20x Halloween decoratie ideeën


Op zoek naar leuke Halloween decoratie ideeën? Zoek niet verder. Wij hebben namelijk de leukste en de engste ideeën voor je op een rijtje gezet, waarmee jij indruk kan maken op alle kinderen en ouders in jouw straat en buurt!

Halloween werd voorheen vooral in landen als de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland gevierd. Maar de engste feestdag van het jaar wordt ook steeds populairder in Europa. Ook in Nederland beginnen we het leuker en leuker te vinden om het te vieren. Op 31 oktober is het weer zo ver. Iedereen, zowel kinderen als volwassenen, verkleden zich in de avond op de meest leuke, enge en creatieve manieren. Ze bellen of kloppen bij huizen in de buurt aan en roepen trick or treat als de deur open gaat, in de hoop dat ze iets lekkers krijgen.

Doe jij dit jaar ook mee? Leuk! Wij hebben de meest creatieve en leuke Halloween decoratie ideeën voor je op een rijtje gezet om jouw huis binnen en buiten te versieren.

1. Griezelige voortuin

Creëer een griezelige voortuin met een laag mos op de grond, spinnenwebben en beestjes en een enge boomstam op de deur. Gebruik schilderstape om bruin kraftpapier op de deur te plakken en maak gleuven voor het handvat en de klopper. Knip ogen en een mond uit zwart bouwpapier, en plak het met plakband of lijm ze op het kraftpapier. Voor de houtnerf: neem witte hobbyverf en teken eerst gebogen lijnen rond de gelaatstrekken en vervolgens verticaal op de deur. Plaats geconserveerd groen mos langs de randen van de voordeur.

Halloween decoratie ideeën griezelige voortuin

2. Enge oranje vuilniszakken

Heb je geen zin om grote pompoenen te kopen? Koop dan grote oranje vuilniszakken en vul deze bijvoorbeeld met bladeren. Knoop het aan de bovenkant goed dicht, en knip enge gezichten uit op zwart papier. Creeer enge gezichten, door de ogen, de neuzen en de monden op de vuilniszakken te plakken. Waar kan je oranje vuilniszakken kopen? Hier!

Halloween decoratie ideeën enge oranje vuilniszakken

3. Stoelspook

Drapeer een wit laken over een eetkamerstoel. Knip ogen en mond uit van zelfklevend zwart vilt en plak ze op hun plaats, zodat er een spook ontstaat. Ga zitten … als je durft!

Halloween decoratie ideeën spook-stoel

4. Pompoen voordeur

Dit idee is niet alleen erg leuk, creatief en eng – het is ook nog eens heel eenvoudig te realiseren. Volg onderstaande stappen voor het maken van je eigen pompoen voordeur.

  1. Knip oranje inpakpapier in het formaat van je voordeur en plak het met plakband aan je voordeur.
  2. Leg goud glitterpapier met de beeldzijde naar beneden en gebruik een liniaal om een oog (een driehoek met zijden van 30 cm), een neus (een driehoek met zijden van 25 cm) en een scheve glimlach te tekenen.
  3. 4. Knip het gezicht uit, en plak ze vast zoals afgebeeld op de foto.
  4. That’s it!

halloween decoratie ideeën pompoen voordeur

5. Voordeur dichttimmeren

Timmer je voordeur dicht! Nee, niet echt natuurlijk, anders kom je er zelf niet meer in en uit. Creëer planken met grote vlakken karton in verschillende formaten. Schrijf met zwart verf of met dikke zwarte stiften enge teksten op de stukken karton, en plak het vervolgens op een nonchalante manier op je voordeur. Om het nog enger te maken, zou je de deur ook kunnen decoreren met spinnenwebben. Deze zijn hier verkrijgbaar.

halloween decoratie ideeën voordeur dichttimmeren

6. Sinaasappel monsters

Alles wat oranje is, kan potentieel als Halloween decoratie gebruikt worden. Hieronder vind je een super leuk en eenvoudig idee. Teken met een dikke zwarte stift monstergezichtjes op sinaasappels, en stapel deze op elkaar op een groot bord. Dit kan je in de voortuin plaatsen op de vloer, tafeltje of krukje. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook op de vensterbank plaatsen bij het raam. Om ervoor te zorgen dat het goed zichtbaar is van buitenaf, zou je er een enge kaars bij kunnen plaatsen.

halloween decoratie ideeën sinaasappel monsters

7. Skelet op schommelstoel

Heb je nog een oude schommelstoel? Verplaats deze dan naar je voortuin. Je kunt de schommelstoel op verschillende manieren decoreren. Met spinnenwebben bijvoorbeeld of plaats er een grote pompoen op. Wil je het echt heel eng maken? Zet er dan een skelet op. Waar koop je een skelet? Hier!

halloween decoratie ideeën skelet op schommelstoel

8. Spinnenweb maken

Hoe onschuldig en klein ze ook zijn, spinnen en spinnenwebben zijn voor vele super eng. Daarom mogen deze natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Spinnenwebben kan je heel eenvoudig zelf maken met stokjes, touw of wol. Klik hier om te zien hoe je heel eenvoudig een grote spinnenweb kan maken op de muur of op een grote lijst.

halloween decoratie ideeën spinnenweb maken

9. Slinger met vleermuizen

Wat voor spinnen geldt, geldt ook een beetje voor vleermuizen. Dit komt ook een beetje doordat we ze hier niet zo vaak kunnen zien. Daarom vinden we dit idee zo leuk – een slinger met vleermuizen. Leuk om ze bijvoorbeeld bij het raam of aan de voordeur te hangen. Klik hier om deze leuke vleermuis patronen te downloaden. Print het uit, knip het uit en maak ze vast aan een stuk touw of wol.

halloween decoratie ideeën slinger met vleermuizen

10. Nep spinnen

Spinnenwebben kan je eenvoudig zelf maken met touw of wol. De spinnen zelf zijn iets lastiger. Het goede nieuws is dat je ze gewoon kunt kopen. En ze zijn gelukkig niet duur. Leuk voor aan de door jou gemaakte spinnenweb of bijvoorbeeld aan een planthanger zoals op onderstaande foto. Klik hier voor goedkope nep spinnen.

halloween decoratie ideeën nep spinnen

11. Zwarte planten en bloemen

Kleurrijke bloemen en planten zijn natuurlijk niet zo eng. Dat verandert als ze helemaal zwart worden, inclusief de plantenpot. Dit kan je eenvoudig doen met zwart spuitbus verf. Wil je zeker weten dat ze niet bederven? Koop dan kunstplanten en -bloemen.

halloween decoratie ideeën zwarte planten bloemen

12. Takken in pompoenen

Pompoenen zijn een absolute musthave tijdens Halloween. De enge gezichten zijn standaard, maar je kunt het nog net iets enger maken, door er grote kale takken in te prikken. Om het Halloween plaatje compleet te maken, zet je er ook een nep kraai in. Een enge nep kraai kopen? Hier verkrijgbaar.

halloween decoratie ideeën takken in pompoenen

13. Zwevende spoken

Laat de buurt weten dat je huis het meest spookt in de straat. Maak deze griezelige spoken die je in je voortuin kunt ophangen. In eerste instantie lijkt het een lastige klus, maar het valt eigenlijk heel erg mee. Vind je het leuk om ermee aan de slag te gaan? Klik hier voor de volledige handleiding.

Halloween decoratie ideeën zwevende spoken

14. Halloween krans

Verlicht een donkere Halloween avond met een griezelige gloeiende krans. Dit doe-het-zelf-project kan geesten wegjagen, maar het prijskaartje en de tijdsbesteding van het project zijn redelijk vriendelijk. Het enige dat je nodig hebt, is een in de winkel gekochte krans, zwarte spuitverf en LED-lichtslingers. Spuit gewoon de krans met een spuitbus en bevestig vervolgens de lichten. Zo simpel is het. Voor een griezeliger Halloween-krans, versier je deze met nep spinnen, vleermuizen of andere enge wezens. Klik hier voor de volledige handleiding.

halloween decoratie ideeën krans

15. Kampvuurtje met skeletten

Het lijkt erop dat er iemand verdwaald is in het bos. Gelukkig weten deze kampeerskeletten nog steeds hoe ze plezier moeten hebben. Boots een kampvuur na met rode en gele slingers van crêpepapier die aan een doos ventilator zijn bevestigd. Omring de ventilator met boomstammen, rotsen en een tent voor een echte kampeerlook.

halloween decoratie ideeen kampvuur skeletten

16. Skelet als gastvrouw

Sommige gastvrouwen houden er zo van om snoepjes uit te delen met Halloween, dat ze het niet kunnen opgeven – zelfs niet nadat ze zijn overleden. Deze verfijnde skeletdecoratie op een standaard maakt een pittige eerste indruk bij de voordeur. De verstelbare armen vormen de steun voor een met zoet beladen dienblad dat aan haar handen is vastgelijmd.

halloween decoratie ideeën skelet gastvrouw

17. Enge papieren lantaarns

Dit Halloween decoratie idee voor buiten is zo eenvoudig – en de kinderen zullen het geweldig vinden om bij dit project te helpen. Versier een aantal papieren zakken met stickers, verf, plakband en vinyl en plaats ze voor het raam of op een tafeltje in de voortuin op een rij om de trick-or-treaters te verwelkomen. Plaats er waxinelichtjes op batterij in. Klik hier voor de volledige handleiding.

halloween decoratie ideeën enge papieren lantaarns

18. Giftige lekkage met spinnen

Giftig is het niet: deze “plas” – bedoeld om eruit te zien als een giftige lekkage – is eigenlijk verharde witte lijm. Omlijn een gewenste vorm op een melamine plaat; opvullen met lijm en laten drogen. Gebruik een lettertype naar keuze, zet een “gif” -etiket en plak dit aan op lege fles. Verwijder de gedroogde lijmplas van de melamine, plaats deze en de fles waar gewenst. Bevestig nep spinnen met meer lijm. Voeg deze enge Halloween decoratie toe aan je voortuin.

halloween decoratie ideeën giftige lekkage spinnen

19. Enge armen, handen en voeten

Dit idee is geweldig, omdat je het overal kan toepassen. Op de foto hieronder hebben ze uitgeknipte zwarte armen, handen en voeten aan de binnenkant van een garagedeur geplakt. Maar dit idee kan je ook toepassen bij het raam of bij de voordeur met een raam.

halloween decoratie ideeën enge armen handen voeten

20. Slangen onder deurmat

Slangen blijven enge beesten, die je niet zomaar op straat ziet hier in Nederland. Jij kan daar verandering in brengen door nep slangen onder je deurmat te plaatsten tijdens Halloween. Klinkt dit als een goed idee?Klik hier om een set van 12 nep slangen te kopen.

halloween decoratie ideeën slangen onder deurmat

Bekijk ook:
20x Kerstdecoratie ideeën
Paasdecoratie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate