De mooie keuken van het Gjøvik House project


In de portfolio van één van onze favorieten architectenbureau Norm Architects hebben we deze mooie en inspirerende keuken gevonden. De Deense architecten hebben het Gjøvik House ontworpen en ingericht. Een geweldige familiewoning gelegen op een grote heuvel, waar je een heel mooi uitzicht hebt op de natuurlijke omgeving. En daar kan je het meest van genieten in deze super fijne keuken!

De mooie keuken van het Gjøvik House project

Natuurlijke kleuren

Het is een grote vrijstaande woning van 155m2. Aan de buitenkant kenmerkt de woning zich met grote ramen en vooral heel veel hout. De architecten hebben mooie natuurlijke warme kleuren en materialen gebruikt, zodat het gezin op een knusse manier de winter kan doorkomen. De gehele woning is bijvoorbeeld voorzien van een strakke gespikkelde grijze gietvloer, gecombineerd met zowel strakke witte muren als muren die stoer bewerkt zijn met grijze betonstuc. En bijna in elke ruimte tref je prachtige warme houten elementen terugkomen.

De mooie keuken van het Gjøvik House project

Trap tussen woonkamer en keuken

Het interieur kenmerkt zich met een open karakter. De scheiding van de ruimtes worden voornamelijk bepaald door niveauverschillen tussen de verschillende ruimtes. Zo is de keuken ingericht in een open ruimte, die iets hoger ligt dan de woonkamer. Middels een strakke brede trap, bestaande uit drie brede treden, worden deze twee ruimtes aan elkaar verbonden.

De mooie keuken van het Gjøvik House project

Houten keuken

Hout speelt een hele belangrijke rol in de keuken. Ze hebben namelijk gekozen voor een bijna volledige houten keuken. Het frame van de keuken is van hout, het werkblad is van hout, de keukendeuren zijn van hout en zelfs de keuken achterwand en de daaraan gemonteerde wandplanken zijn gemaakt van hetzelfde hout. Één gedeelte van de kastenwand heeft strakke witte deuren gekregen. De rest, het andere gedeelte van de kastenwand en het grote keukeneiland zijn volledig van hout.

De mooie keuken van het Gjøvik House project

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate