15x Luxe badkamer inspiratie


Wil je een luxe badkamer creëren waar je al die tijd al van had gedroomd? Leuk! Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de mooiste luxe badkamers voorbeelden voor je op een rijtje gezet, boordevol inspiratie, leuke ideeën en handige tips!

De badkamer is al lang niet meer alleen een plek om jezelf te wassen. Voor velen is deze ruimte hét toevluchtsoord geworden in huis, waar ze even kunnen ontspannen en relaxen. Daar horen natuurlijke moderne gemakken bij, zoals een bad, een inloopdouche, een mooie wastafel, een radiator, noem maar op. En met mooie materialen kan je de badkamer ook een hele luxe uitstraling geven. Er zijn zóveel verschillende badkamerstijlen, die allemaal samen kunnen gaan met luxe en comfort. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben we twintig verschillende luxe badkamers voor je gevonden. Welke luxe badkamer zou jij graag willen hebben?

1. Luxe badkamer met glazen wanden

Dit is de luxe badkamer van het moderne Rybalsky Apartment, gelegen in Kiev. De interieurontwerpers van FILD design thinking company hebben een stoer industrieel interieurontwerp gerealiseerd, dat tegelijkertijd heel veel luxe uitstraalt. Dat geldt vooral ook voor de luxe badkamer.

luxe badkamer glazen wanden en vrijstaand bad

Zo hebben ze gekozen voor een badkamer met glazen wanden, waardoor je vanuit het woongedeelte in de woonkamer kunt kijken. Dit ziet er niet alleen bijzonder en luxe uit – De badkamer kan dankzij de glazen wanden ook meeprofiteren van het natuurlijk licht vanuit de woonkamer. Ze hebben binnen in de badkamer wel gordijnen opgehangen, zodat je het wel altijd volledig af kunt sluiten.

luxe badkamer natuurstenen tegels, houten badkamermeubel en vrijstaande wastafel

De badkamer is ingericht met moderne luxe voorzieningen, zoals een luxe inloopdouche, een staande wastafel, een mooie houten badkamermeubel en een groot ovalen vrijstaand bad. Meer zien? Klik hier voor de hele binnenkijker.

2. Luxe badkamer ensuite met witte pleisterwanden

Het ontwerp van deze badkamer is gerealiseerd door de Oekraïense architect Emil Dervish. Het appartement op de vijfde verdieping van een pre-revolutionaire periode (begin 20e eeuw) flatgebouw in het hart van Kiev is ontworpen voor zijn vriend Marc Raymond Wilkins.

luxe badkamer ensuite met witte pleisterwanden, gouden kraan en gouden douche

De afwerking van het appartement is gericht op het creëren van een gezellige sfeer – warme houtstructuren, ivoorkleurige gipswanden en een plafond gemaakt van oude betonblokken, en messing elementen.

In de master bedroom is een luxe badkamer ensuite gecreëerd, die middels glazen wanden en stalen kozijnen, van elkaar zijn gescheiden. En vanuit de badkamer kan je zelfs doorlopen naar de inloopkast.

luxe badkamer ensuite met witte pleisterwanden

De witte pleisterwanden geven de badkamer een zachte serene uitstraling, terwijl er met messing accounten een hele luxe sfeer is gecreëerd, zoals de gouden kranen en de gouden douche. Vind je deze badkamer mooi? Neem ook een kijkje in de rest van het appartement. Klik hier!

3. Luxe badkamer met maatwerk en gouden accenten

Deze badkamer straalt één en al luxe uit. Het is de badkamer van filmregisseur, die samen met zijn gezin in een super mooi verbouwede jaren ’50 woning woont. Het interieurontwerp is gerealiseerd door Luigi Rosselli architecten, die gekozen heeft voor hele luxe materialen en mooie kleuren.

luxe badkamer maatwerk gouden accenten met ruime inloopdouche

Door de bijzondere ruimte, met ongewone hoeken en rondingen aan het plafond, was het best een uitdaging om de badkamer in te richten. Er was bijvoorbeeld veel maatwerk nodig, zoals de op maat gemaakten glazen douchewand met glazen deur, en de twee spiegels die voor het grote raam geplaatst moesten worden. Maar juist het maatwerk zorgt ervoor dat de badkamer die luxe sfeer heeft gekregen.

luxe badkamer houten badkamermeubel met dubbele spiegels voor het raam

Met gouden accenten is de luxe sfeer op een chique manier ondersteund. Gouden deurgrepen, gouden kranen, gouden douche, gouden afwerkingslijsten, een gouden wc-rolhouder, noem maar op. Klik hier om de hele binnenkijker te zien!

4. Luxe open badkamer ensuite

Voor het ontwerp van een modern loft appartement van een jong creatief stel, hebben de architecten van Line Architects gekozen voor een open badkamer ensuite. Het appartement bevindt zich op de bovenste verdieping van een industrieel pand, waar hele stoere industriële details zichtbaar zijn.

luxe open badkamer ensuite vrijstaand bad bij glazen wand

In de master bedroom, waar een strakke grijze gietvloer ligt, vind je een grote dikke boomstam, die helemaal tot aan het plafond loopt. Daar is een glazen wand geplaatst, die als roomdivider wordt gebruikt tussen de slaapkamer en de badkamer.

luxe open badkamer ensuite

Het moderne vrijstaand bad met het zwarte frame aan de onderkant vormt één van de blikvangers, die precies in de hoek is geplaatst bij de glazen wand en de muur die met mooie natuurstenen tegels is betegeld. Aan de met multiplex beklede wand is de moderne badkamermeubel en wastafel gemonteerd. En middels een glazen deur is de inloopdouche bereikbaar. De hele binnenkijker vind je hier.

5. Luxe badkamer met dubbele douche

In een luxe badkamer verwacht je misschien een lekker ligbad, maar als je weet dat je nooit in bad gaat, dan is het natuurlijk zonde om een bad te nemen. In deze luxe badkamer vind je geen bad, maar wel een dubbele douche!

luxe badkamer donkergrijs

Het is de badkamer van het N.A. House, een project die in 2016 gerealiseerd is door interieurontwerper en architect Oshir Asaban. Het moderne appartement is ingericht met twee badkamers, waarvan deze de master badkamer is geworden.

luxe badkamer donkergrijs met dubbele douche naast elkaar

De hele badkamer is afgewerkt met een hele mooie donkergrijze naadloze vloer- en wandafwerking. Hierdoor ziet het er een beetje minimalistisch uit. Maar saai is het absoluut niet, vooral dankzij de grote inloopdouche met dubbele glazen deuren en dubbele douche naast elkaar. De rest van het appartement is ook een aanrader. Klik hier om alle foto’s te bekijken.

6. Luxe badkamer met doorloopdouche

Ook deze badkamer is de badkamer ensuite van een master bedroom. Het ontwerp is gemaakt door ontwerpbureau Born Design, in samenwerking met architect Martyn Clarke, die in hele mooie woning hebben ingericht in het centrum van Londen.

luxe badkamer doorloopdouche

De badkamer is gelegen op de bovenste verdieping. Omdat er aanvankelijk geen ramen aanwezig waren in de badkamer, hebben ze een grote deuropening gecreëerd tussen de slaapkamer en de badkamer. Precies bij de deuropening, vind je de ruime doorloopdouche, die twee openingen heeft. Daarnaast hebben ze ook een groot dakraam geplaatst, waar het moderne vrijstaande bad is geplaatst.

luxe badkamer doorloopdouche vrijstaand bad

Alle wanden zijn strak gestuukt en wit geschilderd, terwijl de vloer betegeld is met vrolijke kleurrijke patroontegels. Klik hier voor meer foto’s.

7. Luxe badkamer met groen marmer

Als je het hebt over marmer in huis, dan denk je meteen aan carrara wit marmer, dat super populair is in keukens en badkamers. Maar naast carrara marmer zijn er nog veel meer andere marmersoorten. Groen marmer, ook bekend als Verde Indio, is daar een heel mooi voorbeeld van. In deze badkamer speelt het groene marmer de hoofdrol!

luxe badkamer groen marmer

Het gaat hier om de badkamer van een charmante appartement in het centrum van Stockholm. De badkamer is niet heel groot, maar het groene marmer maakt heel veel goed. Niet alleen zijn de wanden en de vloer met deze groene marmeren tegels betegeld, maar ook de wastafelmeubel en de nisjes zijn mee betegeld.

luxe badkamer groen marmer waskom

Ze hebben het groene marmer gecombineerd met mooie gouden accenten, die de badkamer nóg luxer maken, zoals de gouden kraan en de gouden douche. Meer zien? Klik hier!

8. Luxe karakteristieke badkamer

Deze luxe badkamer hebben we op Airbnb gevonden, waar een super mooi karakteristiek appartement te huur wordt aangeboden. Het appartement is voorzien van prachtige originele details zoals hoge plafonds met sierlijsten en ornamenten, lambriseringen, ramen en deuren, noem maar op. Dat zie je ook terug in de badkamer.

luxe karakteristieke badkamer met TV aan de muur

Ook de badkamer is erg ruim, en is dan ook ingericht met heel veel moderne gemakken. Zo is er een ruime inloopdouche ingericht, met daarnaast nog een luxe vrijstaand bad van het merk Agabe. Aan de grote muur is een grote zwevende badkamermeubel gemonteerd met dubbele wastafels, inbouwkranen en een net zo brede wandspiegel.

luxe karakteristieke badkamer vrijstaand bad agabe

Aan de stoere buitenmuur met bakstenen is een TV opgehangen, zodat je lekker vanuit bad TV kunt kijken. De rest van het appartement zien? Klik hier!

9. Luxe badkamer met grote doorkijk

Deze is heel bijzonder, niet alleen vanwege de inrichting, maar vooral door de manier waarop het in connectie is met de daaraan grenzende slaapkamer. In de muur tussen de badkamer en slaapkamer is namelijk een grote raam aanwezig. Het voordeel is natuurlijk dat de badkamer hierdoor heel veel lichtinval binnen krijgt.

luxe badkamer grote doorkijk

Maar de badkamer zelf is ook heel mooi en luxe ingericht, met verschillende soorten tegels op de vloer, aan de muren, en aan de zijkant van het bed. Het plafond is lekker hoog, en dat hebben ze extra benadrukt door het bovenste gedeelte zwart te verven.

luxe badkamer marmeren tegels

Wil je meer zien van dit bijzondere appartement? Klik hier om de hele binnenkijker te bewonderen!

10. Super kleine luxe badkamer

Het is natuurlijk heel fijn om een grote badkamer te hebben, maar dit betekent dat een kleine badkamer niet fijn en niet luxe kan zijn. Deze super kleine luxe badkamer is daar het perfecte bewijs van!

super kleine luxe badkamer met marmeren tegels

De badkamer is van een klein Scandinavisch appartement, die tot in de kleinste details super mooi is afgewerkt. Dat geldt voor de woonkamer met de blauwe muren, voor de twee kleine slaapkamers, en dat geldt ook voor de mini badkamer. Het is nog geen 3m2 groot, maar ze hebben het wel erg mooi en luxe ingericht.

super kleine luxe badkamer zwarte kraan

Witte carrara marmeren tegels bekleden de vloer en de wanden tot aan het plafond. Het toilet is middels een luxe glazen douchewand van de douche gescheiden, terwijl de wastafel daar tegenover is gemonteerd. Let vooral op de kleine zwarte en gouden details, die terugkomen in het bedieningspaneel van het toilet, de afwerkingslijsten, de douche en de kranen, de spiegel, noem maar op. Klik hier om de hele binnenkijker te zien.

11. Luxe badkamer met twee douches tegenover elkaar

We hebben hierboven een kleine luxe badkamer laten zien met dubbele douche naast elkaar. In een appartement in Belgrado in Servië vonden we een ander appartement met twee douches. In plaats van naast elkaar, zijn de douches tegenover elkaar geïnstalleerd. Ook leuk!

luxe badkamer twee douches tegenover elkaar

Het appartement is ontworpen door ontwerpstudio Studio Autori, die een jaren ’60 pand volledig heeft uitgekleed en heringericht. Ook de badkamer is dus volledig verbouwd. In plaats van een bad én douche, hebben ze gekozen voor een hele ruime inloopdouche over de hele breedte van de badkamer. Daarbij is een hele stoere glazen wand met schuifdeuren geplaatst.

luxe badkamer ronde spiegel boven wastafel

De wastafel en meubel zijn minimalistisch stijlvol, gecombineerd met een moderne inbouwkraan, een grote ronde spiegel, en een stoere blauwe wandlamp. Klik hier voor de volledige binnenkijker.

12. Luxe industriële badkamer

Als je denkt aan industriële interieurs, dan denk je wellicht aan stoere rauwe details. Luxe is in ieder geval niet iets die je er zo snel aan koppelt. Tóch kunnen industriële badkamers ook luxe zijn. Onderstaand badkamerontwerp is een heel mooi voorbeeld.

luxe industriële badkamer inloopdouche bad

Het is de badkamer van een stoer loft appartement gelegen in St. Petersburg, dat ontworpen is door DA Architects. Zij hebben een ontwerp gemaakt voor het interieur, waar industrieel wordt gemixt met modern. En dat heeft ook geresulteerd in een hele mooie luxe badkamer met een industrieel tintje.

luxe badkamer dubbele wastafels agabe

Middels een andere vloer- en wandafwerking, is een optische grens gemaakt tussen het natte gedeelte en het droge gedeelte van de badkamer. Het natte gedeelte is bekleed met mooie houten planken, waar een ruime luxe inloopdouche en het luxe Agabe bad is geplaatst. Voor het droge gedeelte is er gekozen voor een strakke grijze gietvloer en donkergrijze wanden. Daar zijn dubbele staande wastafels naast elkaar gezet, en daaromheen een op maat gemaakte wastafelblad gerealiseerd. Hier vind je stoere de binnenkijker.

13. Luxe lichte badkamer ensuite

Een tijdje geleden hadden we het stoere moderne appartement uit Melbourne laten zien, dat ontworpen is door Carr Design Group, MAA Architects & Neometro. Het is een modern appartement dat perfect is afgewerkt en ingericht is met luxe voorzieningen, zoals een moderne luxe keuken en badkamer.

luxe lichte badkamer ensuite met schuifdeur

Ze hebben een badkamer ensuite ingericht, die middels een grote witte schuifdeur vanuit de master bedroom bereikbaar is. Het fijne lichtinval, die door de ramen bovenaan de buitenmuur komen, worden door de hele badkamer weerkaatst, dankzij het gekozen witte pallet. Carrara witte marmeren tegels op de vloer worden afgewisseld met strak gestuukte wanden en strakke witte meubels.

luxe badkamer wit marmer met inloopdouche en vrijstaand bad

Naast een ruime inloopdouche met een op maat gemaakte glazen douchewand van melkglas, vind je in de luxe badkamer ook een modern vrijstaand bad bij de ramen. Alle foto’s van het appartement zijn hier te zien.

14. Luxe loft badkamer met open karakter

In de portfolio van architecten Felipe Hess en Renata Pedrosa vonden we deze stoere badkamer. Zij hebben een hele bijzondere loft ontworpen van 140m2 in Sao Paolo in Brazilië. Nadat de gehele structuur is verwijderd, en alleen het betonnen balkenplafond en steunpilaren over waren gebleven, hebben ze alles opnieuw gebouwd.

luxe loft badkamer open karakter door glazen wanden

De architecten hebben gekozen voor een open indeling, passend bij de loft. Niet alleen voor de woonkamer, keuken en slaapkamer, maar met glazen wanden heeft ook de badkamer een open karakter gekregen.

luxe loft badkamer betonnen wastafel regendouches en vrijstaand bad

Er is een droog en nat gedeelte gecreëerd. In het droge gedeelte vind je een warme houten vloer, terwijl het natte gedeelte met de regendouche in het plafond en het vrijstaand bad op pootjes een marmeren vloer heeft. De betonnen wastafel is op maat gemaakt, samen met de houten plank daaronder. De grote muur over de hele badkamer is betegeld met witte metrotegels. Klik hier voor de stoere binnenkijker.

15. Luxe badkamer, slaapkamer én inloopkast

Deze luxe badkamer is het van River Stone Apartment, een project van ZOOI Design. Zij kregen de opdracht om en penthouse appartement volledig in te richten, inclusief de drie slaapkamers en twee badkamers. Dit is de luxe badkamer geworden, die grenst aan de master bedroom waar ook een luxe inloopkast gecreëerd is.

luxe badkamer vrijstaand bad bij raam

luxe badkamer dubbele wastafels zwarte kranen

Ze hebben gekozen voor een half open badkamer. Vanuit de slaapkamer kom je eerst in het smalle gedeelte terecht waar de dubbele wastafels geplaatst zijn, met de twee bijpassende wandspiegels en stoere zwarte kranen. Daarachter is de inloopdouche verscholen – Een mega ruime inloopdouche met een grote zwarte regendouche uit het plafond. Zowel de vloer als de wanden zijn volledig betegeld met chique marmeren tegels.

Maar dit is nog niet alles, want bij het grote raam vind je ook nog een bad. Een luxe modern vrijstaand bad met uitzicht. Klik hier voor meer foto’s.

Bekijk ook:
Badkamertrends 2020
Modern industrieel nieuwbouwappartement
25x Moderne badkamer
50x Badkamers voorbeelden

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate