Een boekenkast op maat laten maken


Je hebt thuis vast meer boeken dan je op een mooie manier kunt opbergen. Of een verzameling mooie boeken die een beter lot verdienen dan op zolder opgeborgen te worden achter een schuifkast. In dat geval biedt een op maat gemaakte boekenkast uitkomst. Door betrekkelijk weinig ruimte op te offeren creëren je de mogelijkheid om enorm veel opbergruimte te creëren.

Goed voorwerk

Voordat je een boekenkast op maat laat maken door een aannemer of timmerman moet je goed eerst te raden gaan wat je exact wilt. Alleen op die manier heb je er uiteindelijk het meeste plezier van. Bij het bepalen van de juiste afmetingen kun je rekening houden met overige meubels in dezelfde ruimte of je beslist om het een met het ander te combineren, bijvoorbeeld door een boekenkast te combineren met een tv meubel om op die manier het maximale uit jouw beschikbare ruimte te halen.

De juiste formaten voor een boekenkast

De diepte en hoogte zijn uitermate belangrijk voor je nieuwe boekenkast. Benut je de hele breedte en hoogte van de kamer? Of juist een deel ervan? Wanneer je het vermoeden hebt in de toekomst van indeling te willen wisselen doe je er goed aan om verstelbare planken te gebruiken. Zo kun je ook na de oplevering van de boekenkast experimenteren en zoeken naar de juiste indeling die bij het moment past. Doorgaans is de diepte van de boekenkast zo’n 30 cm – 40 cm.

Tip, als je de volledige hoogte benut is het handig om een trap mee te nemen in het ontwerp. Dat kan een losse trap zijn maar ook een trap die via een rails is bevestigd aan de boekenkast.

Verschillende boekenkasten

Een boekenkast op zolder, als scheidingswand, als tv meubel. Verwerkt in de muur of als scheidingswand. De mogelijkheden zijn legio maar hebben allemaal dezelfde functie. Je collectie boeken de presentatie geven die zij verdienen. Welke variant bij jou in jouw huis past weet jij als geen ander.

Mocht je overwegen om een boekenkast op maat te laten maken wens ik je heel veel succes. Tot slot vind je hier enkele voorbeelden van verschillende boekenkasten.

boekenkast op maat boekenkast op maat boekenkast op maat boekenkast op maat boekenkast op maat boekenkast op maat

boekenkast op maat

2 Comments

  1. Pingback: 15x Boekenkast in de woonkamer | HOMEASE

  2. Pingback: Grote kast aan de muur boven de trap | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate