Éénkamerhotel Vipp Pencil Case in Kopenhagen


Altijd al eens een heel hotel voor jezelf te hebben tijdens je citytrip? Dat kan nu in Kopenhagen in het Éénkamer hotel Vipp Pencil Case. Het bijzondere hotel heeft slechts – beschikbaar in de voormalige potloodfabriek in Islands Brygge. Recht tegenover de brug van het stadscentrum van Kopenhagen strekt het gebied van Islands Brygge zich uit langs het kanaal van Kopenhagen. Hier heeft Vipp zijn 5e éénkamerhotel geopend in een Bauhaus-geïnspireerd gebouw uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

Hotel voor designbewuste reizigers

Het 90 vierkante meter grote hotel – toepasselijk Vipp Pencil Case genoemd – bevindt zich op de begane grond van de fabriek en is toegankelijk via een zonovergoten binnenplaats.

Dit is een van de zes horecaruimtes die Vipp heeft opgericht voor designbewuste reizigers – andere zijn onder meer Vipp Shelter, een prefab-hut aan de oevers van het meer Immeln in Zweden, en Vipp Farmhouse, een 18e-eeuwse woning gelegen in een landelijke zak van het Lolland-eiland in Denemarken.

eenkamerhotel vipp pencil case in kopenhagen

Het interieur van Vipp Pencil Case is het werk van de Deense ontwerper Julie Cloos Mølsgaard, die een jaar lang een neutrale maar warme ruimte heeft samengesteld die volgens haar comfortabel in de industriële omgeving zat. De Deense ontwerpster heeft de open keuken en eetkamer, de slaapkamer met tweepersoonsbed en de badkamer veranderd in een tactiele behandeling die klaar is om designbewuste bezoekers tegemoet te komen.

eenkamerhotel vipp pencil case in kopenhagen

Luxe moderne keuken

In het hart van de hotelkamer is een lichte woon- en eetkamer gecreëerd. Aan de ene kant ligt een poedergrijze editie van Vipp’s V1-keukensuite, waar gasten worden uitgenodigd om hun eigen maaltijden te ritselen.Door te spelen met een palet van samengestelde natuurlijke tinten die variëren van beige tot warm grijs, bevordert de ruimte een warmte die wordt weerspiegeld in de kamerhoge gordijnen van Kvadrat die zowel de fabrieksvitrines als de warmgrijze Vipp-keuken bedekken.

Aan de andere kant van de ruimte is de ronde eethoek ingericht. Daar vind je een een grote ronde eettafel van eikenhout met een Jura stenen aanrechtblad en een aantal opbergkasten met extra servies en kookgerei. Rondom de eettafel vind je maar liefst acht mooie bijpassende eetkamerstoelen.

moderne lichtgrijze vipp keuken wandlampen

Studio of atelier vol mooie spullen

Geweven manden, keramische vazen en hedendaagse kunstwerken zijn overal als decoratie gestippeld. Vipp Pencil Case is dan ook geen geen doorsnee hotelkamer – meer een studio of atelier – het roept een artistieke sfeer op en zorgt voor een zeldzame rust in het hart van de Deense hoofdstad.

Een reeks hoge schuifdeuren kan naar achteren worden geschoven om de slaapkamer te onthullen, die is aangekleed met een paar bijzettafels met marmeren blad en een dikke witte zitpoef. Licht dat door de grote ramen in crittal-stijl stroomt, wordt gedempt door kamerhoge Kvadrat-gordijnen.

eenkamerhotel vipp pencil case in kopenhagen slaapkamer schilderijen

Houten vloer

De houten vloerdelen die hier en in de rest van de hotelkamer te vinden zijn, zijn bedoeld om te knipogen naar de materialiteit van Viking-potloden en naar het feit dat het gebouw ooit ook dienst deed als showroom voor het houten vloerenmerk Dinesen. Door het het hotel is de sfeervolle warme houten vloer gecombineerd met strak afgewerkte witte wanden en plafonds. De kamer heeft ook een strakke doucheruimte die bijna volledig is bekleed met gitzwarte tegels.

De originele kluis uit het fabrieksverleden is intact gehouden. Nu heeft het een nieuw doel gevonden in het beschermen van de persoonlijke waarden van gasten.

kledingrek in slaapkamer

ronde eettafel natuurstenen blad

Supper club

Naast Vipp Pencil Case heeft Vipp de deur geopend naar een supper club. In een huiselijke ruimte van 400 vierkante meter creëert een stoet van befaamde chef-koks van over de hele wereld supperclub-dinerservaringen voor maximaal 26 gasten aan een lange tafel met direct uitzicht op de keuken.

EUR 1.000,00 voor 2 nachten, max 2 volwassenen

Fotografie: Rasmus Hjortshøj

Bekijk ook:
Het mooie sexy hotel toilet van Meg!
Surfrider hotel in Malibu
Dit is het kleinste hotel van Antwerpen!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate