10x Mooie TL lampen


TL buizen worden vaak gebruikt in winkels, kantoren en openbare ruimtes zoals bibliotheken en kantines – niet omdat ze zo mooi zijn, maar vooral vanwege de hoge lichtopbrengst en lage energieverbruik. Maar TL lampen kunnen wel degelijk heel mooi zijn. Wij hebben tien mooie TL lampen voor je op een rijtje gezet, die je niet alleen zal kopen vanwege de goede lichtopbrengst, maar ook omdat ze een hoog designgehalte hebben, en een WOW effect geven aan elke ruimte. Benieuwd geworden? Kijk dan snel verder!

TL LED buizen

Tot voor kort waren TL buizen nog één van de meest efficiënte verlichting die je kon kiezen. Daar is verandering in gekomen door de komst van LED verlichting. LED-technologie heeft de afgelopen 10 jaar het verlichtingslandschap drastisch veranderd. Door de hoge lichtopbrengst, nóg lagere energieverbruik en veel langere levensduur, wat niet alleen ten goede komt voor je portemonnee, maar ook voor het milieu, zijn LED lampen tegenwoordig dé standaard geworden. Ook in kantoren, werkplaatsen en de meeste openbare ruimtes zijn de ouderwetse TL buizen massaal vervangen door moderne LED TL buizen. De prijzen van LED TL buizen zijn tussen 10-20 euro per stuk bij LedLampShopXL.nl. Met een besparing tot 70% per jaar zijn deze initiele aanschafkosten binnen no time terugverdiend als je daarmee de ouderwetse TL buizen vervangt.

1. DIY TL led lamp van multiplex

Bij Sebastiaan Ollari hebben we deze super stoere TL led lamp gevonden. Sebastiaan is een gepassioneerde maker en contentmaker, met als doel om andere mensen te inspireren. Zijn doel is om je te inspireren! En op zijn website laat hij zien hoe je deze moderne LED-hanglamp kan maken met een paar eenvoudige gereedschappen en wat 18 mm multiplex. Hij gebruikte een 5000k LED TL buis, die de meesten van mensen gebruiken om de T8 TL buizen te vervangen. Deze LED buislampen werken op 220v of 110v en hoeven maar aan één kant aangesloten te worden. Klik hier voor meer informatie.

mooie tl led buis lamp maken multiplex

2. Tube 6.0 Essezialed

Deze mooie TL buis lamp, de TUBE 6.‎0, maakt deel uit van de meest populaire Essenzialed serie ronde LED-profielen. De diameter en vorm van 60 mm geven de indruk van een volledig verlichte buis. De hangende LED-buis is perfect voor elk type omgeving, van thuis uit van retail tot kantoor.‎ De diameter van 6 cm geeft betekenis aan deze lamp en maakt het een echte hoofdlamp voor verschillende ruimtes; hij straalt tot 3510 lm per strekkende meter uit.‎

mooie led tl buis lamp essenzialed tube 6.0

3. Tibe 6.0 Track raillamp

Railsystemen en raillampen zijn super populair. Naast dat ze er erg mooi en modern uitziien, bieden dit soort lampen maximale flexibiliteit, omdat je heel eenvoudig de lam naar de gewenste positie in een ruimte kan verschuiven, zonder dat je opnieuw hoeft te boren. Dit is de moderne Tibe 6.‎0 Track raillamp – een moderne lichtgevende buis met railaansluiting.‎ Dankzij een speciale extrusie in PMMA verspreidt het licht zich met maximale uniformiteit.‎

moderne mooie tl buis lamp rails

4. DCW éditions In the Tube 360° FLAP 1000 wandlamp

De In the Tube 360° FLAP 1000 wandlamp is voorzien van een geïntegreerde LED unit op een één meter lang aluminium profiel en een stalen klep die 100 graden draait en het licht in de gewenste richting richt. De lamp kan zowel horizontaal als verticaal aan de muur worden gemonteerd en is door de IP65-classificatie ook geschikt voor gebruik in de badkamer en buiten. De veelzijdige In the Tube 360°-collectie, vervaardigd door het Franse verlichtingsmerk DCW éditions, is ontworpen door architect Dominique Perrault en ontwerper Gaëlle Lauriot-Prévost.

mooie tl buis lamp dcq in the tube 360

5. Ninebyfour houten TL buis hanglamp

Deze mooie TL buis hanglamp behoort tot een van onze favoriete TL buis lamp. De lamp is ontworpen door Heijltjes+ Akkaya, voorheen Waarmakers, gekenmerkt door een strak en minimalistisch ontwerp. Doordat het een houten lamp is, gemaakt van zieke Amsterdamse bomen, straalt het tóch heel veel warmte af. Met één boom worden maar liefst 100 Ninebyfour tl buis lampen gemaakt. Je kunt kiezen voor 4000k daylight of een warmere 3000k. Nice!

mooie tl buis Ninebyfour buislamp

6. FLiRD kroonluchter

Bij een kroonluchter verwacht je misschien een klassieke kroonluchter van kristal. Maar er zijn ook hele moderne kroonluchters, die zelfs werken op led buizen. Hieronder zien jullie de FLiRD Kroonluchter, verkrijgbaar bij Delampenspecialisten.nl. Deze LED hanglamp heeft in totaal zes LED tl buizen. En wat bijzonder is, is dat je zelf kunt kiezen of je voor TL buizzen gaat van 65 cm of 156 cm.

mooie tl lampen buis kroonluchter

7. FLiRD STER 3 Dimensionaal

Naast de LED kroonluchter zijn bij de Delampenspecialisten.nl nog meer mooie LED TL lampen verkrijgbaar. Deze hanglamp vinden we bijvoorbeeld ook super leuk, de FLiRD STER 3 Dimensionaal hanglamp. Het bestaat maar liefst uit 12 TL buizen, en heeft een maximale spanwijdte van maar liefst 350 cm. Het is dus een perfecte lamp voor een ruimte met een hoog plafond!

mooie tl lampen led ster kroonluchter

8. R16 tl lamp

Dit is de R16 tl lamp van Waarmakers, ook weer een hele bijzondere TL lamp die gemaakt is van karton. De kartonnen koker stuurt de hele lamp, en is tegelijkertijd de basis van de lamp armatuur. Naast dat het een hele leuke en mooie TL lamp is, is het ook een hele duurzame keuze – in verbruik, maar ook in de productie van de lamp – door het slimme voorsnijden met een lasermachine krijg je namelijk geen afval.

mooie r16 tl lamp

9. FRAMA Eiffel Hanglamp

Frama’s Eiffel Single is een minimalistische hanglamp ontworpen door Krøyer-Sætter-Lassen in 2019, bestaande uit een stalen frame en daaronder een buisvormige LED-lichtbron. Het opaalglas van de lamp filtert het licht zacht en aangenaam, en het wordt ook prachtig gereflecteerd door de geblauwde stalen behuizing van de lamp. De Eiffel hanglamp is ook dimbaar: de lichtopbrengst kan worden aangepast door aan de messing decoratie aan de zijkant van de armatuur te draaien.

mooie tl buis lampen frama eiffel

10. NUAD Radent Hanglamp

De Radent hanglamp van NUAD is gemaakt van geperforeerd staal en aluminium. De ingetogen armatuur biedt direct licht naar beneden, maar door de constructie wordt het licht ook naar boven gefilterd door het gebogen metalen gaas. Eenvoudig en ingetogen, Radent is ideaal voor moderne kantoorruimtes en voor privéwoningen, boven eettafels of keukeneilanden. Ook in hotels, restaurants en bars is de industriële lamp goed te zien.

mooie tl lamp nuad radent

Bekijk ook:
10x Lange hanglampen
Makkelijk thuis energie besparen? Hier zijn 10 tips!
10x Lampen zonder snoer

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate