Harmonica deuren


We hebben het hier al weleens gehad over mooie binnendeuren, maar wat we daarin nog niet hebben meegenomen zijn harmonica deuren. Harmonica deuren, ook wel bekend als vouwdeuren of vouwwanden. zien we de laatste tijd steeds vaker voorbij komen. Zoals de naam al aangeeft, bestaan de harmonica deuren meestal uit minimaal drie en maximaal zeven delen, die je volledig open kunt vouwen. Dit kan een gedeelte zijn, maar het kan ook over de gehele breedte van de muur zijn. Het ziet er niet alleen erg mooi en stoer uit, maar het biedt ook een aantal belangrijke voordelen.

Harmonica deuren

Harmonica deuren kunnen gemaakt worden in verschillende materialen. Vroeger zag je vooral harmonica deuren van hout of aluminium, maar tegenwoordig zijn harmonica deuren van staal en glas erg populair. Het is natuurlijk een kwestie van smaak. Houten deuren hebben een traditionele uitstraling, terwijl stalen deuren juist erg modern en industrieel kunnen zijn.

Harmonica deuren

Harmonica deuren

Omdat de harmonica deuren volledig open geschoven kunnen worden, is de doorloopruimte maximaal. Daarom worden ze vaak gebruikt voor twee specifieke doeleinden, namelijk als scheidingswand binnen in huis of als vervanging van glazen schuifpui of openslaande deuren naar de tuin of balkon.

Harmonica deuren als scheidingswand

Scheidingswanden worden gebruikt om twee ruimtes van elkaar te scheiden. Dit kunnen bijvoorbeeld de woonkamer en de keuken zijn, de woonkamer en de slaapkamer, de slaapkamer en de inloopkast, noem maar op. Door harmonica deuren te nemen, kan je heel eenvoudig twee ruimtes van elkaar scheiden. En met hetzelfde gemak kan je diezelfde ruimtes ook wel samenvoegen. En als het glazen harmonica deuren zijn, zorg je er bovendien ook voor dat het ruimtelijk en licht blijft in beide ruimtes.

Harmonica deuren scheidingswand

Harmonica deuren scheidingswand

Harmonica deuren scheidingswand

Harmonica deuren naar de tuin

Harmonica deuren gebruiken als scheidingswand is een dus een goed idee. Maar eigenlijk worden ze nog veel vaker gebruikt als deuren naar de tuin, als vervanging van de glazen schuifpui of openslaande deuren. Het grote voordeel van harmonica deuren naar de tuin, is dat je ze volledig over de gehele breedte open kunt schuiven. Hierdoor kan je binnen en buiten perfect integreren. De tuin kan dan een geweldige verlengde worden van de woonkamer of de keuken.

Harmonica deuren tuin

Harmonica deuren tuin

Harmonica deuren prijs

Hoewel de harmonica deuren erg mooi en praktisch zijn, moet je wel rekening houden met twee aspecten. Allereerst kan de prijs een obstakel zijn. Het is bijvoorbeeld een stuk duurder dan een glazen schuifpui of openslaande deuren. De prijzen starten ongeveer vanaf €3000,- en kunnen oplopen tot boven de €10.000,-.

Daarnaast zijn harmonica deuren ook gevoeliger voor defecten. Door de vele scharnieren, kunnen ze vergeleken met een glazen schuifpui of openslaande deuren sneller kapot gaan. Let daar dus goed op bij het aanschaf van harmonica deuren. Informeer goed naar de garantie bij de leverancier.

Harmonica deuren tuin

Harmonica deuren tuin

Harmonica deuren tuin

Harmonica deuren tuin

Harmonica deuren tuin

Harmonica deuren tuin

Harmonica deuren tuin

Harmonica deuren tuin

Bron: Komaanarchitecten.be | Archdaily.com | Dezeen.com | Contemporist.com | Sfgirlbybay.com

7 Comments

 1. Pingback: In deze woonkamer is luxe met industrieel gecombineerd! | HOMEASE

 2. Pingback: Garagedeuren aan huis | HOMEASE

 3. Pingback: Openslaande deuren | HOMEASE

 4. Aan Homemade,

  Weet u een bedrijf wat harmonicadeuren Maakt?

  Vriendelijke groeten,
  Liesbeth Brinkman

 5. we willen heel graag weten of u mij het verkoop adres van de vouwdeuren met het ribbel glas in de onderste panelen kunt geven.

  • Gerd Van Hoof Reply

   Miranda , ik ben ook op zoek naar zulke vouwdeuren , heb jij ondertussen al een firma gevonden ? Ik woon wel in België .

 6. Goedemiddag, ik zoek een aannemer die een aanbouw kan realiseren met harmonicadeuren en een aanbouw met deels een schuin aflopend dak. Wie weet een aannemer in de Randstad die ervaring heeft met deze manier van uitbouwen?

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate