10x Luxe tuinhuis


Zou jij graag een luxe tuinhuis in jouw tuin laten bouwen of plaatsen? Nice! We zijn op zoek gegaan naar mooie inspiratie voorbeelden van luxe tuinhuizen – van kantoren tot thuisgyms, zodat je een idee hebt van wat de verschillende mogelijkheden zijn. Doe leuke ideeën op en ga aan de slag met jouw luxe tuinhuis van je dromen!

Als je het hebt over een gebouw in de tuin, dan denk je al snel aan een schuur of een standaard tuinhuis waar je fietsen, tuingereedschap en tuinmeubelen kunt opbergen. Maar wil een tuinhuis in je tuin hebben die je niet alleen gebruikt voor het opbergen van spullen, dan is het de overweging waard om te investeren in een luxe tuinhuis. Een luxe tuinhuis die niet alleen mooi is ingericht met een stijlvol interieur, maar ook aan de buitenkant een genot is om naar te kijken en een decoratieve toevoeging is aan je tuin. Denk bijvoobeeld aan een tuinhuis dat met hout is bekleed of voorzien is van een mooie grote glazen wand of schuifwand. Of je nou het tuinhuis wilt inrichten als een thuisgym, een kantoor of een mancave – laat je inspireren door onderstaande mooie inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips.

1. Tuinhuis van beton

De meeste tuinhuizen zijn van hout gemaakt – vandaar dat we dit luxe tuinhuis extra bijzonder vinden. Het bevindt zich op het terrein van een huis genaamd Casa Torcuato, dat de architecten María Victoria Besonias en Guillermo de Almeida ontwierpen bij hun vorige firma BAK Arquitectos. Casa Torcuato is een huis met twee verdiepingen dat is gerangschikt rond een binnenplaats met een ondiep reflecterend zwembad. Het huis is gelegen in de Olivos Golf Club in een buitenwijk van de Argentijnse hoofdstad. Besonias Almeida kreeg de opdracht om een klein luxe tuinhuis te ontwerpen dat de stijl van het bestaande huis weerspiegelt, terwijl het de eigenaren ook een privéruimte biedt omgeven door landschap. Het luxe tuinhuis van 45 vierkante meter bevat een compacte woonkamer en aangrenzende badkamer, plus een opslagruimte die zich vanaf de achterkant uitstrekt. Het is gevormd uit een reeks betonnen vlakken die zich over en rond de woonkamer wikkelen, deze aan het zicht onttrekken en een intieme ruimte creëren met zorgvuldig ingelijste uitzichten op de tuin.

luxe tuinhuis van beton

luxe tuinhuis van beton

luxe tuinhuis van beton

2. Zwart cederhout tuinhuis als kantoor en yogastudio

Dit luxe tuinhuis is gelegen aan het einde van de tuin van een Victoriaans huis in Camden. Architect Neil Dusheiko ontwierp dit met cederhout beklede tuinhuis als een kantoor en yogastudio voor de bewoners. Daarnaast moest het ook en speelkamer zijn voor de kinderen. De klanten wilden een extra ruimte voor hun gezin, weg van het huis, die gemakkelijk toegankelijk was en op verschillende manieren kon worden gebruikt. De cederhouten planken die het gebouw bekleden, werden verkoold met behulp van de traditionele Japanse techniek die bekend staat als Shou Sugi Ban, waardoor ze bestand zijn tegen rot en vuur. Twee verticale ramen doorbreken de tuingerichte gevel en benadrukken de richting van de zwartgeblakerde houten planken.

luxe cederhout tuinhuis kantoor yogastudio

luxe cederhout tuinhuis kantoor yogastudio

3. Compact luxe kantoor in houten tuinhuis

Oliver Dang, oprichter van het Toronto-architectenbureau Six Four Five A, creëerde deze werkruimte voor zichzelf, gemodelleerd naar een saltbox-schuur. Het tuinhuis is bekleed met verticale houten stroken die waren ontworpen om het asymmetrische dak te benadrukken. Binnen moest het team elke centimeter beschikbare ruimte benutten. Verticale noppen zijn zichtbaar en fungeren als steunen voor planken en ankers voor grotere horizontale oppervlakken gemaakt van berkenmultiplex. De tekentafel is onder het voorraam geplaatst voor maximale natuurlijke lichtinval, terwijl een sta-bureau voor computerwerk langs één kant loopt.

compact luxe kantoor houten tuinhuis

compact luxe kantoor houten tuinhuis

compact luxe kantoor houten tuinhuis

4. Geometrisch groen tuinhuis

Dit luxe tuinhuis heeft de vorm van een artisjok en is ontworpen door de Londense Studio Ben Allen en is van binnen en van buiten groen gekleurd. Het is gemaakt van een flatpack-set van CNC-gesneden stukken hout, dus het kan gemakkelijk opnieuw worden opgebouwd als de eigenaren verhuizen. Binnen kan de ruimte worden gebruikt als studeerkamer, woonkamer of slaapkamer, verlicht door een groot raam met uitzicht op de tuin en een centraal dakraam. Dubbele deuren leiden naar de kamer, die volledig naar achteren kan worden geschoven om tijdens de warmere maanden de ruimte naar de tuin te openen. Binnen wordt de ruimte bepaald door de houten kolommen van de constructie, die aan de bovenkant samenkomen om een rasterpatroon rond het dakraam te creëren.

geomerisch groen tuinhuis

geomerisch groen tuinhuis

geomerisch groen tuinhuis

5. Luxe wit tuinhuis

De Belgische architect Indra Janda heeft doorschijnende polycarbonaat shingles gebruikt om een tuinkamer te creëren bij het huis van haar ouders. De jonge architect, medeoprichter van Atelier Janda Vanderghote, ontwierp het kleine gebouw ter vervanging van een ander gebouw dat op instorten stond. Witte dakspanen van polycarbonaat bedekken de muren en het schuine dak van de kleine houten constructie. Deze vierkante panelen overlappen elkaar, waardoor ze doen denken aan de geschubde huid van een reptiel. Het materiaal is semi-transparant, wat fijn is in de zomer en winter, en geeft een totaal ander gevoel van dag tot nacht.

wit luxe tuinhuis

wit luxe tuinhuis

6. Kantoor architectenstudio

Architect Richard John Andrews heeft The Light Shed gebouwd, een met glasvezel beklede multifunctionele tuinhuis in zijn tuin in Oost-Londen om zijn architectuurstudio te huisvesten. Een houten frame vormt de hoofdstructuur van de puntgevelloods, die is bekleed met zwarte golfplaten van glasvezel en aan de binnenkant is bekleed met multiplex. Er is gekozen voor lichtgewicht materialen om de bouw ter plaatse te vereenvoudigen. Het ontwerp is ook modulair, om ter plaatse te worden gebracht via een onlangs voltooide, met kurk beklede uitbreiding van het hoofdgebouw. Het polycarbonaat dak werd geïntroduceerd om te profiteren van zonlicht in de tuin op het zuiden, het te transformeren in diffuus, omgevingslicht in plaats van hard, direct licht en leent zich voor activiteiten zoals het maken van modellen.

luxe tuinhuis architecten studio

luxe tuinhuis architecten studio

luxe tuinhuis architecten studio

7. Kunststudio

Dit kleine schuurachtige gebouw van de Australische architectuurstudio Panovscott biedt een studio voor twee kunstenaars achter hun ouderlijk huis in Sydney. Opdrachtgevers Todd en Cherine vroegen de lokale architecten Anita Panov en Andrew Scott om een studio te ontwerpen met omgevingen van ‘galerijkwaliteit’ voor het maken en weergeven van kunst, die gemakkelijk vanuit hun huis te bereiken was. De Garden Gallery ligt aan het einde van de lange tuin achter het huis en is bekleed met verticale planken van hout gesneden uit gerecyclede telegraafpalen, waardoor het een tuinhuis- of schuurachtig uiterlijk krijgt.

luxe tuinhuis kunststudio

luxe tuinhuis kunststudio

8. Luxe tuinhuis bekleed met klimop

Writer’s Shed, een kantoor in een super leuk en luxe tuinhuis van een schrijfster, is ontworpen door architect Matt Gibson f. Het ligt verscholen in de hoek van de tuin bij het huis van de schrijver, in het zuidoosten van Melbourne. Het kleine gebouw van slechts 10 vierkante meter biedt de eigenaar een gezellige werkruimte met uitzicht. Gibson werkte samen met landschapsontwerper Ben Scott om het beplantingsplan voor het gebouw te ontwerpen. Het doel was om de structuur als een deel van de tuin te laten voelen. Ze kozen de Boston-klimop, een snelgroeiende maar niet opdringerige klimmer, om over de hele muren te groeien. Deze plant zorgt op natuurlijke wijze voor schaduw in het gebouw en helpt het interieur op warme dagen passief te koelen.

luxe tuinhuis klimop

luxe tuinhuis klimop

9. Luxe tuinhuis van kurk

Het Londense kantoor Surman Weston – voorheen Weston, Surman & Deane – ontwierp Cork Study voor een plek achter in de smalle tuin van het stel. Het volgt een andere achtertuinstudio die de architecten in 2014 hebben gebouwd. Het gebouw beslaat bijna de volledige breedte van de ruimte en is omgeven door bakstenen muren en gebladerte dat zich uitstrekt van aangrenzende tuinen. De architecten wikkelden het luxe tuinhuis in vellen kurk – een vergelijkbare toon als de bakstenen achtergrond, maar creëerden een contrasterende textuur. Deze gemêleerde bruine bekleding maakt de structuur ook weerbestendig en zorgt voor zowel akoestische als thermische isolatie.

luxe tuinhuis van kurk

luxe tuinhuis van kurk

10. Luxe tuinhuis bekleed met staal

Rise Design Studio liet dit stoer ogende tuinhuis, ontworpen als een toevluchtsoord van de verdeeldheid in het VK, in de tuin van een huis in Londen verzinken. Het luxe tuinhuis is bekleed met verweerd staal met multiplex langs de muren en het plafond aan de binnenkant om een verrassend contrast te geven met de ruwe buitenkant. Warmgewalst staal, hetzelfde materiaal dat werd gebruikt bij de aanleg van de spoorlijn direct achter de locatie, werd op natuurlijke wijze laten roesten en vervolgens gebruikt om de hele buitenkant van het luxe tuinhuis te bedekken. Het heeft een piramidevormig dak met een erker, kijkt uit op het hoofdgebouw vanaf het andere uiteinde van een geplaveide tuin en is ingeklemd tussen twee bakstenen muren.

luxe tuinhuis verwarmd staal roest

luxe tuinhuis verwarmd staal roest

Bekijk ook:
In dit tuinhuisje is een combinatie van yogastudio en werkplek gecreëerd!
In deze uitbouw is een ruime lichte woonkeuken ingericht!
85x Tuin ideeën

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate