Badkamertrends 2020


Badkamertrends 2020

De badkamer is en blijft een hele bijzondere ruimte in huis. Vroeger was persoonlijke hygiëne natuurlijk niet zo vanzelfsprekend als tegenwoordig. Pas in 1965 werd het verplicht dat elke nieuwbouwwoning in Nederland voorzien werd van een aparte badkamer. Sindsdien heeft de badkamer flinke ontwikkelingen meegemaakt, en is het niet meer weg te denken. Voor velen is het zelfs een echte ontspanningsruimte geworden. De ontwikkelingen blijven bovendien niet stilstaan. Trends komen en gaan. Ook dit jaar verwachten we weer een aantal hele leuke badkamertrends.

Ga jij binnenkort je nieuwe badkamer inrichten? Wij hebben de leukste en de nieuwste badkamertrends van 2020 voor je op een rijtje gezet!

1. Bijzondere tegelvormen

Badkamertegels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, kleuren en vormen. Hoewel de meeste mensen kiezen voor rechthoekige tegels, zien we ook steeds vaker andere bijzondere tegelvormen voorbij komen. In 2019 waren de zeshoekige hexagon tegels bijvoorbeeld enorm populair, die je zowel op de vloer als aan de wanden kunt gebruiken. In 2020 zullen deze bijzondere tegelvormen nóg vaker gebruikt worden. En niet alleen hexagon tegels, maar bijvoorbeeld ook andere geometrische tegels, schubbentegels of lantaarntegels.

badkamertrends 2020 hexagon tegels

2. Naadloze vloer- en wandafwerkingen

De populariteit van naadloze vloer- en wandafwerkingen groeit enorm. Dat hebben we de afgelopen jaren al gezien. Dit is niet alleen een badkamertrend, maar je ziet het ook vaak toegepast worden in de rest van de woning, zoals in de keuken, het toilet of zelfs in de woonkamer en slaapkamer. Grijze betonstuc en tadelakt zijn het populairst, maar er zijn nog veel meer leuke kleuren verkrijgbaar.

badkamertrends 2020 betonstuc

3. Messing accenten

Messing accenten in het interieur blijven super mooi. Gouden en koperen accenten kunnen op heel veel verschillende manieren een plekje krijgen in de badkamer. Denk aan messing deurgrepen, messing handdoekrekken of messing haakjes. En steeds meer merken hebben ook messing douchesets en kranen in hun collectie.

badkamertrends 2020 gouden kraan

4. Stalen douchewand

Staal blijft een belangrijk materiaalsoort in 2020. Dat zie je ook terug in de badkamer. Naast zwarte stoere staallook details, die bijvoorbeeld terugkomen in kranen, haken en bedieningspanelen, wordt er steeds vaker gekozen voor stalen douchewanden. De stalen douchewand is een verlengde van stalen deuren en stalen kozijnen. Doordat er steeds meer aanbod is, zijn de stalen douchewanden ook betaalbaarder geworden. Bekijk hier mooie inspiratie voorbeelden van badkamers met een stalen douchewand.

badkamertrends 2020 stalen douchewand

5. Tranquil dawn

Flexa heeft Tranquil dawn uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2020. Een mooie mintgroene kleurtint, die geïnspireerd is door de kleuren van het ochtendlicht, als verwijzing naar een rustige dageraad. Tranquil dawn geverfde muren zijn mooi, maar je kunt ook kiezen voor prachtige Tranquil dawn gekleurde wandtegels.badkamertrends 2020 tranquil dawn wandtegels

6. Planten

Een van de grootste badkamertrends in 2020 is biofiel ontwerp, dat zich vooral richt op het toevoegen van natuurelementen aan een ruimte. Het opnemen van elementen van de natuur in het interieur is op dit moment enorm en zal dat ook de komende jaren blijven. Een eenvoudige manier om natuurlijke elementen aan een badkamerontwerp toe te voegen, is door veel planten in de badkamer te plaatsen. Heb je een kleine badkamer? Je kunt enorm veel ruimte te besparen met verticaal tuinieren.

badkamertrends 2020 planten

7. Terrazzo

Terrazzo was een belangrijke trend in 2019 en zal ook in 2020 en daarna populair blijven. Porseleinen tegels van Terrazzo zijn geschikt voor badkamervloeren, muren, werkbladen en inloopdouches. Terrazzo is een mix van natuurstenen, cement en marmer die bijdragen aan zijn tijdloze en unieke uitstraling. Het is een duurzaam en hoogwaardig materiaal, waarmee je een tijdloze badkamer kunt inrichten.

badkamertrends 2020 terrazzo

8. Minimalistische verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen van badkamers, vooral als er geen ramen aanwezig zijn, die voor natuurlijke lichtinval zorgen. Verlichting in de badkamertrends van 2020 is zeer minimalistisch en lineair, waardoor andere elementen in de badkamer opvallen. Denk aan verlichting die in het plafond of meubels verborgen zijn, spiegelverlichting of minimalistische wandlampen.

badkamertrends 2020 verborgen verlichting

9. Smart badkamer

Een belangrijke woontrend is smart technologie, die ook wel demotica wordt genoemd. Steeds vaker worden elementen in een woning aan elkaar gekoppeld met als doel om de woning comfortabeler, veiliger en luxer te maken. Met moderne technologie is het bijvoorbeeld mogelijk om je bad vol te laten lopen via een app op je telefoon, terwijl je nog op de bank zit in de woonkamer. Wat dacht je van wc’s die automatisch doorspoelen als je opstaat. Er zijn tegenwoordig zelfs badkamerspiegels verkrijgbaar, waar je al je slimme apparaten op kunt aansluiten, het laatste nieuws mee kunt bekijken, en zien wie er voor de deur staat!

badkamertrends 2020 smart badkamerspiegel

10. Natuurlijke materialen en kleuren

We zijn met z’n alleen steeds vaker bewust dat we zuinig moeten zijn met het milieu. Dit heeft niet alleen effect op duurzame keuzes, zoals goede isolatie in huis, het scheiden van afval en het gebruik van led verlichting. Duurzaamheid heeft ook effect op de kleuren en materialen in huis. In de badkamer zullen we veel mooie natuurlijke materialen en kleuren zien terugkomen. Denk aan houten meubels, aardetinten, marmeren accenten etc.

badkamertrends 2020 natuurlijke materialen kleuren

4 Comments

 1. Monika Köcher Reply

  Waar zijn de badmeubels en producten op deze pagina verkrijgbaar?

  Mvg,

  Monika K

 2. Hi, waar is de terrazovloer te bestellen uit punt 7?

  Groet Sieneke

  • Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Hoor het heel graag 🙂

   Dank alvast!

   Groet, Janneke

  • Ooit antwoord gekregen van de redactie over fabrikant/type terrazzo vloer uit punt 7? Zou fijn zijn om dit te kennen ;). Fijne dag! Nico

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate