Geef je keuken een makeover met deze vijf tips!


Door de omstandigheden besteden we tegenwoordig meer tijd in huis dan een jaar geleden. Wanneer je vaker in huis bent, wordt je vaker geconfronteerd met de inrichting en indeling van je woning. Wellicht ben je daardoor niet meer tevreden, of wil je graag iets nieuws proberen om je woning er weer als nieuw uit te laten zien. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om dit te bewerkstelligen.

Begin met de keuken

De keuken is een van de ruimtes waar je misschien wel de meeste tijd in doorbrengt, vooral als je thuis werkt. Je maakt er je ontbijt, lunch en avondeten, maar misschien ook wel wat tussendoortjes. Wellicht eet je deze maaltijden ook in de keuken. Daarom vind je het misschien wel interessant om als eerst de keuken aan te pakken. Hieronder volgen een aantal tips om je keuken een make-over te geven.

1. Een nieuw werkblad

Het werkblad is vaak de eyecatcher van de keuken, omdat het vaak vrij groot is en het eerste is dat mensen zien wanneer ze de keuken binnenlopen. De mogelijkheden zijn oneindig als het gaat om werkbladen. Houd je van een betonlook, of toch liever marmer? Je kunt er ook voor kiezen om je werkblad zelf te schuren en schilderen. Dat scheelt weer in de kosten en zo kun je zonder te veel uit te geven toch het effect van een hele nieuwe keuken creëren.

keuken makeover tips natuurstenen werkblad

2. Schilder de keukendeurtjes

Naast het werkblad kunnen de keukendeurtjes een grote invloed hebben op de uitstraling van je keuken. Wanneer je een donkere keuken hebt, kun je ze bijvoorbeeld wit schilderen, of andersom. Als je de keuken net iets wat meer eigen wil maken, kun je voor een meer unieke kleur gaan, zoals bijvoorbeeld mintgroen of lichtroze.

keuken makeover tips deurtjes schilderen

3. Achterwand

Het is misschien niet iets waar je als eerst aan zou denken, maar een glazen keuken achterwand kan erg veel doen voor je keuken. Een glazen keuken achterwand is niet alleen functioneel tegen spatten, maar het laat je keuken er een stuk moderner uitzien. Je kunt een glanzende glazen keuken achterwand aanschaffen, maar ook een matte. Het ligt er maar net aan wat jouw voorkeur heeft. Een glanzende glazen keuken achterwand reflecteert, waardoor de keuken er groter uit kan zien. Maar een matte keuken achterwand geeft weer een wat rustigere uitstraling.

keuken makeover tips achterwand kleur verven

4. De overige muren

Naast de achterwand kun je de andere muren behangen of schilderen. Een mooi behang kan je keuken er al heel anders uit laten zien. Er zijn oneindig veel mooie of unieke patronen te vinden, waardoor je jouw keuken kunt personaliseren. Daarnaast kun je er voor kiezen om een (deel van de) muur te behangen of schilderen met krijt behang of -verf, waar je boodschappen of andere leuke dingen op kunt schrijven.

keuken makeover tips blauwe muur

5. Accessoires

De laatste tip om je keuken een makeover te geven is misschien wel het eenvoudigst: verander de accessoires. Een mooi koffiezetapparaat, een broodrooster met een knallende kleur of wat planten kunnen de keuken er ook al heel anders uit laten zien.

keuken makeover tips mooie koffiemachine

Bekijk ook:
Keuken met een andere kleur plint
15x Industriële keuken ideeën
15x Keukeneiland
Woonkeuken

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate