Eames lounge chair


Wij zijn gek op lounge chairs en wij zijn gek op designklassiekers. Vanzelfsprekend vinden wij dus de Eames lounge chair dan ook helemaal geweldig. De iconische stoel ziet er niet alleen super stijlvol uit, passend bij elke interieurstijl in elk denkbare ruimte, maar zit ook nog eens super comfortabel.

Eames lounge chair

Voor de mensen die de achtergrond van deze stoel niet kennen, is het wellicht leuk om er iets meer over te lezen.

Traditionele Engelse fauteuil in nieuw jasje
De Eames Lounge chair is ontworpen door het bekende ontwerpersduo Charles en Ray Eames. Terug in 1956 was het voornemen, om een nieuwe uitvoering te maken van de traditionele Engelse clubfauteuil. Met de mooiste materialen en hoogste vakmanschap, moest een fauteuil gecreëerd worden die er niet alleen mooi uit moest zien, maar vooral ook lekker moest zitten. Het heeft dan ook meerdere jaren geduurd voordat de Eames Lounge chair geworden was zoals hij nu is.

Eames lounge chair

Eames lounge chair

Eames lounge chair

Premium leder en hardhout
De stoel kenmerkt zich met een vintage uitstraling, gemaakt van premium leder (zwart of wit) en hardhout. Het is bekleed met afneembare lederen elementen, de armleuningen zijn via rubber-metaalverbindingen verbonden met de zitting- en rugschaal. En het geheel wordt ondersteund door een draaibaar vijfsteronderstel van persgietalumiunium.

Om het zitcomfort te maximaliseren is er ook een bijbehorende poef ontworpen, de Ottoman!

Eames lounge chair

Eames lounge chair

Origineel of replica

Vitra is de meest bekende producten die de originele Eames lounge chair uitbrengt. De prijs van een originele versie ligt ongeveer op €7000,-. De echte liefhebbers hebben natuurlijk het liefst een echte originele versie. Maar mocht je dit te duur vinden, dan zijn er tegenwoordig ook replica’s verkrijgbaar, die bijna niet te onderscheiden zijn van de originele stoel. De prijs van een replica ligt ongeveer op €800,-.

Eames lounge chair

Eames lounge chair

Eames lounge chair

Bron: Smartfurniture.com | Desiretoinspire.net | Theultralinx.com | Onlydecolove.com | Milkmagazine.net | Designattractor.com

1 Comment

  1. Pingback: Stoel bij bank | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate