Inspiratie voor een L-vormige woonkamer


In veel Nederlandse huizen komen wij L-vormige woonkamers tegen. Dit lijkt een trend te zijn geweest voornamelijk in nieuwbouwhuizen, maar waarom? Veel mensen vinden het namelijk moeilijk om een woonkamer in L-vorm in te richten. Je blijft immers altijd met een hoekje over waarmee je niet wat te doen. Zeker wanneer de woonkamer erg klein is en toch de L-vorm heeft, dan is dat extra hoekje vaak een struikelblok. Toch is het inrichten van een L-vormige woonkamer niet heel moeilijk, alleen moet je even weten hoe het wél moet.

Inspriatie l-vormige woonkamer

De zones in een woonkamer

Eigenlijk bestaat een L-woonkamer uit drie verschillende zones: namelijk de korte poot van de L, de lange poot en de zone ertussen waar beiden elkaar tegenkomen. Toch kun je van deze drie zones ook twee zones maken door het te bekijken als twee ruimtes.

Benadruk deze twee ruimtes door middel van een vloerkleed, zithoek of eethoek. Hiermee plaats je op een strategische plek een element waardoor de drie zones doorbroken worden en het er twee worden. Hierdoor ontstaan er twee rechthoekige vormen die je veel gemakkelijker kunt inrichten.

L-vormige-woonkamer-4

L-vormige-woonkamer-2

Ideeën voor het inrichten

Door deze strategie toe te passen ontstaat er dus een wereld van verschil wanneer je de ruimte nu gaat inrichten of wanneer je dit had gedaan voordat je deze strategie kende. Door slechts twee gebieden in een woonkamer te moeten inrichten, kun je voor jezelf bepalen welke functies de woonkamer nodig heeft. Is dit een zithoek en eethoek? Een zithoek en werkhoek? Of een zithoek en een speelhoek? Er zijn veel verschillende combinaties mogelijk. Nadat je deze keuze hebt gemaakt, kun je voor jezelf bepalen welke functie in welk gebied komt. Welke functie heeft de meeste ruimte nodig? Welke functie heeft zicht op de tuin of voortuin nodig? Neem alles in overweging, zoals toegangen en deuren, ramen, aansluitingen en verwarmingen. Op deze manier richt je de L-vormige woonkamer op de juiste en meest efficiënte manier in.

Inspriatie l-vormige woonkamer

L-vormige-woonkamer-3

Inspriatie l-vormige woonkamer

1 Comment

  1. Pingback: L-vormige woonkamer met Scandinavische eethoek en mintgroene keuken | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate