10x Moderne voortuin


Wil jij graag een mooie moderne voortuin inrichten? Dit kan natuurlijk op heel veel verschillende manieren. Om je een idee te geven van hoe je jouw voortuin in een moderne stijl kunt ontwerpen, vind je op deze pagina tien mooie inspiratie voorbeelden, waar verschillende soorten bestrating, planten, hekwerk, enzovoorts zijn gebruikt – met kleine voortuinen tot grote voortuinen met oprit. Laat je inspireren door leuke en originele voortuin ideeën en bekijk de praktische tips!

Een goed verzorgde en nette voortuin helpt je jouw huis in te kaderen en vormt een voorbode van het interieur van binnen – het biedt een eerste welkom voor jouw bezoek. Een doordacht voortuin is een aanvulling op zowel de gevel van je huis, als je interieur. Als je dus een modern huis hebt met een modern interieur, dan is een moderne voortuin ontwerpen een logische keus. Hoewel je dat op verschillende manieren kunt doen, hebben alle moderne voortuinen een aantal belangrijke overeenkomsten, namelijk: strakke lijnen, monochrome kleuren in de basis en minimale kleurafwijkingen.

moderne voortuin tips

Moderne voortuin tips

Een veelgemaakte fout bij het inrichten van een voortuin, is dat veel mensen direct beginnen met het uitzoeken van de materialen en het kopen van de meubels. Hoewel het erg verleidelijk is, is het verstandig om eerst een voortuin ontwerp te maken op papier of digitaal. Hieronder vind je een aantal praktische moderne voortuin tips die je als speerpunten kunt gebruiken voor jouw ontwerp:

  • Strakke lijnen – een goed doordacht moderne voortuin ontwerp kenmerkt zich met minimalistische strakke lijnen. Deze zorgen voor rust en overzicht.
  • Minimale beplanting – beplanting hoort thuis in elke voortuin, of je nou een landelijk of een strakke moderne voortuin hebt. in tegenstelling tot een landelijke voortuin, kies je voor een voortuin in moderne stijl juist voor minimale beplanting. Laat dit bijvoorbeeld overzichtelijk terugkomen in enkele bomen, strakke hagen als tuinafscheiding of planten in grote plantenbakken die strategisch in de voortuin zijn geplaatst.
  • Bestrating – bestrating is een belangrijk onderdeel in de voortuin, vooral voor een moderne voortuin. Er zijn verschillende stenen en tegels verkrijgbaar en geschikt – kies bij voorkeur voor grote tegels. Grind is ook goede keuze, dat zowel goedkoop is, onderhoudsvriendelijk, én drainerend.
  • Verlichting – Net als in de achtertuin, is het aan te raden om na te denken over de verlichting in de voortuin. Hoewel het niet nodig is om een complete verlichtingsplan te maken met meerdere lagen, is het wel zo fijn om de weg te kunnen vinden in het donker. Kies bijvoorbeeld voor een moderne wandlamp naast de voordeur. Met verlichting langs het tuinpad zorg je voor extra luxe.
  • Meubels – Heb je een grote voortuin? Dan kan het een goed idee zijn om je voortuin in te richten met meubels, zodat je ook in je voortuin kunt zitten. Ga voor materialen die passen bij een modern ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan hout, metaal of zelfs RVS.

1. Moderne voortuin met oprit

Zoals gezegd hoort een moderne voortuin bij een modern huis en een modern interieur. Dit ontwerp is daar het perfect voorbeeld van. Passend bij deze moderne vrijstaande villa is een bijpassende voortuin met oprit ontworpen. De ruime oprit is volledig betegeld met grote betontegels. In het gedeelte vóór het grote raam van de woning is een grote vaste plantenbak gecreëerd met mooie siergrassen en witte grindstenen als bodembedekkers. Als tuinafscheiding is er gekozen voor strakke heggen.moderne voortuin met oprit

2. Moderne voortuin met bomen en planten

Dit is de voortuin van een moderne 2-onder-1-kapwoning met eigen oprit én inpandige garage. Het gaat dan ook om een vrij grote en brede voortuin. Net zoals de voortuin van bovenstaande villa, is de oprit strak betegeld. Voor het gedeelte aan de rechterkant is er gekozen voor grind, waardoor er een minimalistische look is ontstaan. Er zijn drie kleine bomen aan de rand van de tuin geplant, en als scheiding met de buren aan de rechterkant zijn drie blauwe plantenpotten gebruikt.

minimalistische moderne voortuin

3. Moderne voortuin met betontegels

Deze luxe vrijstaande villa heeft een enorme perceel van maar liefst 849 m². Daarmee krijg je ook een super grote en brede voortuin. Passend bij de strakke lijnen van van het huis, is er ook gekozen voor een moderne voortuin, waarvan het grootste gedeelte betegeld is met grote betontegels. De oprit biedt plek voor meerdere auto’s, terwijl er ook een groene gedeelte is ingericht met planten en grote bomen voor meer beschutting. Bij dat gedeelte zijn ook lage hekken geplaatst om de voortuin meer te kaderen.

grote moderne voortuin grote betontegels

4. Moderne voortuin van hoekwoning

Heb je een hoekwoning, dan ziet jouw voortuin er net iets anders uit dan al je andere buren. Je hebt namelijk te maken met een vrije kant waar geen huis of andere voortuin aan grenst. Deze hoekwoning is daar een mooi voorbeeld van. Een brede woning met ook een brede voortuin. Naast een inpandige garage is er ook een oprit aanwezig, waar meerdere auto’s op passen. Bijzonder is, is dat er een trap aanwezig is, die toegang biedt naar de entree van de woning. De hoek aan de linkerkant is gekaderd met strak bijgewerkte hagen en bomen. Daarnaast zijn er ook grote strakke moderne plantenbakken in de voortuin geplaatst.

moderne voortuin hoekwoning

5. Moderne luxe voortuin met afgeschermd entree

Architectuurstudio Heliotrope uit Seattle heeft een met cederhout beklede villa voltooid dat prioriteit geeft aan het uitzicht op de Puget Sound en privacy vanaf de straat. De Fauntleroy Residence ligt aan een waterkant in Seattle, met westwaarts uitzicht op de Puget Sound en Olympic Mountains – ook vanuit de moderne voortuin heb je uitzicht op het water. De voortuin is super groot en biedt met een met betonplaten beklede oprit ook toegang tot de garage. Wat bijzonder is, is dat het entree gedeelte mooi afgeschermd is met omheining, waardoor de woning van meer privacy geniet. Let ook op de verlichting, in de vorm van spotjes aan de onderzijde van de gevel, maar ook grondspots in de vaste plantenborders.

moderne luxe voortuin met afgeschermd entree

6. Moderne voortuin met grote plantenborder

Puntgevelelementen en gegolfde aluminium gevelbeplating kenmerken een gezinswoning die is ontworpen door de Canadese firma StudioAC om “impact zonder toegeeflijkheid” te zijn. Het huis Everden staat op een slank, rechthoekig perceel in de wijk Cedarvale in Toronto. Naast een fijne achtertuin is het huis ook voorzien van een vrij ruime voortuin. Net als de strakke lijnen van de zwarte gevel, kenmerkt de moderne voortuin ook met rechte lijnen. Naast twee soorten tegel, zijn de randen bestraat met grind. En als scheiding met de voortuin van de buren, is er een grote plantenborder gecreëerd met jonge bomen.

moderne voortuin grote plantenborder

7. Moderne minimalistische voortuin

Dit minimalistische witte huis in Mexico is ontworpen door Cotaparedes Arquitectos als “introspectieve architectuur” gericht op een paar binnenplaatsen. De villa is gelegen in La Piedad, een stad die ongeveer halverwege tussen Guadalajara en de hoofdstad Mexico-Stad ligt. Een korte trap leidt van de voortuin naar de hoofdingang. Een enkel raam kijkt uit op de straat en wordt op zijn beurt gekenmerkt door een muur over de volledige hoogte met een opening die een soort voorportaal met potplanten creëert. Hoewel de moderne minimalistische voortuin erg simplistisch is, straalt het heel veel luxe en charme uit, vooral dankzij de natuurstenen oprit en de prachtige houten voordeur.

moderne minimalistische voortuin

8. Moderne voortuin met cactussen

Het project, Centered Home, omvatte de transformatie van een huis in Spaanse stijl in Los Angeles voor een stel dat van kunst en design houdt en veel aandacht voor detail heeft. Het project is ontworpen door Barrett, hoofd van de in Brooklyn gevestigde Aanda, en Chung, die de in LA gevestigde studio HYCARch leidt. De gevel is bekleed met een houten regenscherm dat is verkoold met Shou Sugi Ban, een Japanse techniek. De voortuin is modern en tegelijkertijd exotisch. Op het met stenen beklede oprit zijn zwarte platen geplaatst die als een voetpad naar de voordeur leidt. Daarnaast hebben ze de verhoging aan de rechterkant bekleed met rotsen, met daarop een bos van stoere cactussen.

moderne voortuin cactussen

Bekijk ook:
Voortuin ideeën
Kleine tuin
85x Tuin ideeën

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate