10x Schuifdeur woonkamer


Wil je inspiratie opdoen voor een mooie schuifdeur in de woonkamer? Leuk! Wij hebben de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van verschillende soorten woonkamers met verschillende soorten schuifdeuren – van een strakke moderne schuifdeur die je in de muur kunt schuiven tot een stoere zwarte schuifdeur met een industrieel tintje. Kijk snel verder en doe leuke ideeën op!

De meeste mensen die voor een schuifdeur in de woonkamer kiezen, zijn gevallen voor die unieke mooie uitstraling, die niet te vergelijken is met een standaard deur. De schuifdeur kan dé blikvanger worden in elke ruimte in huis – of dat nou de woonkamer, de slaapkamer, badkamer, keuken of hal is. En naast die unieke en mooie uitstraling, biedt een schuifdeur ook verschillende praktische voordelen. Deze omvatten:

  • Flexibel – Hedendaagse woningen met een open indeling passen bij de moderne levensstijl, maar de mogelijkheid om de ene zone van de andere te scheiden heeft zijn voordelen. Een schuifdeur kan daarom de perfecte oplossing zijn.
  • Ruimtebesparend – Met een standaard deur moet je altijd rekening houden met de ruimte die nodig is bij het openen en sluiten van de deur. Dit probleem heb je niet bij een schuifdeur – ideaal dus als je bijvoorbeeld een kleine woonkamer of hal hebt.
  • Flow tussen ruimtes – Omdat een schuifdeur een ruimte kan openen zonder de kamer in te gaan zoals standaard deuren dat doen, maken schuifdeuren het mogelijk om stroming tussen ruimtes te creëren zonder onhandigheid. Hoe breder de opening tussen kamers, hoe meer stroming schuifdeuren kunnen creëren wanneer ze open zijn.
  • Lichtdoorlatend – Lichtinval is een belangrijk element in elk huis, die je eigenlijk zoveel mogelijk en in zoveel mogelijk ruimtes wilt hebben. Met een glazen schuifdeur zorg je er niet alleen voor de de lichtinval wordt bevorderd, maar zorgt ook voor ruimtelijkheid in de woonkamer.
  • Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Hierboven hebben we het al gehad over de glazen schuifdeur, maar je kunt ook denken aan stoere industriële schuifdeuren, strakke moderne schuifdeuren, houten boerderij schuifdeuren, noem maar op. Wat voor interieurstijl je ook hebt, er is altijd wel een schuifdeur te vinden die er perfect bij past.

1. Dubbele industriële schuifdeuren met glas

Dit is de woonkamer van een super stoer appartement, dat ontworpen is door Architectenstudio Semerene Arquitetura Interior. Het is een stoer industrieel appartement met veel stoere details zoals de betonnen constructies. De ontwerper heeft het beton gecombineerd met stoere stalen details en houten accenten, voor het creëren van meer sfeer en warmte in het interieur. De ruime leefruimte bestaat uit een open keuken, een ruime woonkamer, en een eethoek. En achter de eethoek vind je nog een aparte lounge, die met behulp van dubbele industriële schuifdeuren met glas van de rest is gescheiden. De lounge is hierdoor erg intiem en knus geworden, zonder dat het tekort komt aan licht en ruimtelijkheid. Klik hier voor meer foto’s.

dubbele industriele schuifdeuren met glas

2. Schuifdeur voor een kast

Bij een schuifdeur denk je natuurlijk meteen aan een deur tussen twee ruimtes, bijvoorbeeld de woonkamer en de hal. Maar wat ook een goed idee is, is om te kiezen voor een schuifdeur voor een kast. Daarmee profiteer je ook het voordeel dat je daarmee ruimte kunt besparen. Onderstaand interieur is ontworpen door interieurstudio House of Gray, die een herenhuis in Londen super mooi heeft ontworpen en ingericht. De inbouwkast ziet er super strak uit, en in plaats van standaard deuren, is er gekozen voor een grote schuifdeur, wat een kunstwerk an sich is. Klik hier voor meer foto’s.

schuifdeur kast woonkamer

3. Industriële schuifdeur tussen woonkamer en slaapkamer

Dankzij het ruimtebesparende karakter van een schuifdeur, is het zoals gezegd een goed idee voor mensen die klein wonen. Onderstaand appartement is daar een mooi voorbeeld van – een apartement van nog geen 65m2. Ondanks de beperkte woonoppervlak is de woonkamer tóch erg praktisch en vooral erg leuk en stoer ingericht. Tussen de woonkamer en de slaapkamer is een grote stoere industriële schuifdeur geplaatst. Super nice! Klik hier voor meer foto’s.

industriele schuifdeur woonkamer slaapkamer

4. Witte schuifdeur aan bakstenen muur

Deze stoere witte schuifdeur vonden we in de portfolio van architectenbureau Oooox, die Tsjechië een Van een oude schuur verbouwd heeft tot een droomhuis. Het project kenmerkt zich met een mooi contrast tussen de zwarte gevel en het witte interieur. Een stoer wit interieur met stoere details, zoals de rustieke houten balken, een opvallende open zwarte trap, en wit geverfde bakstenen muren. Aan die witte bakstenen muur in de woonkamer is een stoere schuifdeur opgehangen – een witte industriële schuifdeur, gecombineerd met een zwarte stalen rails, waarmee het toilet afgesloten is. Klik hier voor meer foto’s.

schuifdeur woonkamer aan bakstenen muur

5. OSB schuifdeur

OSB platen hebben we afgelopen jaren heel veel gezien in de wereld van interieur & design. OSB staat voor Oriented Strand Board – het bestaat uit verschillende lagen houtschilfers die met elkaar verbonden zijn met lijm. Je kunt er van alles mee doen en maken in huis, ook een schuifdeur dus! Didoné Comacchio Architects heeft onderstaand appartement ontworpen, waar in de mooie woonkamer een grote OSB muur is gecreëerd, waar een bijpassende grote OSB schuifdeur is opgehangen. Via de schuifdeur heb je toegang tot de kleine moderne badkamer. Klik hier voor meer foto’s.

osb schuifdeur woonkamer

6. Boerderij schuifdeur

Ook Lyndsay en Fitzhugh hebben gekozen om een mooie schuifdeur op te hangen in hun woonkamer. Hun interieur kenmerkt zich naast heel veel wit, ook heel veel warme houten accenten. Denk bijvoorbeeld aan de houten balken aan het plafond en verschillende houten meubels. En voor het toilet, dat aan de woonkamer grenst, hebben ze een stoere houten boerderij schuifdeur opgehangen. Klik hier voor meer foto’s.

boerderij schuifdeur woonkamer

7. Zwarte boerderij schuifdeur

Ook in dit interieur hebben ze gekozen boerderij schuifdeur, gekenmerkt door robuuste dikke houten planken, die volledig zwart zijn geverfd. Het is de woonkamer en open keuken van Nord House – een super leuk en stijlvol ingericht huisje gelegen in Australië, die onder andere als vakantiehuis wordt aangeboden. Het kenmerkt zich met een wit interieur met witte muren en een witte vloer. Met verschillende zwarte elementen is er meer contrast gecreëerd- De zwarte boerderij schuifdeur is daar een heel stoer voorbeeld van. Klik hier voor meer foto’s.

zwarte boerderij schuifdeur

8. Melkglazen schuifdeur

Een groot voordeel van een glazen schuifdeur, is dat het lichtdoorlatend is. De ene ruimte kan dan mee profiteren van de lichtinval van de andere ruimte. Je kunt kiezen voor helder glas, waarbij je ook inkijk hebt naar de andere ruimte, maar je kunt ook voor melkglas gaan. Tussen onderstaande woonkamer met werkplek is een melkglazen schuifdeur gemonteerd, wat voor meer lichtinval zorgt in het werkplek gedeelte, maar tegelijkertijd wel de privacy biedt in de slaapkamer. Slim, toch! Klik hier voor meer foto’s.

melkglazen schuifdeur woonkamer slaapkamer

9. En suite schuifdeur

Woon je in een statig herenhuis of een jaren ’30 woning, gekenmerkt met mooie karakteristieke details? En suite schuifdeuren worden daar vaak als de perfecte oplossing gekozen om de woonkamer en de eetkamer of keuken van elkaar te scheiden. De prachtige klassieke en suite schuifdeuren worden vaak gecombineerd met en suite kasten, en zijn soms zelfs voorzien van glas in lood in de deuren. Loving it!

Leestip: Kamer en suite

woonkamer en suite schuifdeuren

10. Moderne schuifdeur in de muur

Bij veel schuifdeuren worden rails-systemen opgehangen aan de muur, waar de schuifdeur aan wordt opgehangen. Vind je het niet mooi dat de rails zichtbaar is? Dan kan je er ook een strakke moderne schuifdeur kiezen, om de rails te verbergen. Voor een nog strakkere look, zou je zelfs een muur kunnen creëren, waar de schuifdeur in geschoven kan worden, in plaats van ervoor of erachter. Onderstaande woonkamer is daar een heel mooi voorbeeld van, waar een strakke witte schuifdeur is opgehangen tussen de zithoek en de hal. Klik hier voor meer foto’s.

moderne schuifdeur in muur

Bekijk ook:
10x Schuifdeur maken
Schuifdeur inspiratie
Glazen schuifpui
Harmonica deuren
Stalen deuren
Mooie binnendeuren

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate