10x Zwarte slaapkamer


Wil jij ook een zwarte slaapkamer inrichten? Nice! Hoewel zwart niet de meest populaire kleur is voor de slaapkamer kunnen zwarte slaapkamers heel stoer en uniek zijn. Onderstaande zwarte slaapkamers zijn daar perfecte voorbeelden van. Laat je inspireren door de mooie inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips!

De kleur van de slaapkamer speelt een hele belangrijke rol voor de sfeer en uitstraling. Daarnaast kan een slaapkamerkleur ook invloed hebben op je nachtrust. Psychologisch gezien worden bepaalde kleuren aangeraden, die volgens bepaalde onderzoeken ervoor zorgen dat je s’nachts beter kunt slapen, terwijl er ook kleuren zijn die juist minder zijn voor je slaap. Zwart is eigenlijk zo’n kleur die je volgens die onderzoeken beter kunt vermijden in de slaapkamer. Volgens de kleurenpsychologie kan zwart een verzameling negatieve gevoelens symboliseren, waaronder woede, angst en verdriet.

Tóch kiezen steeds mensen die een zwarte slaapkamer willen inrichten. En wij begrijpen wel stiekem waarom. Hoewel een donkere slaapkamer de ruimte kleiner maakt, kunnen bijvoorbeeld zwarte muren juist voor een bepaalde knusse, luxe en zelfs gezellige sfeer zorgen. En zwart is zwart, een kleur die nooit uit de mode raakt. Niet in kleding, en ook niet in de wereld van interieur design. Twijfel jij nog? Hieronder vind je de mooiste zwarte slaapkamers inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet, vol leuke ideeën en handige tips. Scroll snel verder naar beneden om ze allemaal te bekijken.

1. Zwarte muren en zwart dekbedovertrek

We beginnen gelijk met een op en top zwarte slaapkamer. Naast dat alle muren zwart zijn geverfd, is er ook gekozen voor een stoer zwart dekbedovertrek. Dankzij de enorme hoge plafonds, en de speelse indeling met een tweede slaapkamer op soort vliering, voelt de slaapkamer ondanks de donkere kleur tóch erg ruimtelijk aan. Wat ook mooi is, is dat er contrast is gecreëerd met de witte kozijnen en de grote witte spiegel naast het bed. Klik hier voor meer foto’s.

zwarte slaapkamer muren dekbedovertrek

2. Minimalistische zwarte slaapkamer

Deze minimalistische zwarte slaapkamer is ontworpen door architect Igor Sirotov, die in Kiev een super mooi modern appartement had ontworpen. Zwarte muren, een zwart plafond, een zwart bed en een bijpassend zwart dekbedovertrek zijn gecombineerd met een mooie donkere houten vloer. Daarnaast zijn de strakke nachtkastjes en de kast onder de ramen volledig op maat gemaakt. De combinatie van alles zorgt voor een minimalistische, maar ook een hele exclusieve luxe sfeer.

minimalistische zwarte slaapkamer

3. Zwarte Scandinavische slaapkamer

Deze Scandinavische zwarte slaapkamer ziet er geweldig uit, met zwarte muren, zwarte wandplanken, een grote zwarte barok spiegel en een zwarte ledikant. Het is super leuk hoe het vintage dressoir alle aandacht opeist en er bijna uitziet alsof het verlicht is. De ledikant met de stoffen draperie is ook een mooie oplossing en de hoge plank geeft de mogelijkheid om dingen op te bergen en elke veranderende decoratie toe te voegen.

Scandinavische zwarte slaapkamer

4. Zwarte zolder slaapkamer

Zolder slaapkamers hebben altijd iets bijzonders, vaak gekenmerkt met mooie unieke details zoals houten balken, schuine wanden en mooi lichtinval die door dakramen en dakkapellen naar binnen vallen. Deze zwarte zolder slaapkamer is daar een mooi voorbeeld van, waar alle muren zijn zijn geverfd. Er komt veel licht uit het dakraam en de plafonds zijn wit gehouden, wat dit een zeer frisse kamer maakt, zelfs met de donkere kleur. Het zachtgrijze vloerkleed en de accessoires maken dit een gezellige en uitnodigende ruimte met een elegante touch.

zwarte zolder slaapkamer

5. Zwarte zolder slaapkamer

Ook deze zwarte slaapkamer is het vrij eenvoudig gehouden, maar dankzij enkele details ziet het er tóch erg interessant uit. De muren zijn volledig zwart geverfd, maar super leuk en verrassend gecombineerd met een blauw plafond. Er is gekozen voor tapijt als vloerbedekking, wat een verzachtend effect heeft op de slaapkamer. Het bed is erg kleurrijk opgemaakt met een roze-grijze bedsprei en kleurrijke sierkussens. Maar het hoogtepunt is de kleine smalle inloopkast die achter het bed is gecreëerd.zwarte slaapkamer met inloopkast achter bed

6. Collage met lijsten

In bovenstaande slaapkamer zijn de muren minimalistisch gelaten. Dit heeft in dit geval mooi uitgepakt, maar het kan ook heel mooi zijn om de muren te decoreren met wanddecoratie. In onderstaande zwarte slaapkamer, met zwarte muren, een donkerblauw dekbedovertrekset, en een donkere houten vloer, is de zwarte muur achter het bed super leuk gedecoreerd met een collage met verschillende lijsten. Super leuk gedaan. En ook de witte vensterbank is erg stijlvol gedecoreerd met een leuke plant, een glazen stolp, en een leren kussen zodat je erop kunt zitten.

zwarte slaapkamer collage lijsten

7. Combinatie van slaapkamer en woonkamer

Als je een eenkamerappartement hebt, dan moet de slaapkamer met de woonkamer in dezelfde ruimte ingericht worden. Dit hoeft geen ramp te zijn, mits je het op een praktische en stijlvolle manier doet. Onderstaand appartement is daar een mooi voorbeeld van, waar alle muren zwart zijn geverfd. De zwarte muren vormen een stoer contrast ten op zichte van de lichte houten vloer, het witte plafond en de prachtige witte raampartijen.

klein appartement stoere zwarte muren

8. Hemelse zwarte slaapkamer

Bovenstaande slaapkamers laten zien dat zwarte muren niet altijd betekent dat het duister en donker hoeven te zijn. Onderstaande slaapkamer met zwarte muren laat zelfs zien dat het een hemelse sfeer kan hebben. De donkere muren hebben ze gecombineerd met een vintage houten vloer. Maar het zijn vooral de gordijnen en natuurlijk de klamboe boven het bed die voor de hemelse sfeer zorgen.

hemelse zwarte slaapkamer

9. Kleine zwarte slaapkamer

In kleine slaapkamers wordt tien van de tien keer aangeraden om te kiezen voor lichte kleuren. Er wordt dan ook heel vaak gekozen voor witte muren. Maar onderstaand slaapkamerontwerp laat zien dat het soms een goed idee om juist het tegenovergestelde te doen. Ondanks dat het een kleine slaapkamer is, zijn alle muren zwart geverfd. Zelfs de plinten, de kozijnen, de radiatoren en de meubels zijn zwart.

kleine zwarte slaapkamer

10. Hoekige slaapkamer

Een slaapkamer met rechte wanden zijn het meest praktisch om in te richten. Maar soms kom je ook slaapkamers tegen met schuine wanden en onlogische hoeken, zoals onderstaande slaapkamer. De muren zijn zwart geverfd en vormen een mooi contrast met de witte kozijnen en het witte plafond. Ook de radiator, het dekbedovertrek en de ladekast tegenover het bed zijn wit.

witte hoekige slaapkamer

Bekijk ook:
Witte, zwarte of grijze muren?
Zwarte muur inspiratie
Muur kleuren
30x Slaapkamer ideeën
50x Slaapkamer decoratie ideeën

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate