Gordijnen als deur


Gordijnen is een vorm van raamdecoratie. Door gordijnen voor ramen op te hangen, zorg je ervoor dat er niemand naar binnen kan kijken en vermijd je dat het licht in de ruimte valt. Daarnaast hebben gordijnen ook een isolerende werking. Maar je kunt gordijnen ook op een hele andere manier gebruiken. Namelijk als deur!

Gordijnen als deur
Simpel, stijlvol en vooral ook erg luchtig!

Deur

Een deur wordt gebruikt als een afscheiding tussen twee ruimten. Door het dicht te doen, worden de ruimten afgesloten. En door het open te doen, creëer je de toegang tot de andere ruimte. Hetzelfde kan bereikt worden met gordijnen. Maar wanneer gebruik je daadwerkelijk gordijnen in plaats van een echte deur? Er zijn genoeg denkbare redenen te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan een deuropening zonder deurpost. Een nieuwe deurpost inclusief deur is mogelijk, maar gordijnen zijn een stuk goedkoper. Je zou gordijnen ook op kunnen hangen vóór een open kledingkast in de slaapkamer. Op die manier creëer je veel mee rust in de ruimte.

Scheidingswand

Je zou zelfs veel verder kunnen gaan met gordijnen, door het te gebruiken als een scheidingswand in een open ruimte. Bijvoorbeeld tussen de open keuken en de woonkamer of tussen de slaapkamer en de woonkamer in een éénkamerappartement. Het grote voordeel van gordijnen als scheidingswand, is dat je het volledig open kunt schuiven, zodat het geheel tóch één grote ruimte kan worden. Ideaal voor kleine woningen of juist grote open loft appartementen.

Gordijnen als deur
Met een embrasse kan het gordijn vastgebonden worden. Kan ook handig zijn!

Gordijnen als deur

gordijnen-als-scheidingswand-5
Zo kan een complete slaapkamer gecreëerd worden!

Gordijnen als deur

Gordijnen als deur

gordijnen-als-deur
Met deze gordijnen kunnen de kan de slaapkamer met werkplek afgesloten worden van de woonkamer.
Gordijnen als deur
Een mooi voorbeeld van een open kledingkast met gordijnen in de slaapkamer. Naast het functionele gedeelte, ziet het er ook nog eens erg mooi uit!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate