Houten jaloezieën


Houten jaloezieën kopen voor je huis biedt verschillende voordelen. Naast dat ze er super mooi uitzien, zijn houten jaloezieën ook isolerend, zorgen ze voor de perfecte privacy in huis, ze zijn onderhoudsvriendelijk en vooral erg duurzaam. Niet voor iets zijn houten jaloezieën een populaire keuze voor de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten. Om je hierbij te helpen, vind je op deze pagina alle informatie die je nodig hebt voordat je houten jaloezieën gaat kopen. Kijk snel verder!

Raamdecoratie heb je natuurlijk in heel veel verschillende soorten, stijlen, kleuren en materialen. Naast gordijnen, shutters, plissegordijnen en rolgordijnen, zijn jaloezieën absoluut één van de populairste keuzes. En jaloezieën zijn ook weer verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, waarbij aluminium, PVC en houten jaloezieën het populairst zijn. Vanwege de looks van hout, krijgen houten jaloezieën vaak de voorkeur. Maar naast de mooie natuurlijke uitstraling, bieden houten jaloezieën ook andere fijne voordelen.

zwarte houten jaloezieen slaapkamer

Natuurlijk mooi en warm

Laten we beginnen met de looks van houten jaloezieën – dat is immers tóch hetgeen waar de meeste mensen voor vallen. Houten jaloezieën voegen architectuur en stijl toe aan bijna elk raam. Daarom zijn ze vooral een ideale keuze in nieuwbouwwoningen, waar alles strak en recht toe recht aan is. Houten jaloezieën hebben vaak ook een ingebouwde ook, waardoor het lijkt alsof ze een onderdeel van de structuur van het huis zijn. De warmte van het hout kan dimensie en sfeer toevoegen in elk interieur en elke stijl. Of je nou een strak modern interieur hebt, landelijk interieur of een stoer industrieel interieur.

houten jaloezieen hoog raam

Mogelijkheden

Bij het kopen van houten jaloezieën, zijn er een aantal keuze die je moet maken, namelijk de kleur, de breedte van de lamellen en de ladderband.

Kleur

Bij houten jaloezieën denk je wellicht meteen aan naturel hout. Misschien wel de grootste aantrekkingskracht van naturel houten jaloezieën is hun tijdloze karakter. Ze hebben een klassieke look met veel natuurlijke schoonheid, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor elk huis. Je kunt kiezen uit verschillende soorten houten, zoals eikenhout, beukenhout, essenhout of walnoothout.

Maar naast naturel hout, zijn houten jaloezieën ook verkrijgbaar in effen kleuren. Populaire effen kleuren zijn bijvoorbeeld bruin, zwart, wit of grijs. Ondanks dat ze effen zijn, is de natuurlijke houtnerf wel altijd zichtbaar, waardoor je die mooie natuurlijke uitstraling hebt.

houten jaloezieen woonkamer

Breedte van de lamellen

De breedte van de lamellen van de houten jaloezieën is ook iets dat ke kunt kiezen. De meest voorkomende opties zijn respectievelijk 25 mm, 35 mm en 50 mm. Lamellen van 50 mm zijn over het algemeen de meest gekozen optie. Voor de meeste mensen is dit hun keuze, omdat een jaloezie met lamellen van 50 mm de helft minder heeft dan een met lamellen van 25 mm, wat betekent dat wanneer de lamellen open zijn, het een veel duidelijker zicht naar buiten biedt.

Grote lamellen kunnen er echter een beetje onevenredig uitzien op hele kleine ramen, en daarom is het aan te raden om je keuze voor de breedte van de lamellen, afhankelijk van het raam. Kleinere lamellen kiezen voor kleinere ramen en grotere opties voor grotere.

Dat gezegd hebbende – dit is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak, zowel wat betreft het uiterlijk dat u wilt als het soort zicht dat je door het raam wilt behouden wanneer de jaloezieën is neergelaten maar de lamellen open zijn.

moderne houten jaloezieen

Prijs

Een andere belangrijke vraag is natuurlijk wat houten jaloezieën kosten. Als je een kort onderzoekje doet op het internet, zal je snel merken dat de prijzen sterk uiteenlopen. We raden aan om voor een partij te kiezen die direct vanuit de fabriek geleverd krijgt, waar de prijzen vaak het voordeligst zijn. De prijzen van de houten jaloezieën bij 123jaloezie.nl beginnen al vanaf 58 euro. Voor een raam van 1500x2000mm kost een houten jaloezie tussen 180 en 220 euro.

Ladderband of ladderkoord

De lamellen van de houten jaloezieën kunnen op twee manieren aan elkaar verbonden worden, namelijk met ladderbanden of met ladderkoorden. Ladderbanden zijn stroken stof die verticaal van boven naar beneden over de lamellen lopen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en vormen een zichtbaar onderdeel van het ontwerp van de houten jaloezieën. Hoeveel banden een houten jaloezie heeft of nodig heeft, hangt af van de breedte; hoe breder, hoe meer banden er nodig zijn.

Het alternatief voor ladderbanden zijn ladderkoorden. Ladderkoorden zijn dunnere touwtjes, ook wel ophaalkoorden genoemd, die subtiel in de lamellen zijn verwerkt, waardoor ze een stuk minder opvallen in vergelijking met ladderbanden. Ladderkoorden worden daarom beschouwd als puur een functioneel onderdeel van de jaloezie in plaats van ook als een ontwerpelement, zoals dat het geval is van ladderbanden.

De keuze tussen een ladderband of ladderkoord is heel persoonlijk. De een vindt houten jaloezieën mét ladderband mooi, terwijl de ander voorkeur geeft aan de subtiele ladderkoorden.

houten jaloezieen tussen slaapkamer en badkamer

Montage

Houten jaloezieën zijn eenvoudig zelf te monteren. Wel is het belangrijk om vantevoren te bepalen of je ze in de dag of op de dag gaat monteren. Als je het in de dag wilt monteren, dan komen de jaloezieën tussen twee muren of in het kozijn te hangen. Als je het op de dat wilt monteren, dan komen de jaloezieën op de muur of over het kozijn te hangen.

Een ander voordeel van houten jaloezieën, is de verhoogde privacy in huis. Raamdecoratie hebben tóch als belangrijkste functie, naast de functie als zonwering, om ervoor te zorgen dat je privacy hebt. Niets is vervelender dan ongewenste nieuwsgierige blikken van voorbijgangers. Houten jaloezieën zijn volledig solide en ondoorzichtig, dus wanneer ze gesloten zijn, zal niemand meer naar binnen kunnen kijken.

Goede isolatie

Hout is een uitstekende isolator en houten jaloezieën zijn één van de meest isolerende jaloezieën. Dit betekent dat je de warmte in je huis kunt houden in de winter en buiten in de zomer, zodat je ongeacht de tijd van het jaar een aangename temperatuur binnen in huis behoudt. Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor zal besparen op je energierekening, omdat je in de winter minder hoeft te stoken, terwijl de airco in huis in zomer minder hard hoeft te blazen.

houten jaloezieen klein raampje keuken

Duurzaam

Houten jaloezieën zijn ongelooflijk sterk en duurzaam, bestand tegen jarenlang gebruik zonder beschadigd of verzwakt te raken. Ze zijn een ongelooflijk duurzame en kosteneffectieve investering en zullen er de komende jaren luxueus en stijlvol uit blijven zien.

Onderhoudsvriendelijk

Het duurzame karakter en het gewicht van hout zorgen ervoor dat het ook goed bestand is tegen regelmatige reiniging, wat betekent dat je niet zo voorzichtig hoeft te zijn wanneer je de lamellen afveegt. Veel mensen vinden het gemakkelijker om de lamellen van houten jaloezieën af te stoffen en schoon te vegen, in vergelijking met lichtere, dunnere en flexibelere versies.

houten jaloezieen slaapkamer

Bekijk ook:
Screens zonwering
Raamdecoratie van nu: vitrage, shutters en plisségordijnen
Shutters als raamdecoratie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate