10x Wasmachine kast


Een wasmachine kast is de perfecte lossing om die lelijke wasmachine en droger op een nette manier op te bergen. Want ookal heb je een aparte washok, nog steeds is het fijn als die grote apparaten uit het zicht zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mogelijk, en om jou een idee te geven van welke mogelijkheden er zijn, laten we de mooiste inspiratie voorbeelden zien – van een kleine compacte wasmachine kast die je kant en klaar kunt kopen tot grote wasmachine kasten die volledig op maat gemaakt worden voor jouw washok. En wil je jouw eigen wasmachine kast maken? Ook daar hebben we een mooie handleiding voor gevonden. Kijk snel verder!

Met een wasmachine kast kan je er dus voor zorgen dat je washok, badkamer of keuken er netjes en overzichtelijk uitziet. Veel mensen zoeken naar leuke en mooie ideeën voor het verbergen van de wasmachine en droger. De wasmachine kast kan dus de perfecte oplossing zijn. Maar naast dat het er netjes en overzichtelijk uitziet, biedt een wasmachine kast ook een belangrijk voordeel. Als je vaak de was doet, weet je dat het best pittig kan zijn om constant te moeten bukken om alle kleding in de wasmachine te doen en er weer uit te halen. Met een wasmachine kast kan je de wasmachine op een bepaalde hoogte plaatsen, waarbij je niet meer hoeft te bukken. Dat kan direct invloed hebben of je wel of geen rugpijn eraan over houdt. Wasmachine kasten zijn overval verkrijgbaar, van eenvoudige en goedkope wasmachinekasten bij bekende retailsers zoals Hornbach, Praxis, Lidl en Leenbakker tot op maat gemaakte wasmachine kasten die perfect in jouw huis passen tot wasmachine kasten die je ook helemaal zelf kunt maken. Laat je inspireren!

1. Wasmachinekast Lidl

Een wasmachine kast hoeft geen fortuin te kosten. Sterker zelfs, we beginnen deze lijst met een eenvoudige en goedkope wasmachinekast van Lidl – de bekende supermarkt in het discountsegment. Naast boodschappen kan je bij Lidl ook terecht voor heel veel andere spullen, waaronder meubels en huishoudelijke spullen. Zo is onderstaande wasmachine kast bij Lidl verkrijgbaar – een hoge kast voor boven je wasmachine met veel opbergruimte. Hier verkrijgbaar.

wasmachine kast lidl

2. Wasmachine kast Leen Bakker

Ook bij Leen Bakker kan je terecht voor een soortgelijke wasmachine kast als Lidl. Deze wasmachine kast kan je eenvoudig in een kleine washok of kleine badkamer plaatsen. De wasmachine plaats je in principe op de vloer, terwijl de open kast en planken boven de wasmachine kast heel veel opbergruimte biedt, voor het opbergen van bijvoorbeeld wasmiddel, wasknijpers, noem maar op. https://www.leenbakker.nl/kasten/wandkasten/wasmachinekast-olbia-wit” rel=”noopener” target=”_blank”>Hier verkrijgbaar.

wasmachine kast leen bakker

3. Underlayment wasmachine kast maken

Ben je fan van underlayment? Dan is deze wasmachine kast perfect! En het goede nieuws, is dat je het helemaal zelf kunt maken. Deze stoere underlayment wasmachine kast is ontworpen en gemaakt door het stel en vtwonen klusduo Kim van Rossenberg en Richard van Meerveld. Zij hebben al heel veel mooie en praktische DIY projecten gerealiseerd voro vtwonen, en deze wasmachine kast behoort tot een van onze favorieten. Aan de linkerkant vind je een hoge kast, waar de wasmachine en droger op elkaar gestapeld kunnen worden. Er is ook een smalle open vak gecreeerd voor het opbergen van de strijkplank. En aan de rechterkant vind je een brede lage kast met veel kastruimte, zowel in als op de kast. Wil jij ook deze underlayment wasmachine kast maken? Klik hier voor de volledige handleiding.

underlayment wasmachine kast maken
Fotografie: Sjoerd Eickmans

4. Groene op maat gemaakte wasmachine kast

Wij zijn een grote fan van maatwerk oplossingen. Deze zien er niet alleen strak en mooi uit, maar daarmee benut je ook alle centimeters in een ruimte. Onderstaande groene op maat gemaakte wasmachine kast hebben we gevonden bij Hout, sfeer en meer van Cornelis Hoogland, de oprichter van de meubelmakerij. Voor een klant uit Utrecht had hij een super mooie wasmachine kast ontworpen en op maat gemaakt. De kast heeft twee open vakken naast elkaar, waar de wasmachine en droger op stahoogte naast elkaar geplaatst kunnen worden. Daaromheen vind je dichte kasten die enorm veel kastruimte bieden voor alle spullen die je in een washok nodig hebt, en meer. Klik hier voor meer informatie.

groene op maat gemaakte wasmachine kast

5. Wasmachine kast in de keuken

Bij een wasmachine kast denk je misschien gelijk aan de washok of de badkamer. Maar een wasmachine in de keuken is natuurlijk ook mogelijk. Hieronder zien jullie de mooie moderne keuken van Liv, het gezicht achter de blog Lustliving.co.uk. Het is een geweldige keuken met veel opbergruimte, met onder andere een keukeneiland met bartafel en barkrukken. Helemaal aan de rechterkant, vlakbij de glazen schuifpui, is ook een wasmachine kast gerealiseerd, waar de droger en wasmachine boven elkaar opgeborgen kunnen worden, waardoor ze volledig uit het zicht zijn in de keuken. Klik hier voor meer foto’s.

wasmachine kast keuken

6. Wasmachine kast IKEA

Natuurlijk kan je bij IKEA ook terecht voor een praktische en mooie wasmachine kast. Hieronder zien jullie NYSJÖN, een van de wasmachine kasten van het Zweedse woonwarenhuis. Net als de wasmachine kasten van Lidl en Leen Bakker, plaats je de wasmachine op de vloer. Het is dus eigenlijk een wasmachine ombouwkast, met een dichte opbergkast boven de wasmachine. Maar wat heel fijn is aan deze kast, is dat je aan de rechterkant twee droogrekken boven elkaar vindt, waar je op een nette manier kleding kunt drogen aan de lucht. Hier te koop.

wasmachine kast ikea

7. Eenvoudige wasmachine kast maken

Als je een beetje handig bent, en DIY projecten leuk vindt, dan kan het een leuk idee zijn om zelf je eigen wasmachine kast te maken. Dit hoeft niet meteen een grote op maat gemaakte wasmachien kast zijn die een hele muur bekleed. Dit kan ook een eenvoudige wasmachine kast zijn. Onderstaande eenvoudige wasmachine kast is bijvoorbeeld ontworpen en gemaakt door Laura voor Abeautifulmess.com. Na jaren gestoeid te hebben met hun wasmachine probleem, besloten ze uiteindelijk hun eigen wasmachine kast te maken van underlayment. Hoe ze dat precies hebben gedaan – dat lees je hier.

eenvoudige wasmachine kast maken

8. Wasmachine kast badkamer

Als je geen aparte washok hebt, en liever niet de wasmachine en droger in de keuken wilt plaatsen, dan is de badkamer de aangewezen plek. Misschien klinkt dit ook niet ideaal, maar onderstaande badkamer laat zien dat het niet vervelend hoeft te zijn om de wasmachine en droger in de badkamer te plaatsen. Het ontwerp is gemaakt door Dzik Design, en wij zijn er in ieder geval erg enthousiast over. Rechts is een ruime inloopdouche gecreëerd met een glazen schuifwand, en aan de linkerkant is een op maat gemaakte wasmachine kast gebouwd. De kast loopt helemaal door tot aan het plafond, waardoor er naast ruimte voor de wasmachine, ook heel veel ruimte is om andere spullen op te bergen. De vouwdeur maakt het nog leuker en praktischer, waarmee je ruimte kunt besparen in een kleine badkamer. Klik hier voor meer foto’s.

wasmachine kast badkamer

9. Wastoren

Wastoren is een specialist op het gebied van wasmachine kasten. Bij hen kan je terecht voor verschillende maten wasmachine kasten – van kleine compacte tot hele grote wasmachine kasten met veel opbergruimte. Onderstaande wastoren biedt plek om de wasmachine en droger op stahoogte naast elkaar te plaatsen. Daarnaast bevat de kast ook handige ‘wasmanden’ en dichte opbergkasten. Klik hier voor meer informatie.

wasmachine kast wastoren

10. Wasmachine trapkast

De trapkast wordt vaak gebruikt als voorraadkast of berging, voor het opbergen van alles en nog wat. Maar het kan ook een leuk en goed idee zijn om een wasmachine kast van je trapkast te maken. Je zult verstelt staan hoeveel spullen je onder je trap kwijt kunt. Onderstaande mooie wasmachine trapkast is ontworpen en gemaakt door KAST-ID. Klik hier om er meer over te lezen.

wasmachine kast trapkast

Bekijk ook:
Zo geef je de wasmachine een leuk plekje in huis!
10x Computerkasten
Washok inspiratie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate