22x Fruitkistjes


We zijn dol op dingen die je op een leuke manier in huis kunt hergebruiken. Houten pallets bijvoorbeeld, waarmee je stoere meubels van kunt maken, zoals tafels, banken en zelfs bedden. Fruitkistjes zijn daar ook een heel mooi voorbeeld van. Vooral vintage houten fruitkistjes, die je op de markt tegenkomt bij de fruitkramen. Daar worden ze gebruikt verschillende soorten fruit in te doen, zoals appels, bananen en peren. Maar fruitkistjes kan je dus ook heel leuk in je interieur gebruiken. Wij laten de leukste ideeën en inspiratie voorbeelden zien. Aan de slag!

1. Garderobekast in de hal

De hal is dé plek in huis waar je de jassen kunt ophangen en schoenen kunt opbergen. Een goede garderobekast mag dus absoluut niet ontbreken in de hal. Je hebt kant en klare garderobekasten die je in de winkel kunt kopen, maar je kunt er ook zelf één maken. In deze hal hebben ze een hele stoere variant gemaakt, waarbij vintage houten fruitkistjes gebruikt zijn als schoenenkast en steigerbuizen als kapstok. Leuk!

fruitkistjes garderobe hal

2. Tijdschriften opbergen

Fruitkistjes hebben een hele praktische rechthoekige vorm. Daarom kan je er van alles en nog wat in opbergen. In deze woonkamer hebben ze het fruitkistje gebruikt om tijdschriften op te bergen. Er zijn kleine zwenkwieltjes onder het fruitkistje gemonteerd, zodat je het makkelijk kunt verplaatsen. De wieltjes passen er bovendien heel stoer bij.fruitkistje tijdschriften opbergen

3. Salontafel

Fruitkistjes kan je gebruiken om er spullen in te doen, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd. Je kunt een fruitkistje ook omdraaien en gebruiken als een salontafel. Dat kan in de woonkamer of zoals hieronder in  buiten op het balkon.

fruitkistje salontafel

4. Badkamerrek

In de badkamer is kastruimte onmisbaar, die meestal terugkomt in de vorm van de wastafelmeubel. In deze badkamer hebben ze een hele stoere badkamerrek gemaakt van fruitkistjes, voor het opbergen van washandjes, rollen wc papier en verschillende leuke kleine plantjes. Aan de linkerkant vind je één rechtopstaand kistje, en aan de rechterkant zijn er drie op elkaar gestapeld. Ze hebben de fruitkistjes bovendien mooi wit geverfd, passend bij de stijl van de lichte badkamer.

fruitkistjes badkamer

5. Bureau

Ben je op zoek naar een leuk idee voor een DIY bureau die je zelf kunt maken? Laat je inspireren door dit ontwerp, waar vintage houten fruitkistjes als tafelpoten gebruikt worden. Dit hebben ze gecombineerd met een steigerhouten bureaublad. Het handige is dat je ook spullen in de fruitkistjes kunt opbergen. Om extra opbergruimte te creëren zijn er ook fruitkistjes op het tafelblad geplaatst.

fruitkistjes bureau

6. Schoenenkast

We hebben hierboven al laten zien hoe je met fruitkistjes en steigerbuizen kledingrekken een stoere garderobekast kunt maken voor de hal. In deze hal zijn alleen fruitkistjes gebruikt voor een super leuke schoenenkast. Rechtopstaande kistjes zijn afgewisseld met liggende kistjes. Sommigen zijn onbewerkt gelaten en sommigen zijn wit geverfd. Jij mag helemaal zelf bepalen hoe jouw schoenenkast eruit ziet!

fruitkistje schoenenkast

7. Kast op wieltjes

In deze mooie lichte Scandinavische woonkamer is een kast gemaakt van fruitkistjes. Een stoere kast, bestaande uit drie vintage houten fruitkistjes op elkaar, met aan de onderkant kleine zwenkwieltjes. Zo’n open kast kan je voor van alles en nog wat gebruiken. Als boekenkast, als platenkast, en hier hebben ze het als servieskast gebruikt.

fruitkistjes kast op wieltjes

8. Keuken achterwand

Over servieskasten gesproken, deze vind je meestal in de keuken. In deze keuken hebben ze verschillende fruitkistjes in verschillende formaten aan de keuken achterwand gemonteerd, waar servies in wordt opgeborgen. Je kunt ook spullen op de kastjes plaatsen. Dit ziet er toch super leuk uit?!

fruitkistjes keuken achterwand

9. Keukenla

Strakke moderne keukens hebben meestal dichte ladekasten. Er zijn echter ook hele leuke keukens met open kasten onder het aanrecht. In deze vintage keuken zijn die open kasten gevuld met meerdere vintage houten fruitkistjes, die als opbergdozen worden gebruikt. Op die manier blijft het tóch georganiseerd.

fruitkistjes laden keuken

10. Bijzettafel

Heb je geen ruimte voor een grote salontafel, dan kan een kleine bijzettafel een goed idee zijn. Op die manier kan je tóch je kopje koffie ergens op plaatsen als je op de bank zit. Passend bij de mooie leren Chesterfield bank, hebben ze een stoere bijzettafel geplaatst, gemaakt van vintage houten fruitkistjes. Handig dat het ook als tijdschriftenrek gebruikt kan worden!

fruitkistjes naast bank

11. Naast het bed

Bovenstaande geldt natuurlijk ook voor de slaapkamer. Het is altijd fijn om een nachtkastje naast je bed te hebben, voor je een glaasje water, je leesbril of gewoon een leuk plantje. Hier is een combinatie gemaakt van een fruitkistje en twee kleine houten kistjes. Leuk, stoer en super budgetvriendelijk. Wat wil je nog meer?

fruitkistjes naast bed

12. Opbergdoos

Wat we boven hebben laten zien, waar fruitkistjes als opbergdozen in de open kasten van de vintage keuken zijn gebruikt, kan natuurlijk ook in een andere ruimte in huis. Hier hebben ze een stoere fruitkist in de lage open boekenkast van de woonkamer geplaatst. Leuk voor de afwisseling!

fruitkistjes opbergdoos

13. Plantenstandaard

Planten kan je op verschillende plekken neerzetten in je interieur of buiten in de tuin of op het balkon. Je kunt planten op tafel plaatsen, in de kast, op een wandplank, maar ook gewoon op de vloer. Vooral de grote planten zijn leuk voor op de vloer. Kleine plantjes zullen een beetje wegvallen uit het zicht. Tenzij je een plantenstandaard gebruikt. Er zijn heel veel verschillende soorten plantenstandaards, die je kant en klaar kunt kopen. Geen zin om er veel geld voor uit te geven? Maak een DIY plantenstandaard van houten fruitkistjes, zoals ze dat op dit balkon hebben gedaan. Het ziet er ook nog eens heel tof uit!

fruitkistjes plantenstandaard

14. Verticaal tuinieren

Ben jij een echte liefhebber van groen in huis? Dan zou je het plantenstandaard idee ook kunnen uitbreiden. Stapel meerdere fruitkistjes op elkaar plaats er meerdere naast elkaar om een grote verticale tuin in huis. Verticaal tuinieren is dé trend van het moment, vanwege de opkomst van kleine appartementen. Op die manier kan je namelijk tóch veel planten in huis halen, zonder dat het ten koste gaat van de vloeroppervlakte.

fruitkistjes verticaal tuinieren

15. Plantenhanger

Een ander leuk idee voor planten in huis, zijn planthangers. Planthangers kunnen potten en vazen zijn, die je ergens aan kunt hangen. Aan een wandplank, aan de muur, aan het plafond, noem maar op. Je hoeft er in ieder geval geen vloeroppervlakte voor op te offeren. Los van dit voordeel, is het ook gewoon heel leuk om planten op te hangen. Vind je eclectisch wonen helemaal te gek? Dan mag dit idee niet ontbreken in jouw interieur!

fruitkistjes plantenhanger

16. Plantenhanger

Dit idee kennen jullie al, maar tóch willen we dit balkon laten zien. Ze hebben het namelijk super leuk ingericht met geweldige Marokkaanse patroontegels op de vloer. En het fruitkistje-tafeltje hebben ze geverfd in een bijpassende mintgroene kleur!

fruitkistje op balkon

17. Scheidingswand

Open ruimtes kunnen heel mooi zijn. Maar soms kan het tóch een goed idee zijn om meerdere zones te creëren in een grote open ruimte. Dit kan je eenvoudig doen met behulp van scheidingswanden. In deze woonkamer hebben ze een hele stoere scheidingswand gemaakt van fruitkistjes. Door sommige fruitkistjes te draaien, creëer je opbergruimte aan beide kanten van deze creatieve roomdivider.

fruitkistjes scheidingswand

18. Statiegeld flessen opbergen

Iedereen heeft weleens statiegeld flessen thuis. Het probleem is dat het er op een gegeven moment heel veel wordt. En als je het niet op een fatsoenlijke manier kunt opbergen, wordt het een groot zooitje in de keuken. Zorg er daarom voor dat je iets hebt voor het opbergen van statiegeld flessen. Een eenvoudige fruitkist kan dé oplossing zijn. Opgeruimd staat netjes!

fruitkistjes statiegeld flessen

19. TV meubel

Dit idee vinden we één van de leukste uit dit rijtje. In deze woonkamer hebben ze namelijk fruitkistjes gebruikt voor het maken van een zwevende TV meubel. De kern van de meubel bestaat uit twee fruitkistjes naast elkaar, waar de TV strak boven is gemonteerd aan de muur. De TV meubel is uitgebreid met daarom daaromheen meerdere fruitkistjes, zowel staand als liggend. Super leuk idee, toch?!

fruitkistjes tv meubel

20. Opbergvakken aan de muur

Dit idee lijkt een beetje op het idee van de TV meubel, alleen hebben ze hier de fruitkistjes opgehangen boven de TV meubel. Opbergvakken aan de muur zijn super populair, en met fruitkistjes kan je ze dus heel eenvoudig zelf maken. Ze hebben een soort collage gemaakt, waar de TV onderdeel van is. Een leuke manier om de TV te verbergen.

fruitkistje vakken aan muur

21. Wandkast

Wil je meer dan alleen een eenvoudige TV meubel? Je zou zelfs een hele muur in kunnen richten met alleen maar fruitkistjes. Het is wel verstandig om de fruitkistjes op de een of andere manier aan elkaar vast te maken. Je zou hier voor lijm kunnen gebruiken, schroefjes, spijkers, noem maar op. En voor extra veiligheid, zou je het ook aan de muur vast kunnen schroeven.

fruitkistjes wandkast

22. Nachtkastje

We gaan afsluiten met één van de meest eenvoudig, maar super leuk idee voor waar je een fruitkistje voor kunt gebruiken. Een rechtopstaande fruitkist als nachtkastje naast je bed. Het enige wat je heoft te doen, is het fruitkistje naast je bed plaatsen. Ok, nog een beetje leuk decoreren dan…

fruitkistje nachtkastje

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate