Livvy besloot liet haar terrasoverkapping van haar dromen maken!


Zit je erover na te denken om zelf je eigen terrasoverkapping te maken? Leuk! Vandaag willen we jullie inspireren met een heel bijzonder project van Livvy. Zij heeft namelijk haar terrasoverkapping van haar dromen laten maken in haar tuin. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

Een terrasoverkapping biedt heel veel voordelen. Het ziet er niet alleen mooi en luxe uit, het heeft écht een toegevoegde waarde voor je huis. In de zomer kan je lekker in de schaduw zitten, terwijl een terrasoverkapping het ook mogelijk maakt om van je tuin te genieten als het weer minder is. Met de nodige accessoires, zoals glazen wanden, glazen schuifdeuren en heaters, kan je zelfs op een regenachtige dag in de herfst of op een ijskoude dag in de winter in je tuin chillen.

lizzy tuinoverkapping transparant

Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Maar als je hele specifieke wensen hebt, dan kan je ook overwegen om je eigen terrasoverkapping te ontwerpen en te laten maken. Dit laatste besloot Livvy te doen, die twee jaar geleden de terrasoverkapping van haar dromen had ontworpen en en laten maken in haar tuin!

Terrasoverkapping van polycarbonaat platen

De terrasoverkapping is een combinatie van cederhouten planken, die super mooi verouderen, en ondoorzichtige polycarbonaat platen. Ze wilden vooral het natuurlijke licht van de patio naar binnen houden. Hoewel Lizzy dol is op de uitstraling van een volledig overdekt terras met een dakverlenging, zou dat ontwerp simpelweg niet het licht geven dat ze zowel binnen als buiten wilde hebben. Nadat de man met hun aannemer had gepraat over opties, liet hij hen wat projecten laten zien dat hij met polycarbonaat had gedaan. Ze waren onmiddellijk verkocht. Polycarbonaat is een extreem duurzame, hoogwaardige kunststof die veel bouwers gebruiken voor terrasoverkappingen of garagedeuren, en andere diverse projecten in huis en tuin. De aannemer zorgde voor zowel heldere als ondoorzichtige samples, maar ze kozen uiteindelijk voor de ondoorzichtig variant. Het is weerbestendig en ziet er ook nog eens fantastisch uit. De polycarbonaat platen zorgen voor een ontspannen en uitnodigende sfeer, waardoor de patio een heel open gevoel heeft, ondanks dat het overdekt is.

overdekt terras slingerverlichting

Composiet vlonders

Toen Lizzy net was verhuisd, waren de houten vlonders van het terras extreem kromgetrokken. Het was bovendien in de lelijkste rood/oranje kleur geverfd. Blijkbaar was het pas twee jaar oud op het moment van intrekken, maar het verslechterde al vrij snel. Toen ze op zoek gingen naar nieuwe houten vlonders, wilden ze iets dat heel lang meegaat en bestand is tegen veel voetverkeer. En natuurlijk moest het er ook mooi uitzien. Composiet vlonders kwamen ter sprake en nadat ze hadden geleerd hoe lang het duurt, hebben ze het aan hun lijst met wijzigingen toegevoegd. Hoewel het duurder is dan hout, bieden de meeste fabrikanten een garantie van 25 jaar Maar het grootste voordeel is dat ze composiet vlonders super onderhoudsvriendelijk zijn. Je hoeft ze slechts eens per jaar af te spoelen. Daarnaast heb je nooit last van vervorming, vlekken of splinters.

Terras omheining

Als het om de omheining van het terras gaat, wist Lizzy ook precies wat ze wilden, namelijk gaas. Gewoon gaas die je bijvoorbeeld ook ziet als omheining bij kinderboerderijen in kippenhokken en weilanden met schapen en koeien. Ze vindt dat het gaas zo’n gezellige, huiselijke sfeer toevoegt aan de ruimte.

tuinoverkapping omheining gaas

Glazen schuifpui

Glazen schuifpuien zijn natuurlijk niet goedkoop, maar het was iets wat Lizzy perse wilde hebben. Het voegt zoveel toe, zowel voor de tuin als voor haar woning. Het laat enorm veen licht binnen, het geeft je woning een bepaalde ruimtelijkheid, en als het open is geschoven, kan je het terras heel mooi bij de woning betrekken. In de zomer kan je de tuin als het waren als een verlengde van de woning gebruiken.

Gevelbekleding

De gevelbekleding was ook onderdeel van dit project. Ze hebben de originele horiztonale lichtblauwe houten gevelbekleding vervangen door horizontale, winterharde brede planken. Het verschil is enorm. Daarnaast hebben ze gekozen voor een rijke rijke, diepblauwe kleur (Haly Navy van Benjamin Moore), waarmee de houten planken zijn geverfd. Prachtig!

Terras inrichting

Toen de aannemer klaar was met de bouw van het terras en de terrasoverkapping, werd het stokje weer overgedragen naar Lizzy. Het was haar taak om het terras leuk en knus in te richten. Het moest een soort tweede woonkamer worden, waar ze lekker kunnen loungen. Er is dan ook een echte zithoek ingericht met een mooie luxe gevlochten loungeset, in een liche kleur en lichte houten poten. De bank en de twee comfortabele tuinstoelen zijn aan elkaar verbonden middels een groot jute vloerkleed. En een fijne salontafel mocht natuurlijk ook niet ontbreken – Lizzy koos voor een houten variant, passend bij de houten poten van de tuinset.

overdekt terras gevlochten tuinset

gevlochten tuinstoel overdekt terras

Het terras ia natuurlijk niet compleet zonder leuke planten. Naast planten die gewoon op het de vloer zijn geplaatst, zijn er ook verschillende soorten planten op op een krukje geplaatst en als hangplanten aan de houten balken van de terrasoverkapping opgehangen.

Wat ook heel erg leuk is, is de verlichting. Er is namelijk slingerverlichting opgehangen. Deze geven niet alleen goed functioneel licht, maar ze zorgen ook voor een hele fijne sfeer in de tuin. Het terras heeft hierdoor een beetje een bohemian sfeer gekregen.

gezellige zithoek overdekt terras tuin

Omdat het in de zomer super heet kan worden in Austin, heeft Lizzy ook een ventilator aan de tuinoverkapping opgehangen. Op die manier kan ze tóch genieten van een briesje, op een warme windstille dag.

Bekijk ook:
Terras leggen? Dat doen we even!
12x Tuin luifels
Pergola maken
8x Tuin ideeën voor het inrichten van een loungetuin!

Bron: Livvyland.com

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate