10x IKEA ladekast hack


IKEA heeft een groot aanbod aan ladekasten in verschillende soorten, maten en kleuren. Hoewel sommige ladekasten een uniek ontwerp hebben, heeft het Zweedse woonwarenhuis vooral heel veel ladekasten met een minimalistisch en eenvoudig ontwerp. Dit kan natuurlijk gewoon heel mooi zijn, maar eenvoudige IKEA meubels zijn ook perfect om te hacken. Heb jij nog een oude IKEA ladekast in huis, en wil je er nieuw leven in blazen? Wij hebben tien leuke en inspirerende IKEA ladekast hack voor je op een rijtje gezet, inclusief handleiding. Kijk snel verder!

1. Malm cane webbing

Macy Gilson, een creatieve blogger, heeft de bekende IKEA Malm ladekast omgetoverd tot een bijzonder stijlvol en elegant meubelstuk met een prachtige cane webbing look. Aanvankelijk had Macy haar zinnen gezet op de IKEA Hemnes ladekast voor haar doe-het-zelf project, maar toen deze niet beschikbaar bleek, koos ze voor de IKEA Malm ladekast. Tot haar verrassing was ze met het resultaat van de Malm ladekast nog meer tevreden! De Malm is beschikbaar in verschillende formaten, met twee, drie, vier of zes lades. Voor haar project selecteerde Macy de versie met zes lades. Ze adviseert de wit eiken gebeitste fineer te kiezen voor wie een soortgelijke look wil bereiken als die van haar. Voor degenen die de ladekast willen schilderen of een meer uitgesproken look nastreven, biedt de Malm nog drie andere kleuropties: grijs, zwart/bruin, of wit. Deze modellen zijn zeer gewild en zijn snel uitverkocht, dus Macy raadt aan niet te lang te wachten met aanschaffen.

Voor dit project wilde Macy een strakke en eenvoudige ladeknop gebruiken om te zorgen dat haar zelfgemaakte cane webbing ladekast niet te rustiek of bohemien zou ogen, maar juist een super mooie en chique uitstraling zou krijgen. Klik hier voor meer informatie.

ikea ladekast hack cane webbing

2. Hemnes

Hemnes is een uitgebeide meubelcollectie van IKEA, met bureau’s, vitrinekasten, tv-meubels, noem maar op. In de colectie vind je ook een aantal ladekasten. Christine & Jan van de blog Little house on the corner hadden de wit gebeitste Hemnes ladekast, met de vier grote lades aan boven elkaar en aan de bovenkant twee kleine lades naast elkaar, gehackt. Niet alleen is de ladekast lichtroze geverfd, ook de originele deuren zijn vervangen door stijlvolle cane webbing frontjes. En nadat de originele ronde deurknoppen ook zijn vervangen door nieuwe gouden deurgrepen, is de Hemnes ladekast bijna niet meer te herkennen! Klik hier voor de volledige handleiding.

Leestip: 10x Webbing meubels

ikea hemnes ladekast hack

3. Moppe

Als je het hebt over een IKEA ladekast, dan is de Moppe ladekast waarschijnlijk de laatste ladekast waar je aan denkt – de miniladekast die gemaakt is van berkentriple die bijvoorbeeld perfect is voor het opbergen van kleine spullen bij een werkplek. En omdat het gemaakt is van onbehandeld hout, is de Moppe ook een ideale kandidaat voor een leuke IKEA hack. Bij Paper & Stitch, de super leuke DIY blog, vonden we deze leuke Moppe hack. In plaats van deze te schilderen, hebben ze de lades voorzien van stijlvolle deurgrepen! Klik hier om te zien hoe ze het hebben gemaakt.

ikea ladekast hack moppe

4. Malm

De Ikea Malm ladekast is één van de meest iconische meubelstukken van IKEA en is als zodanig door de jaren heen herhaaldelijk gehackt. Het is ook één van de meest veelzijdige meubelstukken van IKEA vanwege de eenvoud en de verscheidenheid aan afwerkingen. Van alle IKEA Malm hacks die we hebben gezien, vinden we onderstaande hack van Mirjam één van de leukste. Zij heeft namelijk een super leuk DIY bedbankje gemaakt op zolder met twee IKEA Malm kasten met drie lades. Benieuwd hoe ze het heeft gedaan? Klik hier voor de volledige handleiding.

ikea ladekast hack malm bedbankje

5. Tarva commode

Hierboven hadden we al een leuke Tarva hack laten zien van Sara, die de ladekast een ander kleurtje heeft gegeven en afgewerkt heeft met nieuwe deurgrepen. Blogger Megan Gilger van Fresh Exchange heeft de Tarva ladekast voor een ander doeleinde gebruikt, namelijk als commode voor de kinderkamer. Naast de lades heeft de commode ook twee open vakken, waarvan één ingericht is met een gevlochten opbergbox. Bovenop de ladekast is de aankleedkussen geplaatst. Meer zien? Klik hier!

ikea ladekast hack tarva commode

6. Ladekast met ribdeuren

Ok, we beloven dat dit de laaste Tarva hack is die we laten zien. Hoewel IKEA deze niet meer verkoopt, kan je er misschien eentje scoren op Marktplaats. En deze hack vinden we zó leuk, dat we het wel moesten laten zien. We vonden het bij Jenna Sue, die op haar blog liet zien hoe ze een tweedehandse IKEA Tarva kast omgetoverd is tot een super leuke ladekast met ribdeuren! Ze gebruikt het nu als nachtkastje in haar slaapkamer.

ikea ladekast hack ribdeuren

7. Rast

Rast is een eenvoudige kleine grenen ladekast met 3 lades, die vaak als nachtkastje wordt gebruikt in de slaapkamer. Omdat het standaard wordt geleverd als onbehandelde houten kast, is het natuurlijk een geweldig IKEA hack kandidaat. Meg van Roost & Ramble besloot echter een stapje verder te gaan. Ze heeft de Rast ladekast niet alleen stoer zwart geverfd, ook de lades zijn vervangen met super leuke cane webbing lades. Vind je het ook helemaal te gek? Klik hier voor de volledige handleiding!

ikea ladekast hack rast nachtkastje slaapkamer

8. Malm TV meubel

De Ikea Malm ladekast hack vonden we super leuk, maar bij Evan & Katelyn vonden we ook een andere leuke Malm hack, die zich lieten inspireren door een ladekast van Westelm. Net zoals de stijlvolle Westelm ladekast, hebben zij hun Malm ladekast ook voorzien van leuke gouden deurknoppen en deurgrepen. Ook leuk dat het stel deze IKEA hack gebruiken als TV meubel in hun slaapkamer. Klik hier om er alles over te lezen.

ikea ladekast hack malm tv meubel

9. Nordli

Nordli is een super populaire collectie ladekasten. Ze zijn eenvoudig in ontwerp, maar het bijzonder is dat ze modulair zijn. Dit betekent dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe breed en hoe hoog jouw kast wordt. Op Pinterest zijn heel veel leuke Nordli hacks te vinden, maar bij Finse blogger Olen Jutta kwamen we de leukste tegen. Met behulp van de witte Nordli ladekast met vier lades, heeft ze namelijk een bed op maat gemaakt. Altijd handig, een bed met opbergruimte! Klik hier om de volledige handleiding te zien.

ikea ladekast hack nordli bed op maat

10. Ivar

We zijn dol op bedrijven die onderdelen verkopen, die gebruikt kunnen worden om nóg meubels leuker te maken. Annetta & Ellinor van het Berlijnse stylistenduo Salty Interiors hebben voor Pretty Pegs, een super leuke IKEA hack gerealiseerd. Ze hebben de eenvoudige IKEA Ivar kasten omgetoverd tot een hele luxe dressoir, met behulp van de gouden poten en deurknoppen van Pretty Pegs. Wil jij jouw IKEA Ivar kast op dezelfde manier hacken? Bekijk hier alle verschillende mooie poten en deurknoppen.

ikea ladekast hack ivar

Bekijk ook:
10x IKEA IVAR hacks
Ikea Billy boekenkast hack in de woonkamer
IKEA Billy boekenkast hack met OSB schuifdeuren

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate