10x Computerkasten


Ben je op zoek naar een mooie computerkast voor in de woonkamer of thuiskantoor? Wij hebben een aantal leuke en praktische computerkasten voor je op een een rijtje gezet!

Computers en laptops zijn onmisbaar in huis. Iedereen heeft er minimaal één. Wat dat betreft is een computer tegenwoordig belangrijker dan een televisie. En net als de televisie zien de moderne computers en laptops er gelukkig steeds mooier uit, maar tóch wil je ze het liefst niet in het zicht hebben. Vooral niet als het gaat om de woonkamer of slaapkamer. Een computerkast kan de oplossing zijn, waar je de computer of laptop achter gesloten deuren kunt verbergen. We zijn benieuwd welke computerkasten jij het mooist vindt!

1. Witte houten computerkast

Deze computerkast vonden we bij De Troubadour Interieurs. Het is een mooie witte houten computerkast in landelijke stijl. Als de twee deuren gesloten zijn, lijkt het op een normale opbergkast, servieskast of een kledingkast. Dit komt ook vanwege het formaat van 100 cm breed en 180 cm hoog. Maar als je de deuren opent, is het meteen duidelijk dat het gaat om een computerkast. Het heeft meerdere brede planken, een groot vak waar een grote monitor in geplaatst kan worden, een uitschuifbaar bureaublad voor het toetsenbord, en twee handige lades. Hier te koop.

witte houten computerkast

2. Betonlook computerkast

Heb je een stoer industrieel interieur? Dan heb je natuurlijk ook een stoere computerkast nodig. Deze moderne computerkast ‘Secretaire Detroit’ van het merk Temehome is uitgevoerd in een stoere betonlook, gecombineerd met strakke zwarte deuren. Bovenaan de kast vind je een open vak, en daaronder bevindt zich het grote vak met een klapdeur. Vind je het wat? Hier te koop.

computerkast betonlook

3. Scandinavische computerkast

Ben je liefhebber van Scandinavische interieurs? Dan is deze mooie computerkast wellicht iets voor jou. Het is een moderne secretaire ‘Tenabo’ van het merk Mørteens. De kleur is wit met warme knoestige houten details. Naast een uitklapbaar bureau waar je aan kunt werken, is deze mooie computerkast ook voorzien van een grote lade en een grote opbergkast. Hier verkrijgbaar.

computerkast scandinavisch

4. IKEA HEMNES computerkast

IKEA heeft een aantal kasten die je als een computerkast kunt gebruiken. De HEMNES
secretaire is daar een mooi voorbeeld van. Een grote kast met een hoogte van maar liefst 189 cm. Naast veel opbergruimte heeft de kast ook een uitklapbaar bureau waar je met je laptop aan kunt werken. Je kunt er een beeldscherm in kwijt tot maximaal 17″. Hier verkrijgbaar in zwart en wit.

ikea computerkast hemnes

5. IKEA hack IVAR computerkast

Wist je dat je de populaire IVAR kasten van IKEA ook als computerkast kunt gebruiken. Je moet er wel een beetje creatief voor zijn. Onderstaande IKEA hack vonden we bij Jaymee Srp, een ontwerper uit Noord-Californië met een voorliefde voor minimalistisch design, grafische patronen en frisse kleurenpaletten. Toen zij op zoek was naar een mooie computerkast voor in de keuken, besloot ze voor de IKEA IVAR kast te gaan, die ze heel eenvoudig heeft verbouwd tot een volwaardige computerkast waar haar grote Apple iMac in past. Klik hier om te zien hoe ze dat heeft gedaan.

ikea hack ivar computerkast

6. Computerkast maken

Het is best een uitdaging om een mooie computerkast te vinden die helemaal voldoet aan jouw persoonlijke wensen en eisen. Het kan daarom ook een goed idee zijn om je eigen computerkast te maken. Deze DIY computerkast van Karwei is daar een mooi voorbeeld van. Een grote houten computerkast die volledig blauw is geverfd. Als je de twee grote deuren opent, dan heb je een soort eigen werkstation met een bureau met plek voor je computer en handige plankjes. Super leuk, toch?

computerkast maken

7. Transparante computerkast

Deze computerkast behoort tot onze favorieten. Het ontwerp is gerealiseerd door ontwerper Juhui Cho, die de computerkast ‘Forming the Border’ heeft genoemd. Het mooie houten frame laat zien dat het een kwalitatief hoge meubel is. Maar het meest bijzondere zijn de transparante PVC platen waarmee de kast is afgewerkt. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar ze zorgen er ook voor dat het natuurlijk licht door de kast heen kan. Love it! Als je meer informatie wilt over dit ontwerp, dan kan je een mailtje sturen naar juhui8887@naver.com.

transparante computerkast

8. Grenen computerkast

Deze mooie computerkast hebben we gevonden bij Meubelmakerij Grenenhoeve. Een grote volwaardige computerkast van bijna twee meter hoog en 120 cm breed. Het is gemaakt van grenenhout en heeft een echte antieke uitstraling. Bovenaan de twee grote deuren zijn twee kleine raampjes verwerkt. De meubelmakerij biedt ook de mogelijkheid om de kast volledig op maat te maken, waarbij je zelf kunt kiezen uit verschillende opties, zoals poten en plinten, lijsten, deuren en deurbeslag. Klik hier voor meer informatie.

grenen computerkast

9. Vaste computerkast met schuifdeur

Wil je de dat de computerkast perfect in jouw interieur integreren? Dan kan je er ook voor kiezen om een vaste computerkast te maken. Hieronder zie je het perfecte voorbeeld, waarbij een inbouwkast gerealiseerd is en ingericht is als een volwaardige werkplek. Naast een breed bureau waar de computer op geplaatst kan worden, vind je aan de muur meerdere open wandplanken. Handig voor bijvoorbeeld documenten en mappen. Het mooiste is dat de computerkast volledig afgesloten kan worden met een stoere schuifdeur.

vaste computerkast schuifdeur

10. Trapkast

Heb jij een woning met een trap? Dan is de kans groot dat je ook een trapkast hebt. De meeste mensen gebruiken de trapkast als berging of voorraadkast, maar de trapkast kan je ook heel leuk inrichten als vaste computerkast. Als het groot genoeg is, zou je het zelfs als een compact thuiskantoor kunnen inrichten. Maak het dicht met een deur of laat het open zoals onderstaand voorbeeld.

computerkast trapkast

Bekijk ook:
Open werkplek met string kast
10x Zwevende TV meubel
20x Wandbureau inspiratie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate