Metrotegels


Metrotegels zijn de klassiekers als het gaat om tegels in huis. Vroeger werden ze alleen gebruikt op metrostations, en voor sommige oude stations in Londen en Parijs zijn ze nog steeds kenmerkend. Maar ook in huis zijn metrotegels enorm populair. Hier hebben we al een aantal badkamers laten zien die betegeld zijn met metrotegels. De kleine klassieke badkamer van nog geen 4m2 bijvoorbeeld of de gerenoveerde klassieke vintage badkamer.

metrotegels

Metrotegels zijn eenvoudige rechthoekige tegels met een bepaalde klassieke uitstraling. Ze passen dus mooi in een klassieke stijl, maar ook in een moderne, industriële of een landelijke stijl kunnen ze de tegels erg mooi staan. In principe zou je ze in meerdere legpatronen kunnen leggen, maar halfsteensverband is het origineel legpatroon. Op die manier werd het ook gelegd in de oude metrostations. Dat geldt ook voor de kleur wit. Witte metrotegels komen het vaakst voor, maar ook andere kleuren zijn zéker mogelijk. Denk aan donkerblauw, zwart, grijs, groen, noem maar op.

Metrotegels in badkamer

Metrotegels worden dus voornamelijk gebruikt als wandtegels in de badkamer. Je kunt er volledige muren mee betegelen, maar je zou het ook kunnen combineren met stucwerk. Met de metrotegels creëer je een soort lambrisering, terwijl het bovenste gedeelte strak gestuukt en geschilderd wordt. Omdat het vrij eenvoudige tegels zijn, kunnen metrotegels gemakkelijk gecombineerd worden met verschillende soorten vloeren in de badkamer. Vloertegels in effenkleur, patroontegels of bijvoorbeeld een gietvloer.

metrotegels-badkamer-5

zwarte-metrotegels-badkamer

metrotegels-badkamer-3

metrotegels-badkamer

Metrotegels in keuken

Metrotegels kom je ook regelmatig tegen in de keuken, aan de keuken achterwand. Ook heb je de opties om de keuken achterwand volledig tot aan het plafond te betegelen of slechts tot een bepaalde hoogte. Hieronder zie je een aantal mooie inspiratie voorbeelden van keuken achterwanden die betegeld zijn met klassieke metrotegels.

metrotegels-keuken-5

metrotegels-keuken-4

metrotegels-keuken-3

metrotegels-keuken-2

metrotegels-keuken

metrotegels-keuken-6

Metrotegels in toilet

Naast de badkamer en de keuken, zijn de metrotegels ook in het toilet erg populair!

metrotegels-toilet-3

metrotegels-toilet

metrotegels-toilet-4

metrotegels-toilet-5

grijze-metrotegels-toilet

metrotegels-toilet-2

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate