10x Inloopkasten maken


Inloopkasten maken klinkt moeilijk dan het is. Op deze pagina laten we zien dat je geen professionele meubelmaker of timmerman hoeft te zijn om je eigen mooie en praktische inloopkast te maken. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van de mooie inspiratie voorbeelden, handige tips en leuke ideeën!

Het is best gek om te bedenken dat het fenomeen inloopkasten eigenlik nog niet heel lang bestaan, althans niet bij ons in huis. Kan jij die geweldige tv commercial van Heineken herinneren, waar een groep vriendinnen de luxe inloopkast waarbij de gehele collectie kleding, schoenen en tassen op een overzichtelijke manier zijn opgeborgen, als de ultieme woonwens zagen? Eigenlijk vanaf toen is het de ultieme woonwens geworden, die nu voor zowel heel veel vrouwen als mannen uit zijn gekomen. Een inloopkast hoeft namelijk niet zo duur te zijn, vooral niet als je jouw eigen inloopkast gaat maken. Tóch kunnen we ons voorstellen dat het best spannend kan zijn om zo’n project aan te gaan. Daarom zijn we op zoek gegaan naar leuke, mooie en praktische DIY inloopkasten, die ook jij heel eenvoudig zelf kan maken. Van kleine inloopkasten in de slaapkamer tot grote luxe aparte inloopkasten. Laat je inspireren en ga aan de slag!

1. DIY inloopkast maken met multiplex

We beginnen met de DIY inloopkast van Sabrina, fervente DIY-er en blogger van interieurblog Pink Little Notebook. Bij haar slaapkamer had ze voorheen een compacte ruimte waar ze haar collectie kleding kon opbergen middels kledingrekken. Hoewel velen daar tevreden mee zouden zijn, besloot Sabrina er een luxe inloopkast van te maken. Een plan bedenken was het halve werk. Na onderzoek te hebben gedaan naar verschillende soorten prefab modulaire kastsystemen, realiseerde ze dat de standaard maateenheden niet zouden passen. In plaats daarvan besloten ze dus haar eigen op maat gemaakte inloopkast te maken van multiplex, met units die van de vloer tot plafond aan het plafond lopen. Om ervoor te zorgen dat alles er helder en strak uitziet, is het ingebouwde ontwerp eenvoudig gehouden en wit geverfd. De gouden kastroedes, houten hangers en pluche vloerkleed voegen een vleugje luxe toe aan het witte palet. Klik hier voor de volledige handleiding.

inloopkasten maken multiplex

2. DIY inloopkast maken met steigerbuizen

We hebben hier eerder laten zien hoe je steigerbuizen in huis kan gebruiken voor het maken van meubels. Steigerbuizen zijn niet alleen handig, maar geven je interieur ook een stoer industrieel tintje. En guess what, je kunt er ook hele stoere inloopkasten mee maken. Dat bewijst Jodi van Meaningfulmama.com, die steigerbuizen gecombineerd met mooie warme houten planken voor het maken van haar stoere inloopkast. Andere delen van haar huis hebben een industriële look, dus het was alleen maar logisch om diezelfde stijl toe te passen in haar inloopkast. Benieuwd wat haar plan van aanpak was? Klik hier voor de volledige handleiding.

inloopkasten maken steigerbuizen

3. Inloopkast maken met IKEA PAX kasten

Zie jij het niet zitten om een inloopkast van scratch te maken, dan kan je ook gebruik maken van bestaande kastsystemen. Zo zijn IKEA inloopkasten super populair, die vaak gecombineerd worden met een IKEA hack. Op Pinterest zijn er duizenden mooie voorbeelden van te vinden, maar de mooiste IKEA inloopkast hack die we tegengekomen zijn, is die van Erin Kestenbaum. Aanvankelijk wilde ze alle kasten van scratch maken, maar besloot uiteindelijk om gebruik te maken van de IKEA PAX kasten. Het grote voordeel is dat de PAX kasten relatief goedkoop zijn, en flexibel zijn als het gaat om de aanpasbaarheid. Zo kon ze de kasten eenvoudig schilderen met de kleur die ze zo mooi vindt. Ok, toegegeven is dit niet het makkelijkste project uit dit lijstje, maar het behoort wel tot een van de mooiste inloopkasten. Klik hier om te lezen hoe Erin haar inloopkast heeft gemaakt.

Leestip: 10x IKEA badkamer

inloopkasten maken ikea pax kasteninloopkasten maken ikea pax kasten

4. Inloopkast maken van scratch

Stefanie is een professionele doe-het-zelver, fulltime Youtuber en wannabe interieurontwerper. Ze is al een huismus zolang ze zich kan herinneren. Dus wonen in een huis waar ze van houdt, speelt een grote rol in haar geluk. Op haar deelt ze haar geluk met haar fans, met onder andere hele leuke DIY projecten. Zo besloot ze een tijdje geleden haar eigen inloopkast te maken. Niet zomaar één, het is de luxe inloopkast van haar dromen geworden. Voordat ze daadwerkelijk begon met bouwen, had ze eerst een ontwerp gemaakt. Om de nieuwe kast te visualiseren, had ze alles in Sketchup ontworpen. Ze gebruikte de exacte afmetingen van de kast en begon te knoeien met verschillende lay-outs die precies aan haar behoeften zouden voldoen. Benieuwd hoe ze haar plan in de praktijk had uitgevoerd? Lees er hier alles over.

inloopkast maken van scratch

5. Inloopkast maken in slaapkamer met schuifdeur

Bij Lindi and Russel van Lovecreatecelebrate.com kwamen we onderstaand project tegen, een super mooie inloopkast in de slaapkamer. Toen het stel ging verhuizen, wisten ze dat ze hun nieuwe huis volledig zouden opknappen. Van verf tot vloeren, van gangen tot slaapkamers en alles daartussenin. Het maken van de inloopkast stond ergens bovenaan de prioriteitenlijstje. Het is eigenlijk een grote nis in haar slaapkamer, een perfecte ruimte om er een inloopkast te maken. Voor de inrichting hebben ze gebruik gemaakt van de IKEA pax kasten, maar wat wij echt heel stoer vinden, is dat ze een hele stoere boerderij schuifdeur ervoor hebben geplaatst. Love it! Klik hier om het hele project te bekijken.

inloopkast maken slaapkamer met schuifdeur

6. Kleine inloopkast maken

Een grote inloopkast is natuurlijk super fijn, vooral als je heel veel kleding hebt. Maar dit betekent niet dat een kleine inloopkast ook heel fijn kan zijn. Dat bewijst Sarah van Roomfortuesday.com die in haar slaapkamer een kleine inloopkast heeft gemaakt. Het was een kleine kastruimte, die ze perfect heeft ingericht met een open wandreksysteem, inclusief open planken, schoenenplanken en kledingroedes. Door het slim in te richten, is de kleine inloopkast toch super praktisch geworden. Klik hier voor meer informatie en tips van Sarah.

kleine inloopkast maken

7. Budget industriële inloopkast maken

Christina van Thediymommy.com laat zien hoe je met eenvoudige planken en ijzeren buizen een stoere industriele inloopkast kan maken met een beperkt budget. Om meer opbergruimte aan de kast toevoegen, transformeerde ze een zeer goedkope grenen dressoir met beits, verf, wat doe-het-zelf lades en stijlvolle leren deurgrepen. Om kleding op te hangen, heeft ze ijzeren buizen aan de onderkant van witte wandplanken gemonteerd. De ruimte bovenop de planken zijn benut met handige opbergmanden, die ideaal zijn voor het opbergen van kleine accessoires. Meer lezen? Klik hier.

industriele inloopkast maken budget

8. Inloopkast met eiland maken

Heb je een grote inloopkast? Dan kan het ook een super leuk idee zijn om er een eiland te maken. Onderstaande inloopkast met eiland hebben we gevonden bij DIY Montreal, boordevol opbergoplossingen. Twee zijden hebben open planken om 32+ paar schoenen op te bergen. De andere twee zijden hebben schuifdeuren voor verborgen kastruimte. Je kunt de hardware van de staldeur zelf maken. Klik hier om te zien hoe je dit kunt doen.

inloopkast maken met eiland

9. Inloopkast maken met open wandrek systeem

Wil je tijd besparen? Dan zou je ook gebruik kunnen maken van open wandrek systemen. Deze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Hier kan je voor terecht bij winkels zoals IKEA of bekende bouwmarkten zoals Praxis, Karwei en Gamma. Ook Oksana had haar mooie inloopkast gemaakt met een open wandrek systeem, waar ze heel veel opbergruimte door heeft gekregen voor alle kleding, schoenen en accessoires. Klik hier om meer te zien.

inloopkast maken open wandrek systeem

10. Inloopkast maken op zolder

Van alle ruimtes in huis, is de zolder wellicht één van de meest lastige ruimtes. Op zolder heb je namelijk vaak te maken met schuine wanden en daken, waardoor je geen hoge kasten eronder kunt plaatsen. Ook Sara Woodrow had hier mee te maken op haar zolder. Onder de schuine wanden heeft ze IKEA PAX kasten gebruikt. Om de kasten toch passend te maken, is er een inkeping gemaakt en zijn de kasten een beetje afgezaagd en afgewerkt met een mooi strak blad erbovenop. Aan de andere zijde kunnen kledingstukken eenvoudig middels kledinghangers worden opgehangen aan de eenvoudige IKEA MULIG kledingroedes. Klik hier om meer te lezen over deze inspirerende DIY inloopkast van Sara.

Leestip: Inbouwkast onder schuine wand

inloopkast maken op zolder

Bekijk ook:
In deze moderne exclusieve slaapkamer loop je door de inloopkast naar de badkamer!
Deze inloopkast achter het bed is uniek!
15x Slaapkamer met inloopkast

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate