Screens zonwering


Overweeg je om screens zonwering te installeren voor je woning? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over deze steeds populairders wordende vorm van zonwering, inclusief de voordelen en nadelen. Kijk snel verder om erachter te komen of screens zonwering geschikt is voor jou en jouw woning!

In de zomer, als de temperaturen hoog oplopen, kan de warmte van de zon ervoor zorgen dat je huis aanvoelt als een broeikas. Het verminderen van de hoeveelheid zonlicht die door de ramen valt, is een goede manier om je huis koel te houden en comfortabeler te maken.

In tegenstelling tot gordijnen en andere vormen van raamdecoratie, zoals jaloezieën en shutters, worden screens doorgaans aan de buitenkant van ramen en deuren gemonteerd. Raamdecoratie voor binnen in huis bieden voordelen zoals privacy en zonwering. Door deze te combineren met screens profiteer je ook van andere belangrijke voordelen die jouw comfort en woongenot kunnen vergroten.

screen zonwering wit huis

Hoe werkt screens zonwering?

Er zijn verschillende soorten screens zonwering verkrijgbaar en elk type werkt anders. Net als andere vormen van raamdecoratie, bestel je screens op maat, zodat het altijd mooi past bij jouw ramen. Over het algemeen werken screens met een coëfficiënt. Dit houdt in dat het materiaal van de screens de warmte van de zon absorbeert en weerkaatst om te voorkomen dat deze je woning binnenkomt. Het houdt een huis koel tijdens het zomerseizoen en biedt ook bescherming aan je meubels.

Screens zonwering kan op verschillende manieren bediend worden. Zo kan het handmatig bediend worden, wat de goedkoopste optie is. Handmatige screens zonwering zou je kunnen vergelijken met handmatige bediening van een zonnescherm of tuin luifel. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor elektrische screens zonwering. Elektrische screens kan je eenvoudig met behulp van een knop binnen in huis bedienen.

Tegenwoordig kan je ook kiezen voor sceens zonwering die op zonne-energie werkt. Deze hebben zonnecellen die daglicht om kan zetten in energie, wat de brandstof vormt voor de motor. Naast het voordeel dat je daarmee energie kan besparen, kan je sreens zonwering op zonne-energie ook heel eenvoudig zelf monteren.

screens zonwering grijs

Voordelen

Screens zonwering biedt naast de bekende voordelen van raamdecoratie, ook een aantal voordelen waar je wellicht nog niet van op de hoogte bent. Deze voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Houdt je huis koel: Screens zonwering is een populaire methode om je huis koel te houden tijdens de warme dagen in de zomer. Ze voorkomen dat de warmte van de zon en zijn stralen je huis binnenkomen.
  • Lager energieverbruik: Screens zonwering voorkomt ook dat interne warmte via ramen naar buiten verloren gaat, waardoor de overdracht van stralingswarmte tot 50% wordt gestopt. Doordat er overdag minder warmte binnenshuis wordt toegelaten, blijft de temperatuur binnenshuis de hele nacht aangenaam. Dit vermindert de hoeveelheid uren die nodig zijn om de airco in huis aan te zetten. Tijdens het winterseizoen worden ook de verwarmingskosten verlaagd, omdat er meer warmte wordt vastgehouden en niet uit je huis kan ontsnappen. In vergelijking met het installeren van nieuwe energiezuinige ramen, hebben zonneschermen lage initiële kosten en kunnen ze een oplossing zijn voor mensen die hun energieverbruik met een beperkt budget willen verlagen.

screens zonwering villa

  • Privacy met uitzicht: Een ander belangrijk voordeel van screens zonwering is privacy, omdat de screens het zicht van buitenaf verminderen, waardoor voorbijgangers overdag niet naar binnen kunnen kijken. Dit zorgt voor meer veiligheid in huis, omdat het je bezittingen uit het zicht houdt. In plaats van te vertrouwen op gordijnen of jaloezieën voor privacy, kan je vertrouwen op screens, zonder dat het uitzicht van binnen wordt belemmerd. Als bonus voorkom je dat je gordijnen of jaloezieën vervagen door constante blootstelling aan zonlicht.

screens zonwering uitzicht

  • Bescherming voor meubels en apparatuur: Screens zonwering biedt ook bescherming van meubels en apparatuur in huis. Zonnestralen kunnen ervoor zorgen dat meubels verbleken, vooral als ze er constant aan worden blootgesteld. Ze kunnen een gelige kleur krijgen, en kunnen op den duur zelfs beschadigd raken. Met screens zonwering kan je de levensduur van meubels en apparatuur in huis verlengen.
  • Voorkomen van schittering op schermen: De zon kan voor schittering zorgen op bepaalde tijden van de dag, waardoor het lastig is om tv te kijken of te werken op je laptop of computer. Met screens zonwering heb je niet langer te maken met onvermijdelijke verblinding en de effecten van direct zonlicht in huis.
  • Grote verscheidenheid aan ontwerpen: Screens zonwering verbetert het uiterlijk van elke woonruimte met hun aantrekkelijke en aantrekkelijke ontwerpmogelijkheden. Screens zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren die bij je huis passen. Wat voor soort woning je ook hebt, er zijn altijd screens zonwering verkrijgbaar die mooi erbij passen.
  • Meer waarde voor je huis: Screens zonwering kan een meerwaarde zijn voor je huis.

screens zonwering kleur

Nadelen

Zoals je kunt zien bieden screens zonwering heel veel voordelen, waarmee jij jouw woongenot kunt vergroten. Echter, moet je ook rekening houden met een aantal nadelen:

  • Onderhoud: Screens zonwering wordt zoals gezegd aan de buitenkant van het raam gemonteerd. Dit betekent dat het wordt blootgesteld aan aanslag, stof, pollen, vogelpoep, noem maar op. Om te voorkomen dat de screens zonwering er onverzorgd eruit gaan zien, en om de levensduur te vergroten, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Dit kan je echter vrij eenvoudig doen met behulp door het af te nemen met lauw water, afwasmiddel en een zachte borstel.
  • Kosten: Hoewel screens zonwering een investering zijn voor je huis, moet je wel eerst geld vrij maken om ze te kopen. Kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals materiaal, formaat, bedieningsvorm, etc. De screens op maat van Extraver beginnen een paar honderd euro. Dankzij de eenvoudige zelfmontage, kan je wel besparen op montagekosten.

Bekijk ook:
5x de mooiste zonwering voor de zomer van 2017!
85x Tuin ideeën
Airco in huis
Een lagere energierekening realiseren doe je zo

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate