Hoe kies je de beste traplift?


Het met zorg samengestelde interieur krijgt een onverwachte aanvulling; er is een situatie ontstaan waardoor de aanschaf van een traplift noodzakelijk is. Wat zijn dan de mogelijkheden? Is het mogelijk om de traplift op te laten gaan in het interieur?

Er moet een traplift in huis komen. En snel ook. Dat betekent in veel gevallen dat jullie zijn geconfronteerd met een verdrietige situatie. Eén van je naasten, of misschien wel jijzelf, heeft een aandoening waardoor zelfstandig traplopen niet meer mogelijk is. In korte tijd komt er veel op jullie af. Gelukkig wordt de last eerlijk verdeeld over de familieleden. Natuurlijk, de traplift is er vooral om diegene die moeite heeft met traplopen te ontzien, maar als het even kan zou het ook fijn zijn als deze zoveel mogelijk matcht met het interieur. Dat moet in veel gevallen lukken.

Stoelbekleding
De traplift van tegenwoordig lijkt in niets meer op de opvallende gevaartes van vroeger. Veel trapliften zijn zeer compact vormgegeven en volledig inklapbaar op de momenten dat hij niet wordt gebruikt. Bij een aantal modellen is er keuze uit een tiental kleuren voor de stoelbekleding: bij elk interieur een bijpassende stoel. De ultradunne rail valt nauwelijks op. Dankzij de Reverse Drive Technology kan de stoel ook achteruitrijden. Een techniek die vooral van pas komt op een smalle trap.

hoe kies je de beste traplift stoelbekleding

Tweedehands traplift
Wat de beste keuze is voor in jouw huis, bepaal je samen met de adviseur. Tijdens een huisbezoek inventariseert hij of zij jullie wensen en brengt de trapsituatie gedetailleerd in kaart. Een traplift is een kwaliteitsproduct met een lange levensduur. Veel modellen krijgen daarom een tweede leven. Voor herplaatsing wordt de traplift gereviseerd en slijtagegevoelige onderdelen vervangen. De aanschaf van een tweedehands traplift kan voor de portemonnee een zeer aantrekkelijke optie zijn.

Bekijk ook:
De mooiste senioren slaapkamer!
Een open trap dicht maken
Netten als trap balustrade

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate