Karakteristieke woning uit 1958 verbouwd tot modern droomhuis


Je hoort weleens dat mensen niet van oude woningen houden. Maar als ze van top tot teen zijn gerenoveerd, dan is het een heel ander verhaal. Dat kan het zelfs een droomhuis van die mensen worden. Vandaag gaan we binnenkijken in zo’n droomhuis, een oude karakteristieke woning uit 1958, gelegen in een authentiek straatje in Sevilla in Spanje. Deze woning is door architectenbureau Pablo Baruc volledig verbouwd tot een modern droomhuis!

karakteristieke-woning-1958-verbouwd-tot-modern-droomhuis-2

karakteristieke-woning-1958-verbouwd-tot-modern-droomhuis

Karakteristiek modern

Het huis is voorzien van een prachtige karakteristieke witte gevel, met karakteristieke kleine balkonnetjes en mooie openslaande deuren. Hoewel binnen in het interieur ook een aantal karakteristieke details bewaard zijn gebleven zoals de originele stenen muren, tref je er vooral een modern interieur aan. Een modern en warm interieur met creatieve oplossingen en mooie materialen.

karakteristieke-woning-1958-verbouwd-tot-modern-droomhuis

karakteristieke-woning-1958-verbouwd-tot-modern-droomhuis

Glazen balustrade

Éen van de grote eyecatchers van het huis wordt gevormd door de trap. Niet alleen de trap zelf met het stalen frame en de houten traptreden, maar boven in de woonkamer en open keuken, is de trap afgewerkt met een op maat gemaakte glazen balustrade. Deze loopt vanaf de vloer helemaal tot aan het plafond.

Deze glazen balustrade zorgt niet alleen voor ruimtelijkheid en licht, maar doordat het transparante karakter zorgt er ook voor dat je de mooie trap en de originele stenen muur bij de trap kunt zien van uit de woonkamer.

Strak wit en warm hout

De stenen muren zijn gecombineerd met strak gestuukte witte muren en een sfeervolle warme visgraat vloer in de leefruimte. Voor de benedenverdieping is er gekozen voor een verrassende betonlook gietvloer.

eiken-houten-eettafel-zwarte-hanglamp

glazen-wand-tot-plafond

eetkamer-tussen-keuken-woonkamer

glazen-wand-woonkamer

ruimtelijke-woonkamer-keuken

houten-stalen-trap

stoere-stalen-trap-houten-treden

stalen-trap

De mix van strak wit en warm hout vind je ook terug in de meubels. De moderne keuken en de zwevende tv meubel zijn bijvoorbeeld strak wit, terwijl de grote eettafel, de bijbehorende eetkamerstoelen en de brede open boekenplanken achter de bank in de woonkamer van warm eiken hout zijn.

karakteristieke-woning-1958-verbouwd-tot-modern-droomhuis-3

stenen-muur-badkamer

House-Refurbishment-15-850x776

babykamer-betonlook-vloer

slaapkamer-stenen-muur

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate