergonomie naar stijlvolle slaapkamers met maximaal comfort – voor iedereen, jong en oud. Zo zijn ze dus ook gespecialiseerd in het inrichten van slaapkamers voor senioren. Hierbij houden ze rekening met belangrijke zaken als als lekker liggen, het juiste matras, makkelijk opstaan en makkelijk omdraaien in bed. Maar een mooi ontwerp is voor hen op z’n minst net zo belangrijk. In deze slaapkamer zie je dat balans van functionaliteit en design heel mooi terugkomen.

Het is een hele mooie en luxe slaapkamer suite geworden, inclusief een grote open inloopkast. Er zijn heel veel grote raampartijen aanwezig, die zowel de slaapkamer als de inloopkast voorziet van een fijne natuurlijke lichtinval.

mooie senioren slaapkamer

Luxe houten vloer en behang

Er is gekozen voor een mooie basis, bestaande uit een chique Hongaarse punt houten vloer, gecombineerd met behang. Voor het grootste gedeelte zijn de muren bekleed met neutraal behang in een warme beige kleur. Het behang aan de muur muur waar het bed tegenaan is geplaatst, heeft een iets opvallender en luxer dessin. Diezelfde muur in de inloopkast heeft ook een ander dessin. Hoewel het dus gaat om drie verschillende behang ontwerpen, vormen ze samen een heel mooi samenhangend geheel.

Seniorenbed

In de slaapkamer is het bed natuurlijk het belangrijkst, vooral als het gaat om de slaapkamer van senioren. Hier hebben ze gekozen voor de mooie Batavia boxspring. Deze boxspring had de Suite in 2005 geïntroduceerd, die met de jaren uit is gegroeid tot het ideale seniorenbed. Het bed kan volledig naar eigen wensen aangepast worden. Zo kan je kiezen of je een hoofdbord wilt met of zonder houten lijst, of je een hoog laag bed wilt, of het wel of niet elektrisch bedienbaar kan worden, kan de bedhoogte op maat worden gemaakt, en bijvoorbeeld of je het bed deelbaar of verrijdbaar wilt maken, noem maar op. Deze functies zijn niet alleen fijn voor de senioren zelf, maar ook bijvoorbeeld voor de verzorgers die onder andere het bed opmaken.

mooie senioren slaapkamer verstelbaar seniorenbed

Dit bed is bovendien gecombineerd met op maat gemaakt zwevende nachtkastjes, met een open vak en lade, die strak aan het hoofdbord zijn gemonteerd, en een De Suite FPS matras.

mooie senioren slaapkamer hoofdbord

nachtkastje batavia boxspring

Frequency Physio Support

FPS staat voor Frequency Physio Support, waarbij subtiele geluidsgolven de bloedsomloop stimuleren en de spieren ontspannen. Lichamelijke klachten worden gereduceerd, waardoor je beter slaapt en de vermoeidheid afneemt, terwijl je tegelijkertijd meer energie krijgt. Ideaal voor mensen die stress of spanning hebben, of mensen die bijvoorbeeld Parkinson hebben.

De FPS technologie wordt al jaren in verschillende zorginstellingen succesvol toegepast, en De Suite is de eerste die dit mogelijk maakt in bedden en boxsprings voor thuis.

Ruime inloopkast

Zoals gezegd, is de slaapkamer ook ingericht met een inloopkast. Niet zomaar een inloopkast – De inloopkast is op z’n minst net zo groot als de slaapkamer zelf. Het is een open inloopkast geworden, die niet belemmerd wordt door een drempel of een deur.

senioren slaapkamer inloopkast

Er is gekozen voor een strakke op maat gemaakte kledingkast in een L-opstelling, die helemaal tot aan het plafond lopen. Naast dichte kasten met strakke witte deuren, vind je ook een grote kast met open planken in de hoek van de inloopkast. Een mooie plek waar mooie spullen in geplaatst kunnen worden die gezien mogen worden.

inloopkast grote slaapkamer

Daarnaast is er ook een groot eilandkast geplaatst midden in de kamer, met onder andere open kasten voor het opbergen van schoenen. Kortom, genoeg opbergruimte dus voor heel veel kleding en accessoires.

Passend bij de stijl van de slaapkamer, heeft De Suite ook andere meubels gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de mooie kaptafel in de inloopkast en de dressoir in de slaapkamer.

senioren slaapkamer inloopkast kaptafel

mooie senioren slaapkamer dressoir

Inbouwspots

Er is ook goed nagedacht over het verlichtingsplan in deze luxe senioren slaapkamer. Zowel in de inloopkast als de slaapkamer is er gekozen voor strakke inbouwspots in het plafond. Voor de inbouwspots zijn aan de randen van beide ruimtes het plafond verlaagd. De plafondverlaging maakt het niet alleen mogelijk om de inbouwspots in te bouwen, maar ze geven de slaapkamer ook een hele chique en luxe uitstraling.

Bekijk ook:
15x Slaapkamer met inloopkast
10x Inloopkast inspiratie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate