Zelf cinewall maken


Wil jij zelf een cinewall maken? Nice! Als je weet van jezelf dat je niet heel handig bent met klussen, dan is het aan te raden om een professional in te schakelen. Maar een cinewall maken is geen mega moeilijke klus. Dus als je een beetje handig bent, dan zou je het ook zelf kunnen doen. Op je hierbij een beetje te helpen, hebben we op deze pagina verschillende DIY cinewall handleidingen inclusief video op een rijtje gezet van mensen over heel de wereld die hun eigen cinewall hebben gemaakt. Kijk snel verder en ga aan de slag!

zelf cinewall maken

Een cinewall is een strakke muur waar je de TV, soundbar en elektrische haard inbouwt. Technisch gezien is het dus een TV ombouw, met het grootste voordeel dat je jouw TV aan de muur kunt ophangen zonder zichtbare kabels en snoeren. Je kunt volledig zelf bepalen hoe de cinewall eruit komt te zien. De meest gekozen combinatie is dus de TV, soundbar en elektrische haard, maar je kunt bijvoorbeeld ook de soundbar weglaten of extra opbergruimte creëren voor opslag van haardhout, wandplanken, inbouwkast, noem maar op.

De kosten om een cinewall te laten maken ligt lopen sterk uiteen, maar je moet rekening houden met een gemiddelde prijs tussen 1000 – 2000 euro voor arbeid. De kosten voor de TV en elektrische haard zijn daar dus niet bij inbegrepen. Om deze kosten te besparen, kan het dus ook een goed idee zijn om zelf je cinewall te maken. Het goede nieuws is, is dat dit geen mega moeilijke klus is, en dat heel veel mensen jou al zijn voorgegaan. Om je de goede richting op te sturen, hebben wij een aantal inspirerende cinewall video handleidingen voor je op een rijtje gezet.

1. Cinewall maken met brede haard

Craig Phillips laat in deze handige video handleiding zien hoe je zelf je eigen cinewall kan maken. Hij gebruikt houten balken voor het frame, dat hij vervolgens wordt afgewerkt met MDF platen. Vervolgens heeft hij donkergrijs verf gebruikt om de cinewall te verven. Bijzonder is dat er een brede elektrische haard is gebruikt dat net zo breed is als de cinewall zelf.

zelf cinewall maken brede haard

2. Cinewall met nisjes maken met gisplaten

Deze cinewall handleiding vonden we bij Wonder World. Hij had nog nooit een cinewall gemaakt, dit was de de eerste keer. Hij wilde niet dat er een klein kastje aan de muur rond de tv werd gemonteerd, maar een groot verlengstuk aan de bestaande muur, met extra nisjes voor een soundbar, Foxtel unit & DvD-speler. Voor het maken van het muurtje is er gebruik gemaakt van gisplaten en houten balken. Daarna heeft hij de cinewall gestuukt en geverfd.

zelf cinewall maken nisjes gisplaten

3. Cinewall maken met stenen strips

Bij Hunner’s Designs kwamen we deze cinewall handleiding tegen, waar Hunner laat zien hoe zij een geweldige cinewall had gemaakt met houten balken en gipsplaten. Maar het bijzondere is dat ze de cinewall heeft afgewerkt met mooie stenen trips. Naast de kast heeft ze bovendien een maatkast met open planken gecreëerd voor het creëren van opbergruimte. Deze cinewall heeft ze kunnen maken met een budget van minder dan $900!

zelf cinewall maken stenen strips

4. Cinewall maken met plaktegels aan schuine muur

Zoals gezegd is een cinewall maken niet mega moeilijk, maar geldt dat ook als je te maken hebt met een schuine muur? Hoewel het iets meer een uitdaging zijn, bewijst MooreDecor dat het absoluut te doen is. Sterker zelfs, voor nog geen $900 heeft zij een cinewall laten bouwen onder een schuine muur. Met frogtape heeft ze de positie van de cinewall bepaald. Vervolgens heeft ze met houten balken het frame in elkaar gezet en afgewerkt met gipslaten. In plaats van traditionele tegels, heeft ze de cinewall bekleed met betonlook plaktegels!

cinewall maken plaktegels schuine muur

5. Betonlook cinewall maken

Houd je van betonlook? Ook daarmee kan je een cinewall mee afwerken. Keta van More Keta laat zien hoe ze van haar standaard TV opstelling, waarbij de TV op een standaard TV meubels is geplaatst, verbouwd heeft tot een stoere betonlook cinewall. In plaats van dat er een nisjes is gecreeerd van de TV, heeft ze de TV gewoon aan de muur geplaatst. Dat kan natuurlijk ook. Voor de stoere look, heeft ze de cinewall afgewerkt met betonstuc.

betonlook cinewall maken

6. Cinewall maken in slaapkamer

Als je het hebt over een een cinewall, dan denk je waarschijnlijk meteen aan de woonkamer. Maar ook in de slaapkamer kan je een cinewall maken. In deze DIY video laat Mr. Build it zien hoe hij een strakke cinewall heeft gemaakt in zijn slaapkamer. Ook hij had te maken met een schuine wand – de afmetingen spelen dus een belangrijk rol. Wat we erg mooi vinden, is dat hij de cinewall heeft afgewerkt met witte houten planken.

cinewall maken slaapkamer

7. Cinewall wandkast maken

Deze mooie cinewall is gemaakt door Jenna Barton. Het is niet zomaar een cinewall, zij heeft een volledige op maat gemaakte cinewall wandkast gemaakt. Doordat de cinewall over de hele breedte van de muur loopt, heb je hier niet te maken met een muurtje dat uitsteekt, waardoor het er nog strakker uitziet. De TV is boven de elektrische haard opgehangen, en zowel links en rechts zijn open vakken gecreëerd waar mooie spullen in geplaatst kunnen worden.

cinewall wandkast maken

8. Cinewall makmen met houten wandbekleding

Het gebruik van houten wandbekleding is een eenvoudige manier om meer sfeer en warmte te creëren in een ruimte. Daarnaast kan een houten wand dé blikvanger vormen van je interieur. In plaats van de normale muur, besloten Roxi en Matt een cinewall te maken die ze hebben bekleed met houten wandbekleding in hun woonkamer. Het resultaat is geweldig!

cinewall maken houten wandbekleding

Bekijk ook:
Wanneer wel en niet een tv-meubel?
10x Zwevende TV meubel
TV en open haard combineren

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate