Heerlijk de winter in huis halen


De winterdag komt er weer snel aan en dan worden de dagen ook weer korter. Veel mensen zijn dan veel meer binnen en brengen dan ook meer tijd door in de slaapkamer. Je gaat vaak wat eerder naar bed, het is dan lekker warm en je kunt besparen op de energiekosten.

Daarom is het fijn als je het in de woning en in de slaapkamer lekker knus en gezellig kunt maken. Daar hebben we leuke tips voor, het is altijd leuk om wat meer inspiratie op te doen en dan na te gaan wat jouw mogelijkheden daarin zijn. Zorg daarom ook dat jij weet wat je moet doen en wat je kansen en opties zijn. Je hebt alle tijd om na te gaan wat jij fijn vindt in de winterdag in je slaapkamer.

Je slaapkamer in de winter

Gedurende de wintermaanden is het van belang dat je uiteraard goed kunt slapen en je moet het dus niet te koud hebben en niet te warm. Een 4 seizoenen dekbed zou je dan kunnen helpen, in de zomer heb je het dunne deel en in de winter het dikkere deel of het zomerdeel erbij als je het erg snel koud hebt (of als we koude winters hebben). Ideaal dus als je daar ook voor kiest want daardoor kun je het in de winter toch lekker warm hebben. Zoveel extra hoef je er dus niet voor te doen.

Een goed dekbed is sowieso belangrijk, maar een hoeslaken ook. Houd alles goed schoon, ventileer de slaapkamer goed. De meeste mensen doen in de ochtend de raam even een half uur of uur open en dan is het weer lekker doorgewaaid. Sommige mensen slapen met de raam een stukje open en doen dan een rolluik bijna helemaal dicht, maar zodat het er net even door kan waaien. Daarbij is het sowieso wel fijn als je een lekker warm dekbed hebt.

warm knus winter slaapkamer

Toch lekker warm gedurende de wintermaanden

Kijk jij er ook al naar uit om van de winter te genieten in de slaapkamer met je winterdekbed? Ideaal toch om er dan lekker vroeg in te kruipen. Het is vaak een moment waar veel mensen naar uitkijken. Als je de hele dag buiten de deur hebt gewerkt dan kom je vaak thuis in een kil huis.

Je zet vaak de verwarming aan, gaat eten koken, eten, wat tv kijken en wat rommelen en dan is het weer zo tijd om naar bed te gaan. Maar wat veel mensen vergeten, is op tijd de verwarming terug te zetten, want dan kun jij veel geld besparen. Ga lekker een uur eerder naar bed, tv kijken, muziek aan of lezen. Het is dan lekker warm voordat je in slaap valt en je zal merken dat het je goed zal doen. Je zal in de ochtend ook uitgerust wakker worden, je pakt namelijk meer je rust, je hebt het lekker warm en dat is wat je nodig hebt in de koudere maanden.

warme knusse slaapkamer inrichten

Zorg er daarom voor dat je een fijn winterdekbed hebt, niet te warm natuurlijk want je wil niet zwetend wakker worden. Het is dan ook even zoeken, passen en meten wat er voor jou fijn is. Ook qua temperatuur in de slaapkamer kan het even zoeken zijn, sommige mensen slapen graag met 16 graden anderen met 20 graden. Je weet wat voor jou een goede temperatuur is om in slaap te vallen als je in de ochtend op tijd en goed fit wakker wordt. Je voelt je echt uitgerust, hebt genoeg energie om de dag door te komen.

Slaapkamer tips voor de wintermaanden

Nog een paar leuke tips die je in de wintermaanden door kunt voeren in de slaapkamer:

  • In de slaapkamer is het een trend om gebruik te maken van warme materialen eventueel met een knuffelgehalte. Daarbij kun je denken aan een knuffelbeer, een wollen deken of een pluizig kussen.
  • Een tapijt op de vloer kan ervoor zorgen dat je in de ochtend niet op de koude vloer stapt.
  • Licht is ook van belang in de slaapkamer, maar te fel is niet fijn voordat je gaat slapen. Daarbij kan een dimmer altijd helpen of een lamp met een warme kleurtoon en dan kun jij zelf kijken wat jou aanspreekt op je slaapkamer.
  • Kies kleuren die bij het seizoen passen, in de herfst en de winter zijn bruin en groen wel mooi, het zorgt ook weer voor wat meer levendigheid in de kamer.
  • Natuurlijke materialen doen het altijd goed, daarbij kun je dus denken aan hout en riet. Ook in de slaapkamer kun jij deze kiezen zodat het wat meer sfeer krijgt. Het nodigt je uit om er wat vaker gebruik van te maken en naar je slaapkamer te gaan.
  • Warme decoratie kan je ook helpen zodat het wat mooier is in de slaapkamer. Daardoor kun je er langer zijn, je geniet van het moment dat je er bent en dan word je ook weer aangenaam wakker.

Er zitten vast en zeker een paar tips bij waarvan je denkt, dat kan wel eens geprobeerd worden. Begin er dan snel mee, geniet van de mogelijkheden en dan krijg je er al zin in om de wintermaanden veel tijd door te brengen op je slaapkamer.

slaapkamer warm maken

Een fijn moment om te mogen genieten, na een dag hard werken ga jij genieten van de voordelen en mogelijkheden. Ieder seizoen geeft je weer andere kansen, zorg dat je je energie even vrij laat, laat je inspireren en ga dan aan de slag met hetgeen wat jou aanspreekt. Een leuke bezigheid, waardoor jij gaat ervaren wat er echt bij je past. Inspiratie is er genoeg, maar het is een kunst om na te gaan hoe jij de winterdag aangenaam door kunt komen op jouw manier.

Bekijk ook:
10x Woningisolatie tips
Warme knusse woonkamer uit Barcelona
Warme, knusse en gezellige herfstsfeer in huis

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate