Is huren zo’n slecht idee? Lees hier waarom dat niet zo is!


Ben je op zoek naar een nieuwe woning, maar is een huis kopen op dit moment geen optie voor jou? Dan is een woning huren misschien een mogelijkheid! Bij Rentola.nl hebben we een groot en veelzijdig aanbod aan beschikbare huurwoningen in Nederland, zodat wij altijd aan de wens en behoeften van huurders kunnen voldoen. Wij weten dat het huren van een huis zowel voor- en nadelen heeft, maar wat als de nadelen helemaal niet zo nadelig zijn?

Huren is GEEN weggegooid geld!
Als je kiest om een huis te huren dan onderteken je een huurcontract waarin vermeld staat dat je de woning op een goede manier behandeld. Wil je de muren in jouw favoriete kleur schilderen? Dan is het aan jezelf om dit te doen. Maar is het nodig om herstelwerkzaamheden door slijtage of overmacht uit te voeren? Dan is het aan de verhuurder om ervoor te zorgen dat deze mankementen worden verholpen. Dit zijn grote kostenposten en met een eigen koopwoning zullen deze kosten voor eigen rekening zijn en met een huurwoning NIET!

eenkamerappartement huren leuk

Een woning huren betekent minder startkapitaal
Je kan beter een huis huren in plaats van kopen! Of je nou voor een huur- of koopwoning kiest, het onderwerp budget moet zeker worden besproken. Echter heb je bij het huren een vele malen lager startkapitaal nodig, waardoor je gemakkelijker en sneller op eigen benen kunt staan en dat met een beperkter budget. Daarnaast kan je het zo duur maken als je zelf wilt en door verstandige keuzes te maken, kan je maandelijks meer geld sparen en uitgeven aan het doen van leuke dingen, zoals reizen.

Een woning met een thuisgevoel
Niets is zo belangrijk als je thuis voelen in je eigen huis! Zonder al te grote aanpassingen te hoeven doen, kan je jouw huis gezelliger maken. Wees creatief en maak gebruik van verschillende soorten accessoires om zo ervoor te zorgen dat jouw huurhuis als thuis gaat voelen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een vloerkleed, sierkussens, bijzettafels, vazen of sfeervolle dekentjes. Hierdoor kan je met enkele veranderingen een eigen en unieke sfeer creëren.

huurhuis leuk inrichten

Snel een woning huren
Het zoeken naar een huurwoning kan voor de nodige frustraties zorgen, omdat de vraag en het aanbod ver uit elkaar liggen. Maar het is zeker niet onmogelijk om snel een woning te vinden zonder al te veel geld te moeten investeren of jarenlang ingeschreven te moeten staan. Bij het zoeken is het van groot belang om niet je eigen aandeel te onderschatten en dat het energie en moeite kost. Hieronder een aantal tips die de zoektocht wellicht aangenamer maken:

Neem een proactieve houding aan en stel je open:

  • Het opstellen van een wensen- en eisenlijst essentieel
  • Maak een ZoekAgent aan en zoek op de automatische piloot
  • Meld je aan om updates over nieuwe woningen te ontvangen
  • Plaats een oproep op social media, zoals Instagram of Facebook
  • Maak gebruik van je netwerk, zoals vrienden, collega’s en kennissen

Huren is eigenlijk dus helemaal niet zo’n slecht idee! Maak een wensenlijst en neem een kijkje op Rentola.nl voor een huis en begin aan je zoektocht!

voordelen huis huren

Bekijk ook:
Huis kopen? 10 tips!
Woontrends 2022
10x Woningen in Rotterdam op Funda waar je direct in kan!
25x Studentenkamer inrichten

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate