Het interieur van dit herenhuis is ontworpen met respect voor gezondheid van mens en milieu


Ben je liefhebber van interieurs met mooie natuurlijke kleuren en materialen? De kans is groot dat dit herenhuis in Londen heel dicht bij jouw droomhuis komt! De meubels en afwerkingen in dit huis, ontworpen door interieurstudio House of Gray, zijn gekozen vanwege de gezondheid van de bewoners en de gezondheid van de planeet. Kijk snel verder en droom weg van dit prachtige interieur, ontworpen door House of Gray.

Voor de gezondheid van mens en milieu

Het herenhuis met drie verdiepingen is gelegen in Highgate in Londen, met een prachtig interieur met een palet van natuurlijke keuren en zachte texturen, is volgens Louisa Gray, de oprichter van interieurstudio House of Gray, geleid door ‘circulaire salutogene ontwerpprincipes’.

Dit betekent dat het hoopt afval en vervuiling tegen te gaan, als een manier om toe te werken naar een circulair economisch systeem. Salutogesis verwijst ondertussen naar een medische benadering die gericht is op het vergemakkelijken van gezondheid in plaats van simpelweg op het bestrijden van ziekte.

mooie witte bank ronde vorm

In overeenstemming hiermee is elk materiaal en elke hulpbron die de studio heeft gebruikt, onderzocht op de impact ervan op de menselijke en ecologische gezondheid tijdens de productie, het gebruik en nadat het is weggegooid.

We vinden niet langer alleen maar ontwerpoplossingen, ons werk is er nu op gericht om het probleem helemaal uit de wereld te helpen.

Omdat ze niet in staat was om mooie, eigentijdse meubels te vinden die gemaakt waren met behulp van duurzame productieprocessen en natuurlijke materialen, gaf de ontwerper kunstenaars en meubelmakers zoals de Britse meubelontwerper Sebastian Cox de opdracht om op maat gemaakte stukken voor het project te produceren.

het interieur van dit herenhuis is ontworpen met respect voor gezondheid van mens en milieu

Ik kan nooit echt vinden wat ik zoek, dus bij House of Grey zijn we begonnen met het creëren van dingen voor onszelf en voor mensen die vinden dat er een inherent gebrek aan keuze is als het gaat om het vinden van interieurstukken met integriteit die hun beide vertegenwoordigen – stijl en waarden.

Zo heeft Sebastian Cox een hoofdbed met bijpassende bijzettafels ontworpen, evenals een kledingkast en onderkast gemaakt van prachtige materialen zoals gezwart eiken- en zwart essenhout, waarvan de ontwerper beweert dat ze de luchtvochtigheid kunnen matigen en de luchtkwaliteit binnenshuis kunnen verbeteren. Het interieur van de kledingkast is gemaakt van cederhout, een natuurlijk bestrijdingsmiddel dat motten kan afstoten.

mooie op maat gemaakte schuifdeur inbouwkast

maat kast houten schuifdeuren

Zulke doordachte details culmineren in een voortdurende tevredenheid in een ruimte die de gezondheid van de mens verbetert bij dagelijks gebruik. Het beddengoed en de matras zijn geleverd door de Britse fabrikant NaturalMat en zijn volgens het merk volledig gemaakt van biologisch afbreekbare materialen.

Het hoofdbed is gestoffeerd met vezels van kokosnootschil, ook bekend als kokos, die zijn gecoat met natuurlijke latex om een ​​verende vulling te creëren.

slaapkamer bauwerk muurverf groen hoofdbord

De op maat gemaakte keuken is het hart van het huis – een ontwerp van House of Grey in samen werking met Blakes London. Massief klassiek verouderd Frans eiken vloeren en op maat gemaakte handgemaakte eigentijdse kasten met frontplaat in zinkmetaal patina. Let ook op de mooie kleine geribbelde details van het rondvormgie eiland met verborgen kasten.⠀⠀

mooie luxe keuken ronde vorm eiland

Bauwerk muurverf in de slaapkamer

De muren van de slaapkamer zijn bewerkt met het natuurlijke kalkverf van het Duitse merk Bauwerk, in een kleur die is ontwikkeld in samenwerking met House of Grey, als onderdeel van een nieuwe collectie die later wordt gelanceerd. Het is gemaakt met een verscheidenheid aan natuurlijke ondergronden, waaronder klei, steen, krijt, leisteen en kalksteen, en gekleurd met natuurlijke pigmenten zoals oker.

Deze natuurlijke kalkverf biedt een gezond alternatief voor algemeen verkrijgbare verven op chemische basis. Het is vrij van gifstoffen en vluchtige organische stoffen (VOC’s), waardoor je muren kunnen ademen in combinatie met andere natuurlijke bouwmaterialen zoals klei.

Leestip: Limewash verf

natuurlijke kleuren slaapkamer groen hoofdbord

We zijn geëvolueerd naar een plek waar we ervoor kiezen om te werken met materialen en hulpbronnen die goed zijn voor de menselijke gezondheid en een positieve ‘cradle to cradle’-impact hebben op de planeet.

Tadelakt muren in de badkamer

De badkamermuren zijn gemaakt van een op kalk gebaseerd gipsoppervlak genaamd tadelakt, dat waterdicht is gemaakt met een zeepoplossing. Traditioneel gevonden in de Marokkaanse architectuur, geeft het 80 procent minder CO2 af tijdens de productie dan vergelijkbare cementgebaseerde afwerkingen. En het meeste CO2 dat wordt gegenereerd, wordt opnieuw opgenomen door de kalk terwijl het uithardt.

betonlook bad tadelakt badkamer

marmeren fonteintje gouden kraan sifon toilet

ovalen spiegel badkamer gouden kraan

Het bad en de gootsteen bestaan ​​uit een natuurlijke pleister gemaakt van zand, ongebakken klei, pigmenten en mineralen, terwijl House of Grey in het toilet een tweekleurige wandafwerking van kleipleister gebruikte van Clayworks in de kleuren Moon Tonal en Buff. Volgens het merk heeft de natuurlijke klei geen VOS-uitstoot, een laag gehalte aan koolstof en is volledig recyclebaar.

Fotografie is door Michael Sinclair.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate