10x Art deco interieur


Ben jij lief hebber van de art deco stijl? Je hoeft geen huis te hebben dat gebouwd is in art deco stijl om in deze stijl te kunnen wonen. Je kunt een art deco interieur namelijk in alle soorten woningen inrichten. Laat je inspireren door de mooiste inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en praktische tips voor het creëren van jouw perfecte art deco interieur!

Art deco was een decoratieve kunstbeweging die rond het jaar 1910 in Frankrijk begon, maar de stijl werd pas echt populair na de Eerste Wereldoorlog nadat deze in 1925 werd tentoongesteld op de Internationale Tentoonstelling van Decoratieve Kunsten en Moderne Industrieën in Parijs. Hoewel Art Deco het meest alomtegenwoordig was in de jaren ’20 en ’30, is het tegenwoordig een steunpilaar van interieurs, dankzij het zeer gewaardeerde en uitgebreide ontwerp.

De art deco beweging heeft een blijvende indruk achtergelaten in de designwereld. De stijl heeft een unieke maar tijdloze aantrekkingskracht die veel ontwerpers in de 21e eeuw hebben gebracht.
Geometrische vormen, fijn gedetailleerde afwerkingen en modernistische vormen komen tot leven in deze huizen die de architectuur en het interieurontwerp van de 20e-eeuwse designbeweging omarmen. Of het nu gaat om het herstellen van een huis in zijn vroegere pracht, of het eenvoudig opnemen van op deco geïnspireerde designelementen in een nieuwe ruimte, deze woningen zullen u inspireren om de stijl in uw leven te integreren.

Art deco interieur kenmerken

Echte fans herkennen een art deco interieur meteen, dankzij bepaalde kenmerken waar deze stijl bekend om staat, en het gebruik van bepaalde motieven, materialen en kleuren:

  • Motieven: afgeplatte en gestileerde geometrische motieven zoals waaiers en bloemen; abstracte patronen zoals chevron en zonnestralen; gekartelde lijnen/
  • Materialen: hoogglans, spiegel, gepolijst hout, messing, metaal, terracotta, chroom en kleurrijk glas.
  • Kleuren: Veel kleurencombinaties met een groot contrast – vooral gedurfde, humeurige en diepe kleuren, die in evenwicht worden gehouden door het gebruik van zachtere tinten.

1. Art deco interieur kenmerken

Met het doel om verfijnde luxe samen te brengen met de liefde voor de art deco interieurstijl van de klanten, transformeerde sfa design dit appartement in NYC in een zachte maar verleidelijke omgeving met een mix van op art deco geïnspireerde meubels en glamoureuze moderne accenten. Een neutraal palet van crèmes en wit werd gecompenseerd door grijze en gouden accenten en kleine felle kleuren om de kamers te versterken. De lichtgekleurde meubels tegen het rijke donkere hout zorgen voor een dieper niveau van verfijning dat alleen wordt versterkt door het gebruik van glas en spiegelende oppervlakken. De finishing touch zijn de eigen Aziatisch geïnspireerde objecten en glimmende art deco wandpanelen.

art deco interieur verfijnde luxe

art deco interieur verfijnde luxe

2. Art deco interieur met veel maatwerk

Dit gezellige appartement uit New York met een woonoppervlakte van 222m2 is Best & Company volledig opnieuw ontworpen in een chique art deco stijl. Op maat gemaakte meubels en ingebouwde elementen creëren een harmonieuze link tussen oud en nieuw in een vooroorlogs monument. Maatwerk lijstwerk en deuren vervaardigd in Best & Company’s eigen houtbewerkingsfabrieken herstelden het karakter van het door de darmen gerenoveerde interieur. Het geometrische motief op de deuren met verhoogde panelen is een eerbetoon aan de art deco lijn van het gebouw. Door muren en houtwerk in dezelfde kleur te schilderen, ontstaat een gevoel van continuïteit waardoor de ruimte groter en helderder aanvoelt.

art deco interieur maatwerk

art deco interieur maatwerk

3. Art deco interieur met veel maatwerk

Casa FEE is een modern appartement in Rome, ontworpen door A2R2 voor een jong stel in 2020. Het interieur kenmerkt zich met strakke lijnen in combinatie met chique art deco invloeden. Warme lichte houten vloeren zijn gecombineerd met kleurrijke muren in blauw, roze en mintgroen, waarbij er ook colour blocking is toegepast. Met gouden accenten, terugkomend in onder andere de lampen en de poten van de fluwelen eetkamerstoelen, heeft het interieur ook een hele luxe uitstraling gekregen. De grote spiegelwand in de woonkamer is ook iets typerends voor in een art deco interieur, net als de ronde bank en de sierlijsten aan de muren. En super tof dat de ontwerpers deze art deco invloeden hebben gecombineerd met bijvoorbeeld de strakke schuifdeur van de hal en de keuken.

modern art deco interieur

modern art deco interieur

4. Vintage art deco interieur

Dit inspirerende appartement / atelier is in 2020 opnieuw ontworpen door Hannes Peer Architecture met een art deco interieur, is gelegen in Milaan. De basis van het interieur is gecreerd met een mooie zwarte hoogglans vloer, volledig passend in de art deco stijl, gecombineerd met strakke witte muren. Maar dit is vrijwel het enige in het interieur wat zwart wit is. Er is veel gebruik gemaakt van cognac bruin leer, zoals met de banken en de eetkamerstoelen, mooie glazen meubelen, zoals de glazen salontafel en de eetkamerstafel, en meubelstukken en accessoires die ook als een soort kunstwerk in het interieur zijn gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de enorme hanglamp in de zithoek, de scheidingswand tussen de woonkamer en het thuiskantoor, de verschillende grote kamerplanten, noem maar op.

vintage art deco interieur

vintage art deco interieur

5. Luxe art deco interieur

Dit ruime luxe appartement is gelegen in de Kroatische hoofdstad Zagreb. Mirjana Mikulec Interiors is verantwoordelijk geweest voor het prachtige art deco interieur, dat vrijwel in elke kamer is doorgevoerd – van de woonkamer tot de slaapkamer, badkamer en keuken. Sierlijsten aan de muren zijn gecombineerd met houten vloeren en grote kleurrijke vloerkleden. Passend bij het art deco interieur, hebben de ontwerpers veel glanzende objecten gebruikt, zoals de glanzende hanglampen, de ronde spiegels in de woonkamer, grote spiegelwanden in de hal… en niet te vergeten de indrukwekkende keuken met het glanzende eiland.

luxe art deco interieur luxe art deco interieur

6. Maatwerk art deco interieur

Gelegen in het hart van Warschau, werd dit luxe appartement volledig opnieuw ontworpen door Pawel Sokol van EXITDESIGN. De beslissing om een openbaar gebouw aan te passen was een gevolg van de specifieke doelstellingen die de investeerder vooropstelde. Het appartement moest een passende woonruimte hebben, een binnenzwembad en tegelijkertijd in het groene gedeelte van het stadscentrum liggen. Er zijn niet veel van dergelijke locaties en daarom is besloten om het bestaande verwoeste interieur volledig te reconstrueren. Alle systemen zijn vervangen en de kamers die oorspronkelijk donker waren, kregen enorme ramen.

Het interieurontwerp is geïnspireerd op de art deco stijl. Consequente verwijzingen naar deze stijl komen terug in de op maat gemaakte lampen in de eetkamer, in de lobby, in aanvullende elementen en zelfs in de op maat gemaakte meubelgrepen. De enige kant-en-klare elementen zijn gestoffeerde meubels en enkele lampen. Andere meubels zijn individueel ontworpen in het EXIT DESIGN atelier.

Naast de zorgvuldig geselecteerde en ontworpen meubels zijn kunstwerken een belangrijk onderdeel van het interieurontwerp. In de conceptuele fase van het ontwerp zijn geschikte plaatsen vastgesteld voor het weergeven van de collectie van de klant. Sommige werken, zoals een modern glas-reliëf bij het zwembad en een verchroomde sculptuur in de woonkamer, zijn in opdracht van kunstenaars gemaakt zodat hun afmetingen en kleuren passen bij het interieurontwerp.

maatwerk art deco interieur maatwerk art deco interieur

7. Natuurlijke tinten en gouden accenten

Hoewel de art deco stijl zich vaak kenmerkt met opvallende kleuren, kan het ook erg mooi zijn om natuurlijke tinten te gebruiken in een art deco interieur. Dat bewijzen de ontwerpers van ontwerpbureau Incorporated met het ontwerp van onderstaand appartement uit New York, die mooie natuurlijke tinten heeft gecombineerd met luxe gouden accenten. Er is gekozen voor zowel lichte wanden als lichte vloeren, maar hier en daar is een donkere accentmuur gecreëerd, zoals de grote bruine muur in de woonkamer. Daar is een grote gezellige zithoek gecreeerd met meerdere zitmogelijkheden. Naast en lichte driezitsbank vind je ook verschillende fauteuils en poefs in natuurlijke tinten, die perfect passen bij het art deco interieur.

art deco interieur natuurlijke tinten gouden accenten art deco interieur natuurlijke tinten gouden accenten

8. Zwart wit art deco interieur

Deze futuristische zwart witte slaapkamer is ontworpen door Geometrix Design uit Moskou. In dit project hebben ze het principe van parametrische architectuur opnieuw toegepast; dit keer was het ontwerp echter complexer en uitgebreider: er is geen ruimte tussen de panelen, daarom ziet de muur eruit als een complex monolithisch element met ingewikkelde rondingen. Sommige functies dienen als planken, en sommige zijn alleen decoratief. Hierdoor oogt de kamer ultramodern, waarbij de compositie enigszins wordt gecompenseerd door de bedhoek in een lichte art deco stijl te maken: een leren gewatteerd bed met een plafondhoog hoofdeinde, zachte en warme verlichting. Dit alles maakt de kamer gezellig en maakt het bewonderen van de architectonisch ontwerp ‘van buitenaf’.

zwart wit art deco interieur zwart wit art deco interieur

9. Art deco interieur met hele mooie meubels

Hugh Burnett staat bekend om zijn prachtige tuinontwerpen, zet hij zijn talenten om in zijn eigen art deco appartement met één slaapkamer in een renovatie die originele kenmerken benadrukt. Het doel was om art deco referenties te gebruiken in het interieur en de materialen en kleuren passend te houden bij de leeftijd van het gebouw. Hij heeft het kleurenpalet eenvoudig zwart-wit gehouden met tinten ertussen, zodat de meubels, vloerkleden, schilderijen en planten de kleur konden introduceren. Het resultaat? Hij heeft de beste kwaliteiten van elke kamer uitgetekend, in navolging van de stijl van het gebouw met kwaliteit en klassieke afwerkingen.

art deco interieur mooie meubels art deco interieur mooie meubels

10. Art deco, Hollywod Regency en 20e eeuws Frans

Het echtpaar Emma en Toni uit Sydney heeft een bakstenen duplex met twee appartementen uit de jaren 40 omgebouwd tot een luxe familiehuis dat zowel groots als comfortabel is voor hen en hun twee jonge zonen. Bouwer Toni sloeg muren uit en verlaagde de vloeren in de formele woonkamer om een gevoel van drama en schaal te creëren, in overeenstemming met de art deco botten van het gebouw.

Emma huurde Greg Natale van Greg Natale Design in om het art deco te ontwerpen. Ze wilde elementen van haar favoriete stijlen: Art Deco, Hollywood Regency en vroeg 20e-eeuws Frans. Het palet is zwart-wit met grijstinten en koraal- en marineblauwe highlights. Jonathan Adler-ontwerpen komen sterk naar voren in de meubels, terwijl de accessoires zowel overzee als lokaal zijn verzameld.

art deco interieur hollywood frans

art deco interieur hollywood frans

Bekijk ook:
Badkamer van een oude Art deco fabriek
Dit voorheen afgebrand appartement is super mooi geworden!
Retro interieur
Modern landelijk interieur
30x Eclectisch interieur

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate