Dit zijn de tips om voor meer privacy in je huis te zorgen


Voor veel mensen is privacy een belangrijke eis wanneer je een huis koopt. Toch is bij lang niet alle gevallen de privacy volledig naar wens. Misschien vooral voor de mensen die aan de straat of in een drukke stad wonen. Gelukkig kun je op verschillende manieren zorgen voor meer privacy in je huis. Hier worden een paar handige tips gegeven die daarbij kunnen helpen en de voordelen hiervan benoemd.

Maak gebruik van gordijnen

Het gebruik maken van gordijnen klinkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn daarin meer mogelijkheden dan men denkt. Typische gordijnen zijn vaak erg lichtdicht, dit houdt in dat het veel licht tegenhoudt en je kamer dus vrij donker zijn. Dit is niet voor iedereen altijd gewenst. In dat geval is er een keuze te maken voor plissé gordijnen. Dit materiaal is niet volledig lichtdicht. Daarom zijn dit mooie gordijnen die zorgen voor meer privacy, maar toch ook voor wat licht in je woon- of slaapkamer.

Deze gordijnen zijn op maat te maken en vouwen zichzelf op van beneden naar boven, of andersom. Dit wordt gemakkelijk bediend met een trekkoord. Zo kun je er ook voor kiezen om de plissé gordijnen maar gedeeltelijk dicht te zetten. Deze gordijnen zijn in verschillende kleuren en stof dichtheden mogelijk om te maken.

tips privacy huis gordijnen

Maak gebruik van shutters

Bijna iedereen kent ze wel en veel mensen maken er al gebruik van; zie hier de shutters van Luxaflex. Deze houten balkjes vormen een geheel voor je raam of deur wanneer je deze dichtzet. Ze zijn gemakkelijk met de hand te bedienen, waarmee je ze volledig of gedeeltelijk open kunt zetten. Dit is dan ook het eerste voordeel van shutters, open en dicht zijn niet de enige standen.

Je kunt daarom de shutters op verschillende manier draaien, waardoor je je eigen lichtinval bepaald. Naast de lichtinval is de privacy natuurlijk een voordeel. Wanneer je in een drukke buurt of aan straat woont, wil je nu eenmaal niet dat iedereen altijd naar binnen kan kijken. Op deze momenten kun je de shutters dicht draaien. Daarnaast werkt het ook als een goede manier van zonwering. Op warme dagen blijft het huis daardoor lekker koel.

tips privacy huis shutters

Overige voordelen van gordijnen en shutters

Naast dat de plissé gordijnen en shutters de beste manieren zijn voor meer privacy in huis, zijn er nog meer voordelen. Zo kan het vervelend zijn wanneer je televisie kijkt of aan de computer werkt, dat het zonlicht hierop reflecteert. Met zonwering is dit probleem niet meer aan de orde. Daarnaast zijn er woningen die een vervelende galm hebben. Dit kan komen door de bouw van het huis of de indeling van je interieur.

Om dit tegen te gaan, zijn gordijnen ook een goede oplossing. Dit werkt overigens ook geluidsdempend, muziek zal dus vanuit buiten minder goed te horen zijn. Maar laten we tot slot zeker niet vergeten dat plissé gordijnen of shutter ook een echte aanwinst is voor je interieur. Door de juiste kleuren en stijl te kiezen, maakt dit je woon- of slaapkamer helemaal af.

privacy woonkamer gordijnen

Bekijk ook:
Screens zonwering
Shutters als raamdecoratie
20x Erfafscheidingen inspiratie
12x Tuin luifels

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate