Een betonnen aanrechtblad


Beton is het materiaal van de toekomst. Het is een duurzaam, sterk en inspirerend materiaal waar veel nieuwe ideeën door ontstaan. Beton is misschien wel stijf en hard maar het is ook flexibel en bewerkbaar tijdens het proces voor het uitharden. Zo kunnen er motieven in het beton verwerkt worden, kleuren, lijnen en andere patronen. Omdat beton zo bewerkelijk is wordt het ook veel toegepast in de keuken als aanrechtblad. Een betonnen aanrechtblad is namelijk een combinatie van cement en toevoegingen waardoor het een strakke maar ook gebruiksvriendelijke uitstraling krijgt.

Een betonnen aanrechtblad

De voordelen van een betonnen aanrechtblad

Elk product of materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Een aantal voordelen van een aanrechtblad van beton zijn: het stijlvolle design en tijdloze look, eindeloos veel mogelijkheden omdat beton in een vorm gegoten wordt, evt. een geïntegreerde spoelbak en een goedkope oplossing. Je zou zelfs het betonnen aanrechtblad zelf kunnen maken wat wederom een groot voordeel is.

Een betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad

De nadelen

Er zitten natuurlijk ook nadelen aan een aanrechtblad van beton, namelijk: wanneer je het blad zelf maakt dan moet je er rekening mee houden dat het zwaar maar ook erg kwetsbaar materiaal is. Het gewicht van het beton kan in het ergste geval ook keukenkastjes beschadigen. Een nadeel wat betreft het uiterlijk van het materiaal is dat het snel kan breken of scheuren. Het is namelijk een poreus materiaal wat ook nog eens vlek gevoelig is. Om dit allemaal te voorkomen is het belangrijk om het blad goed te onderhouden en vaker te voorzien van een nieuwe beschermlaag.

Het uiterlijk en de uitstraling

De voor- en nadelen wegen eigenlijk niet op tegen de prachtige uitstraling van beton in de keuken. Een saaie keuken kan enorm opleven door het toevoegen van beton. Het wordt direct een veel stoerdere keuken met een bijzonder materiaal als toevoeging. Wanneer een betonnen aanrechtblad niet geschikt is voor in de keuken, dan kan beton ook als vloer of wandmateriaal gebruikt worden. Ook op deze manieren voegt het iets stoers toe aan het interieur.

Betonnen-aanrechtblad-3

Een betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad

Betonnen-aanrechtblad-2

Bron: Home-designing.com | Remodelista.com | Fluidstonestudio.co.uk | Myunfinishedhome.com | Homesweethome.be | Myparadissi.com

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate