Zelfklevende haakjes


Zelfklevende haakjes, ook wel plakhaakjes genoemd, zijn super handig! Ze zijn erg populair om theedoeken op te hangen in de keuken, maar je kunt deze lifesavers voor véél meer dingen gebruiken in en om je huis – van de keuken en badkamer tot de schuur. Daarnaast is het voordeel dat zelfklevende haakjes super goedkoop zijn. Bekijk alle handige tips op deze pagina en Laat je inspireren door de leuke en originele ideeën en inspiratie voorbeelden. We hebben uiteraard ook een aantal zelfklevende haakjes voor je op een rijtje gezet die je direct online kunt kopen. Kijk snel verder!

Plakhaakjes zijn echte lifesavers – super simpel, maar ulta handig! Het enige wat je hoeft te doen is de strip aan de achterkant eraf halen en plakken – je hoeft dus geen lelijke gaten in je mooie strakke muren te boren. Een ander groot voordeel van zelfklevende haakjes is dat ze eenvoudig te verwijderen. Ze kunnen voor veel dingen worden gebruikt in huis. Kijk en huiver!

Zelfklevende haakjes kopen

Bij zelfklevende haakjes zijn super handig in huis, maar hebben niet het imago dat ze super mooi en decoratief zijn. Dit is echter onterecht. Door de populariteit zijn er tegenwoordig namelijk super veel varianten verkrijgbaar. Naast lelijke plakhaakjes van kunststof, zijn er ook super mooie zelfklevende haakjes te koop in verschillende kleuren en materialen. Van stoere zwarte metalen haakjes tot stijlvolle houten haakjes, die absoluut niet onder doen aan ‘normale’ haken. Wij hebben alvast een aantal varianten voor je op een rijtje gezet die je direct online kunt kopen.

1. Theedoeken ophangen

We hadden het al over het ophangen van theedoeken in de keuken. Sommigen hebben een stang aan het fornuis of oven, waar je theedoeken aan kunt hangen. Anderen hangen gebruiken daar de deurknoppen of handgrepen van de keukendeuren voor. Beiden niet aanwezig in je keuken? Zelfklevende haakjes kunnen de ideale oplossing zijn, die je niet alleen aan de muur, maar ook aan de betegelde keuken achterwand, keukendeur of keukenkastjes kunt plakken.

2. Keukengerei

Je kunt niet fatsoenlijk koken zonder keukengerei. Pollepels, bakspaan, scheplepels, soeplepels, pastalepel bakpincetten, noem maar op. En keukengerei heeft meestal een bepaalde lengte, waardoor ze redelijk wat ruimte in beslag nemen in een keukenlade of besteklade. Daarom kan het handig zijn om ze aan de muur of keuken achterwand op te hangen. Het voordeel is bovendien dat je alle keukengerei direct bij de hand hebt als je het nodig hebt bij het koken. Met zelfklevende haakjes hoef je niet te boren in de muur.

zelfklevende haakjes keukengerei ophangen

3. Pannen

Iets anders wat je in principe ook op verschillende manieren op kunt bergen in de keuken zijn natuurlijk pannen. Gebruikelijk berg je pannen op in de keukenkasten, maar je kunt ze ook aan een speciale rek aan het plafond hangen, op een wandplank of stellingrek plaatsen, of aan de wand hangen met behulp van haken. Wist je dat er speciale zelfklevende haakjes verkrijgbaar zijn die stevig genoeg zijn voor het ophangen van zware pannen?

zelfklevende haakjes pannen ophangen

4. Garderobehaken

Een ruimte in huis waar haken altijd goed van pas zijn, is natuurlijk de hal. Het is de plek waar allerlei spullen wordt opgehangen. Denk aan jassen, hoeden, petten, sjaals, noem maar op. Je zou de zelfklevende haken zelfs kunnen gebruiken om sleutels, paraplu’s en tassen op te hangen.

zelfklevende haakjes garderobe hal

5. Sieraden ophangen

Heb je veel sieraden, maar je zoekt een manier om het op een georganiseerde manier op te bergen zodat je alle kettingen, armbanden en horloges eenvoudig terug kunt vinden als je het wilt dragen? Zelfklevende haken kunnen hierbij heel handig zijn. Voor kleinere sieraden zoals ringen en oorbellen, heb je wel opbergdoosjes of sieradendoosjes nodig.

zelfklevende haakjes sieraden ophangen

6. In de badkamer

Net als in de keuken zijn haken in de badkamer ook super handig voor het ophangen van alles en nog wat. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken, schone kleding of badjassen. Maar ook voor kleine spullen zoals washandjes, sponsjes of borstels zijn haken erg handig. Heb je te maken met kleine kinderen die vaak met speelgoed spelen? Haakjes zijn ook goed bruikbaar om er netten aan te hangen, zodat je er speelgoed in kunt opbergen. Geen zin om in de mooie tegels aan de muren te boren? Zelfklevende haakjes kan je in de badkamer aan de muren, douchewand of de binnenkant van de deur plakken. Super handig!

zelfklevende haakjes badkamer

7. Losse spullen

Iedereen heeft te maken met losse spullen waarvan ze niet weten waar je ze moet laten en hoe je het netjes kunt opbergen. Vaak wordt het dus gewoon rondgeslingerd in huis – op de eettafel, op het aanrecht, op de salontafel, op het nachtkastjes, of zelfs op de vloer. En als je iets een keer nodig hebt, duurt het urenlang voordat je het kunt vinden. Zelfklevende haakjes, die je bijvoorbeeld aan de zijkant van een kast of keuken plakt, kunnen handig zijn voor het ophangen van dit soort lossen spullen. Denk bijvoorbeeld aan oordopjes, sleutels, een schaar, noem maar op.

zelfklevende haakjes losse spullen

8. Schilderij of lijsten

Hoewel je schilderijen en lijsten ook op een kast of wandplank kunt plaatsen, is het eigenlijk nóg leuker om ze als wanddecoratie op te hangen. Of het nou gaat om een enkele schilderij, twee ingelijste posters of een grote collage met meerdere lijsten foto’s, prints en/of posters – dankzij zelfklevende wandhaakjes kan je alles ophangen zonder boren.

zelfklevende haakjes schilderij lijsten

9. Kinderkamer

Een andere ruimte waar je zelfklevende haakjes heel goed kunt gebruiken is de kinderkamer. Het grote voordeel van zelfklevende haakjes ten op zichte van haken die op basis van schroeven werken, is natuurlijk dat je geen gaten hoeft te boren in de muren. In de kinderkamer komt dat helemaal goed uit, omdat kinderen mega snel groeien. Als de kinderen groeien, kunnen de zelfklevende haken eenvoudig worden verwijderd, zonder dat je met zichtbare gaten te maken hebt.

zelfklevende haakjes kinderkamer

10. Gitaar

Met instrumenten kan je niet alleen muziek maken, ze zien er ook prachtig uit. Zo mooi, dat het eigenlijk zonde is om ze achter deur en grendel op te bergen als je het niet gebruikt. In plaats daarvan kan je gitaren, violen, ukelele’s en banjo’s als een soort wanddecoratie aan de muur ophangen. Er zijn speciale haken verkrijgbaar die hier speciaal voor zijn gemaakt, inclusief zelfklevende haken!

zelfklevende haakjes gitaar

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate