Groene slaapkamer


Wil je een groene slaapkamer inrichten, en maar je hebt nog geen idee hoe of wat? Om je goed op weg te helpen, laten we in dit artikel leuke ideeën, handige tips en hele mooie inspiratie foto’s zien van hoe je de kleur groen kunt gebruiken in jouw slaapkamer!

Naast dat het een uitdaging is om een slaapkamer mooi en praktisch in te richten, is het in deze ruimte ook belangrijk om rekening te houden met een derde aspact, namelijk slaap. Slaap is niet alleen rust, het is ook hoe ons lichaam herstelt, herleeft en nieuwe energie geeft voor de volgende dag. Daarom is het zo essentieel voor een gezond en gelukkig leven om de perfecte in te richten om te rusten en te herstellen. Onze slaapkamers zijn onze veilige ruimte, gemaakt om ons zo thuis en comfortabel mogelijk te laten voelen.

Zelfs de kleuren in je slaapkamer kunnen van invloed zijn op de kwaliteit en hoeveelheid die je slaapt. Het lijkt misschien verrassend, maar de kleuren in je slaapkamer kunnen je humeur beïnvloeden, wat op zijn beurt je slaap beïnvloedt. Dus voordat je een kleur kiest om je hele slaapkamer te schilderen, of een nieuw beddengoed koopt, kan het een goed idee zijn om te kijken welke kleuren het beste zijn om ontspanning en gezonde slaapgewoonten te bevorderen.

Kleine groene slaapkamer met groene muren en mooie groene gordijnen.
Kleine groene slaapkamer met groene muren en mooie groene gordijnen.

Groen om beter te slapen

Op basis van kleurpsychologie, onderzoek en de aanbevelingen van slaapspecialisten, behoort de kleur groen tot een geweldige optie voor de slaapkamer. Groen kan aan de natuur doen denken, waardoor je in een ontspannen stemming komt. Voor veel mensen is groen ook een harmoniserende en verfrissende kleur bij uitstek. Een sterk element dat deze positie ondersteunt, is het feit dat onze ogen het eerst evolueerden om groen te zien, omdat het de gemakkelijkste kleur is voor het menselijk oog om te zien.

Net als luieren in de natuur, kan een groene slaapkamer helpen om gevoelens van rust, ontspanning, veiligheid en vrede te bevorderen. Daarom kan het uitkiezen van rustgevende tinten groen voor je slaapkamer helpen om die perfecte plek te creëren om te ontspannen en weg te zijn van alle drukte van het dagelijks leven.

Nu je weet waarom het een goed idee is om voor een groene slaapkamer, kan je hieronder zien hoe je de kleur groen in je slaapkamer kunt gebruiken. Bekijk de leuke groene slaapkamer ideeën en inspiratie foto’s en ga aan de slag!

In deze super mooie slaapkamer is het bed gedecoreerd met een mooi olijfgroen linnen bedsprei en kussens.
In deze super mooie slaapkamer is het bed gedecoreerd met een mooi olijfgroen linnen bedsprei en kussens.

Groen combineren

Zoals gezegd is groen een prachtige natuurlijke kleur. En het ziet er niet alleen erg mooi uit, het is ook een hele veelzijdige kleur. Dit betekent dat je groen heel mooi kunt combineren met andere kleuren. Dit kunnen andere groene tinten zijn, waarmee je het populaire ton sur ton effect kunt creëren. Maar er zijn ook genoeg andere kleuren die heel mooi met groen matcht. Denk aan andere natuurlijke kleuren zoals bruin, taupe, grijs en terracotta.

Liever een andere kleur combineren met je groene muren in de slaapkamer? Wat dacht je van goud, geel, blauw, bordeauxrood, of roze?

Slaapkamer met mooie natuurlijke kleuren? Kies dan voor dit pallet met prachtige groene kleurtinten en aardetinten.
Slaapkamer met mooie natuurlijke kleuren? Kies dan voor dit pallet met prachtige groene kleurtinten en aardetinten.

Groene muren

De meest eenvoudige en logische manier voor het inrichten van een groene slaapkamer is natuurlijk om de muren groen te verven. Groene muren kunnen niet alleen helpen om beter te kunnen slapen, maar zien er ook gewoon super leuk en mooi uit, mits je natuurlijk voor de juiste groene muurverf kiest. Er zijn verschillende groene kleurtinten die prachtig en tijdloos zijn, zoals olijfgroen, mosgroen, mintgroen en smaragdgroen.

Leestip: 12x Groene muur

De muren in deze groene slaapkamer zijn geverfd in een mooie zachtgroene muurverf.
De muren in deze groene slaapkamer zijn geverfd in een mooie zachtgroene muurverf.

Vind je het een beetje too much om alle muren groen te verven? Dan kan je ook beginnen met het verven van één groene muur. Kies een muur uit die een mooie accentmuur kan worden in de slaapkamer, zoals de muur achter het bed of juist de muur tegenover het bed. Dit kan je combineren met bijvoorbeeld witte muren. Op die manier zal die ene groene accentmuur ook een mooie blikvanger zijn in de slaapkamer.

Wat ook leuk is, is om een lambrisering te verven, waarbij de onderkant een andere kleur krijgt als de bovenkant. Leuk voor de slaapkamer, maar een geverfde lambrisering is ook erg populair in een kinderkamer.

Naast strakke geverfde groene muren, kan groen behang ook een optie zijn, vooral als je een mooie groene accentmuur wilt, waar alle ogen op gericht zullen zijn. Kies voor een mooi patroon of dessin, of ga bijvoorbeeld voor groen fotobehang. Jungle behang is bijvoorbeeld erg populair voor de slaapkamer.

Groen hoofdbord

Wat ook een groot deel van een muur bezet is het hoofdboard. Dus een groen hoofdbord kan ook een hele leuke toevoeging zijn voor een groene slaapkamer. De uitdaging is alleen om een mooi bed te vinden met een groen hoofdbord die jou ook aanspreekt. Kan je er geen vinden, dan kan je ook nog een groen hoofdbord op maat laten maken.

Het grote voordeel van een op maat gemaakt hoofdboard is dat je het helemaal naar wens kunt laten maken. Je kunt de afmetingen bepalen, zodat je bijvoorbeeld een hoofdbord kunt laten maken die over de hele breedte van de muur loopt. Daarnaast kan je ook bepalen van wat voor materiaal je hebt maakt. Je kunt het van mdf of hout laten maken, en het is ook super mooi om het te laten stofferen. Groene fluwelen hoofdborden kunnen een prachtige toevoeging zijn in de slaapkamer!

Dit super mooie groene bed in deze slaapkamer met het op maat gemaakt groen fluwelen hoofdbord is ontworpen door de geweldige stylist Emily Henderson.
Dit super mooie groene bed in deze slaapkamer met het op maat gemaakt groen fluwelen hoofdbord is ontworpen door de geweldige stylist Emily Henderson.

Groen dekbedovertrek

Een hele eenvoudige, laagdrempelige en flexibele methode om de kleur groen te laten domineren in de slaapkamer, is met een groen dekbedovertrek. Een dekbedovertrek is lekker groot en daardoor erg dominant, maar tegelijkertijd kan je het heel eenvoudig verwisselen. Sterker zelfs, je ontkomt er niet aan om regelmatig je dekbedovertrek te verwisselen. Daarom kan je daarmee heel leuk experimenteren welke kleuren leuk zijn.

Heb je een keer een ander kleur dekbedovertrek, dan kan je er ook een mooie groene bedsprei overheen doen. Dan behoud je die groene kleur op je bed.

In deze mooie slaapkamer is er gekozen om prachtig groen bedlinnen te combineren met een zacht beige bedsprei.
In deze mooie slaapkamer is er gekozen om prachtig groen bedlinnen te combineren met een zacht beige bedsprei.

Groen vloerkleed

Hoewel het wel degelijk mogelijk is om te kiezen voor een echte groene vloer, kiezen de meeste mensen toch liever voor een neutrale kleur. Wat wel een heel goed idee is, is om op zoek te gaan naar een mooi groot vloerkleed in de slaapkamer. Naast dat een vloerkleed erg leuk kan zijn, biedt het ook heel veel praktische voordelen:

  • Voelt lekker warm en zacht aan onder je voeten;
  • Een vloerkleed werkt geluiddempend;
  • Een vloerkleed heeft een positief effect op de akoestiek;
  • Een vloerkleed zorgt voor persoonlijkheid in de slaapkamer;
  • Een vloerkleed helpt de ruimte te definiëren;
  • Met een vloerkleed wordt je vloer extra beschermd;
  • Een vloerkleed kan voor een samenhangend effect zorgen.

Plaats het vloerkleed zo dat je met uit bed kan stappen op het vloerkleed, zodat je nooit last hebt van koude voeten in de ochtend. Je kunt het dus naast je bed plaatsen of half onder je bed. Wat ook mooi is, is om een groot vloerkleed te plaatsen zodat het ook bij het uiteinde van je bed uitsteekt.

Leestip: Vloerkleed in huis

In deze strakke moderne slaapkamer heb je naast een prachtig uitzicht op de groene bomen ook een op maat gemaakte kast achter het bed en een groot groen vloerkleed.
In deze strakke moderne slaapkamer heb je naast een prachtig uitzicht op de groene bomen ook een op maat gemaakte kast achter het bed en een groot groen vloerkleed.

Groene slaapkamer decoratie

Naast alle grote onderdelen in de slaapkamer, kan je ook een groene slaapkamer creëren met leuke groene slaapkamer decoratie. Laagdrempelige kleine decoratie accessoires die je heel eenvoudig kunt afwisselen. Denk aan posters en prints aan de muur, leuke lampen, stijlvolle kussens die je bovenop je bed plaatst, noem maar op.

En wat ook een musthave zijn in de slaapkamer, zijn natuurlijk slaapkamer planten. Planten zijn decoratief leuk, maar bieden ook heel veel praktische voordelen. Zo zijn ze goed voor de luchtcirculatie voor de slaapkamer, kunnen de lucht zuiveren, en sommige planten kunnen er zelfs voor zorgen dat je beter kan slapen. Leuke groene planten mogen dus absoluut niet ontbreken in de slaapkamer. Plaats ze op je nachtkastje, hang ze als hangplanten op aan het plafond of gebruik een plantenstandaard om de planten naar een hoger niveau te tillen!

Leestip: 12x Hangplanten

Zien de plantjes op het nachtkastje en de vensterbank in deze groene slaapkamer met groene muren er niet geweldig uit?
Zien de plantjes op het nachtkastje en de vensterbank in deze groene slaapkamer met groene muren er niet geweldig uit?

Bekijk ook:
15x Groene muur in woonkamer
Mintgroen interieur
50x Slaapkamer decoratie ideeën
10x Olijfgroen kleurinspiratie
30x Slaapkamer ideeën

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate