Eetkamerstoelen kopen? 6x Tips!


Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen voor je eethoek, maar je hebt nog geen idee wat voor soort eetkamerstoelen je wilt kopen? Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet, om jou te helpen de beste eetkamerstoelen voor jou en jouw gezin te vinden. Kijk snel verder!

In veel opzichten is de eetkamer het hart van het huis – een ruimte waar we onszelf voeden, gezelschap delen, goede maaltijden eten en goede gesprekken voeren. Daarom is het kiezen van een perfecte set eetkamerstoelen zo belangrijk om een uitnodigende ruimte te creëren voor familie en vrienden. De eettafel is natuurlijk de blikvanger van de eethoek. Als je die hebt gevonden is het tijd om de eetkamerstoelen erbij te vinden die er perfect bij passen. Door het enorme aanbod, zowel in fysieke winkels als online op het internet, kan het best een uitdaging zijn om die perfecte stoelen te vinden. Natuurlijk betekent ‘perfect’ hier een paar verschillende dingen: comfort is erg belangrijk, maar ze moeten natuurlijk ook bij jouw interieurstijl passen. Om je een beetje op weg te helpen richting een aantal geschikte eetkamerstoelen voor aan jouw eettafel, hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet.zwarte eetkamerstoelen kopen tips

1. Stijl van de eetkamerstoelen

Denk voordat je echt iets doet, na over welke look je probeert te bereiken in je eethoek. Dit bepaalt namelijk het type stoel dat je wilt kopen. Heb je nog geen idee? Ga dan op zoek naar inspiratie op Pinterest en Instagram. Sla alles wat je mooi vindt op, en bepaal welke look jij het mooist vindt en bij jou en jouw gezin vindt passen.

2. Meten is weten

Zodra je je look hebt bepaald, is het tijd om te meten. Niet erg ruimtelijk bewust? Visualiseer hoe alles zal werken door de gewenste afmetingen te markeren met schilderstape op de vloer. Het fijne van schilderstape is dat het geen plakkerige resten achterlaat wanneer je het eraf trekt. Markeer de maat van je eettafel (of de gewenste maat als je nog geen eettafel hebt), en bepaal de maximale ruimte die je eetkamerstoelen mogen innemen. Meet het op en je hebt een ruw idee van de grootte van de stoel en tafel waar je naar op zoek gaat.

gestoffeerde eetkamerstoelen kopen tips

3. Bepaal aantal eetkamerstoelen

Tafels zijn meestal verkrijgbaar in vierzits-, zeszits- en achtzitsmaten, maar het bepalen van het aantal eetkamerstoelen is niet altijd zo eenvoudig. Afhankelijk van het type tafel dat je koopt, moet je mogelijk meer of minder stoelen nemen. Als je eettafel bijvoorbeeld rond is, is het niet mooi om het maximale aantal eetkamerstoelen eromheen te zetten. Aan de andere kant ziet het er ook heel gek uit als je te weinig stoelen rondom een grote eettafal zet. Vind hierin dus het juiste balans.

4. Ontwerp van de eetkamerstoelen

Voor velen is het ontwerp het belangrijkste aspect voor de eetkamerstoelen. Als het gaat om het vinden van de stijl, zijn er enkele vragen die kunnen helpen:

 • Ga je liever voor iets simpels, of juist iets opvallends;
 • Hoe groot is je kamer?
 • Wat is de algehele look en feel waar je voor gaat?

design eetkamerstoelen kopen tips

Stijl eetkamerstoel combineren met functie

Als je voor een luchtige, lichtere ruimte gaat, kunnen eenvoudige houten stoelen met strakke lijnen en open rugleuningen geschikt zijn, en dit zou ook prachtig werken voor kleinere kamers. Aan de andere kant, als je van plan bent de eetkamer te gebruiken om te socializen of zelfs om te werken, dan zijn gestoffeerde stoelen wellicht comfortabeler om voor langere tijd in te zitten.

Materialen

Eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten materialen. Hieronder vind je de meest populaire keuzes:

 • Houten eetkamerstoelen: passen bij alle interieurstijlen, van strak modern tot rustiek landelijk en stoer industrieel. Ze geven elke eethoek een natuurlijke warme uitstraling.
 • Gestoffeerde stoelen: naast zitcomfort, heb je met gestoffeerde stoelen ook de optie om te spelen met textuur en print. Het nadeel is dat vlekken een stuk minder eenvoudig verwijderd kunnen worden. Daarom is deze optie wellicht minder verstandig als je te maken hebt met kleine kinderen.
 • Leren stoelen: strakke klassiekers, duurzaam en makkelijk schoon te maken.
 • Metalen stoelen: metalen stoelen passen het best in moderne en industriële interieurs. Let er wel op dat ze vaak iets zwaarder wegen.

Eetkamerstoelen met of zonder armleuningen?

Eetkamerstoelen met armleuningen zijn geweldig voor tafeluiteinden waar er meer ruimte is, en om een ​​optie te bieden voor een gezelligere zitplaats. Maar als je weinig ruimte hebgt, geef dan prioriteit aan het comfort van de zitting en rugleuning in plaats van je te concentreren op stoelen met armleuningen.

5. Verschillende eetkamerstoelen combineren

Vind je verschillende eetkamerstoelen mooi, en kan je geen keuze maken? Dat hoeft ook niet altijd. Het is ook een super leuk idee om verschillende eetkamerstoelen te combineren. Ook dit kan op verschillende manieren:

 • Rustig: wil je het niet te druk hebben? Ondanks dat het ontwerp anders is, kan je een rustige look creëren door te kiezen voor eetkamerstoelen in dezelfde kleuren en materialen. Bepaal zelf of je voor één of twee kleuren wilt. Het kan ook heel leuk zijn om bijvoorbeeld twee houten eetkamerstoelen met twee zwarte stalen stoelen met elkaar te combineren voor iets meer dynamiek, zonder dat het té druk wordt.
 • Kleurrijk: wat ook een leuk idee is voor hetzelfde ontwerp te gaan, maar dan in een andere kleur.
 • Eclectisch: houd je van eclectisch, en is niks te gek voor jou? Dan ben je eigenlijk volledig vrij om eetkamerstoelen te kiezen die je mooi vindt, en deze met elkaar te combineren.

In onderstaande stoere industriële eethoek vind je stoere eetkamerstoelen van Sfeer.nl in drie verschillende kleuren die perfect bij elkaar passen. industriele eetkamerstoelen sfeer.nl

6. Kooptips

Zoals gezegd is het aanbod van eetkamerstoelen mega groot. Hoewel heel veel mensen hun eetkamerstoelen online kopen, zijn er ook nog steeds heel veel mensen die de voorkeur geven om naar een fysieke winkel te gaan.

 • Eetkamerstoelen in een winkel kopen: het grote voordeel om meubels in een fysieke winkel te kopen, is dat je ze eerst uit kunt testen. Dat geldt dus ook voor het kopen van eetkamerstoelen. Ga er gerust op zitten, schuif er een beetje mee, en voel hoe zwaar ze wegen. En vergelijk vooral ook verschillende eetkamerstoelen, zodat je een referentie hebt.
 • Eetkamerstoelen online kopen: hoewel je eetkamerstoelen niet eerst uit kunt proberen voordat je het koopt, zijn er aantal dingen die je wél kunt doen. Let bijvoorbeeld reviews van mensen die dezelfde stoelen hebben gekocht. Neem ook de omschrijven en specificaties goed door, zoals gewicht en afmetingen. Het grote voordeel om online te shoppen is dat de eetkamerstoelen gewoon bij je thuis bezorgd kunnen worden. Veel webshops bieden gratis verzending aan bij een minimum bedrag.

online eetkamerstoelen kopen tips

Bekijk ook:
10x Cognac leren eetkamerstoelen
10x Zwarte design eetkamerstoelen
Verschillende stoelen aan de eettafel
10x Eettafel bank

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate